ΓΔ: 779.68 -3.21% Τζίρος: 80.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Επίτιμος Διδάκτορας του ΕΚΠΑ ο Αμερικανός Γερουσιαστής Ρόμπ. Μενέντεζ

Η απονομή του τίτλου στον Γερουσιαστή θα πραγματοποιηθεί στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Κεντρικού Κτιρίου του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια.

Έναν διακεκριμένο Αμερικανό Πολίτη με διεθνή απήχηση, που χαίρει σεβασμού και εκτίμησης στο ευρύτερο φάσμα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής των ΗΠΑ, έναν μεγάλο Φιλέλληνα και βαθύ γνώστη των Ελληνικών θεμάτων, που στήριξε και στηρίζει τη Χώρα μας διαχρονικά και σε κρίσιμες συγκυρίες, τον Γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ ανακήρυξε η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ως Επίτιμο Διδάκτορα (Doctor Honoris Causa) του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών στη συνεδρία της 8/4/2022.

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Καθηγητής Θάνος Δημόπουλος, σημειώνει ότι «ο Robert Menendez είναι διακεκριμένο μέλος της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και μία προσωπικότητα που εργάζεται αόκνως, ιδιαιτέρως στις σημερινές συνθήκες, υπέρ του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και της επικράτησης της ειρήνης στον κόσμο. Από την αρχή της πολιτικής του καριέρας μάχεται υπέρ της απαρέγκλιτης τήρησης των Συνθηκών του Διεθνούς Δικαίου αλλά και για την ευρύτερη δυνατή προσχώρηση κρατών σε αυτές. Καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του αποτέλεσε και αποτελεί την αιχμή του δόρατος του αμερικανικού κράτους για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο».

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, Καθηγητής Μιχάλης Τσινισιζέλης, τονίζει, επίσης, ότι ο Γερουσιαστής Menendez «από τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ δεν έπαυσε να απαιτεί όλα αυτά τα χρόνια την εκτελεστότητα του Διεθνούς Δικαίου, προσφέροντας όμως ουσιαστικές θεσμικές εγγυήσεις ώστε αυτή να καθίσταται εφικτή. Παράλληλα εξακολουθεί αδιαπραγμάτευτα να απαιτεί και να επιτυγχάνει την υπεράσπιση του Κράτους Δικαίου τόσο στη χώρα του όσο και διεθνώς. Για αυτήν του την προσφορά τιμήθηκε με τον Μεγαλόσταυρο της Ελληνικής Δημοκρατίας από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Στην ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ τονίζεται, επίσης, το γεγονός ότι ο Γερουσιαστής Μενέντεζ λόγω του απόλυτου σεβασμού του στο Διεθνές Δίκαιο αποτελεί έναν σταθερό και αδιαπραγμάτευτο πυλώνα αντίθεσης στις αναθεωρητικές τάσεις που εκδηλώνονται σε ολόκληρο τον πλανήτη αλλά και στη γειτονιά μας.

Η απονομή του τίτλου του Επίτιμου Διδάκτορα του ΕΚΠΑ στον Γερουσιαστή Μενέντεζ θα πραγματοποιηθεί στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Κεντρικού Κτιρίου του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια με τη συμμετοχή του Προέδρου του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης Καθηγητή Μιχάλη Τσινισιζέλη, του Κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, Καθηγητή Νικόλαου Ηρειώτη, Αντιπρυτάνεων, Κοσμητόρων, Μελών της Συγκλήτου και της Πανεπιστημιακής Κοινότητας καθώς και επισήμων προσκεκλημένων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kyriakos Mitsotakis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Έλληνες είναι αυτοί που μετέχουν της ημετέρας παιδείας

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε να ακούσει από τον νεαρό μαθητή για την εμπειρία του στη χώρα μας, το πόσο εύκολα προσαρμόστηκε στο σχολικό περιβάλλον αλλά και τους λόγους που επέλεξε να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις.
gerapetritis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική οδηγία στην Τουρκία για ήρεμα νερά στο Αιγαίο έστειλε ο Μπάιντεν

O υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, εστιάζοντας, ειδικότερα, στο μήνυμα του Αμερικανού Προέδρου, Τζο Μπάιντεν, προς την Άγκυρα, ανέφερε ότι συνίσταται στο τρίπτυχο ασφάλεια - ειρήνη - ηρεμία στο Αιγαίο.
tsounis-usa
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζ. Τσούνης: Στην πρώτη γραμμή μεταξύ δημοκρατικών αξιών και τυραννίας

Ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρθηκε ακόμη στον ιδιαίτερο δεσμό και τη φιλία που μοιράζονται ΗΠΑ και Ελλάδα, που σφυρηλατήθηκαν μέσω του κοινού αγώνα για την υπεράσπιση των αξιών που οδήγησαν στη γέννηση των δύο εθνών μας.
Δόμνα Μιχαηλίδου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχαηλίδου: Ευθύνη μας να τα παιδιά να έχουν τις ευκαιρίες που δικαιούνται

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υφυπουργός υπογραμμίζει ότι, για τον σκοπό αυτό, τα κράτη μέλη οφείλουν να σχεδιάσουν δράσεις που να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για κάθε παιδί, ανεξάρτητα από φυλή, καταγωγή, θρησκεία ή γλώσσα.
Oikonomou
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Οικονόμου: Στη στήριξη της νέας γενιάς στοχεύει η κυβέρνηση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως συνεχίζονται οι πολιτικές για την τόνωση της απασχόλησης σε ολόκληρη την κοινωνία αλλά με έμφαση στη νέα γενιά ενώ αναφέρθηκε και στον τριπλασιασμό των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας.