ΓΔ: 796.04 2.16% Τζίρος: 64.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:04:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
dendias, exoterikon
Φωτο: Nikos Libertas / SOOC

Δένδιας: Η Ελλάδα βρίσκεται πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, προχώρησε σήμερα σε επίσημη δήλωση σχετικά με την Ημέρα της Νίκης στην Ευρώπη. Να γίνει δεκτή απο τον Έλληνα ΥΠΕΞ, αναμένεται αύριο 9 Μαΐου 2022, στην Αθήνα η Υπουργός Εξωτερικών της Κένυας, Raychelle Awour Omamo.

«Η Ελλάδα, η οποία συνέβαλε αποφασιστικά με τις θυσίες και τον ηρωικό αγώνα της στη Νίκη των Συμμάχων στην Ευρώπη, ήταν και παραμένει στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, υπέρμαχος πάντα του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή».

Αυτό τονίζει σε δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σχετικά με τον εορτασμό της Ημέρας της Νίκης στην Ευρώπη.

Επίσης ο Έλληνας ΥΠΕΞ, αναμένεται να υποδεχθεί στην Αθήνα αύριο, 9 Μαΐου 2022, την Υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Κένυας, Raychelle Awour Omamo, όπως ανακοίνωσε επισήμως το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών, θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.

Κατόπιν οι δύο Υπουργοί θα υπογράψουν «Μνημόνιο κατανόησης των Υπουργείων Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Κένυας για συνεργασία στον τομέα της Διπλωματικής Εκπαίδευσης».

Οι συζητήσεις αναμένεται να εστιάσουν στην περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όχι μόνον ελληνικού αλλά και γενικότερα ευρωπαϊκού, δηλαδή στις σχέσεις ΕΕ-Αφρικανικής Ένωσης, στις παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η καταπολέμηση της πανδημίας και η κλιματική αλλαγή, καθώς και στις διεθνείς εξελίξεις. Σημειώνεται ότι η Κένυα είναι μη Μόνιμο Μέλλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την περίοδο 2021-22.

Η πρόσκληση αυτή του Έλληνα Υπουργού εξωτερικών προς την Υπουργό Εξωτερικών της Κένυας, εντάσσεται στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων επαφών της Ελλάδας με χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής.

Οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών είχαν συναντηθεί τελευταία φορά τον Ιούνιο του 2021, στη Ρώμη, στο περιθώριο της Υπουργικής συνάντησης της Παγκόσμιας Συμμαχίας κατά του «Ισλαμικού κράτους».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Δεν ετεροκαθοριζόμαστε με βάση τις επιδιώξεις της Tουρκίας

Ο υπουργός Εξωτερικών προσδιόρισε πως η ελληνική εξωτερική πολιτική δεν ετεροπροσδιορίζεται, ακολουθεί πάγιες θέσεις με βάση τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και επιδιώκει συνέργειες με άλλες χώρες, έχοντας ως στόχο τη διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή.
Dendias, Ypex
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ελβετία αύριο ο Δένδιας για τη Διάσκεψη για την Ανασυγκρότηση της Ουκρανίας

τόχος της Διάσκεψης, μεταξύ άλλων, είναι η έμπρακτη εκδήλωση αλληλεγγύης στην Ουκρανία προκειμένου να αποφευχθούν κοινωνικές και οικονομικές κρίσεις καθώς και η κατάρτιση μακροπρόθεσμων σχεδίων ανασυγκρότησης της χώρας.
Dendias, Ypex
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Η επιχειρηματικότητα θα οδηγήσει την πατρίδα σε ασφαλέστερο μέλλον

Σημειώνεται πως ο υπουργός Εξωτερικών παρέστη το βράδυ της Παρασκευής στο επίσημο δείπνο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.