ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stayros Kalafatis-ND-Thessaloniki
Φωτο: ΑΠΕ

Έκκληση για περισσότερες περιβαλλοντικές δράσεις από τον Σταύρο Καλαφάτη

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές αυτής της εκδήλωσης, ιδιαίτερα στην ΕΥΑΘ για αυτά που προσφέρει για τη Θεσσαλονίκη και το περιβάλλον», τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών.

Την ανάγκη να κάνουμε όλοι μας κάτι περισσότερο για το περιβάλλον, για την προστασία της φύσης και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, κάτι περισσότερο «ώστε να οδηγηθούμε πιο γρήγορα μέσα από τα μονοπάτια της βιώσιμης ανάπτυξης σ΄ένα καλύτερο, πιο πράσινο μέλλον» επεσήμανε ο υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης Σταύρος Καλαφάτης σε εκδήλωση στο Καλοχώρι. «Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση, έχουμε βάλει σε υψηλή προτεραιότητα την περιβαλλοντική πολιτική. Με ορθή επαναχρησιμοποίηση των αποβλήτων, με ανακύκλωση, με επαναχρησιμοποίησή τους, με επένδυση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με τη σταδιακή μετάβαση στην πράσινη οικονομία», δήλωσε από την δυτική Θεσσαλονίκη.

««Έχουμε μόνο μια Γη». Αυτό το σύνθημα πρέπει να ακολουθήσουμε που είναι και το σύνθημα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος από τον ΟΗΕ. Και αυτό κάνουμε. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. «Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή». Συγχαρητήρια στους διοργανωτές αυτής της εκδήλωσης, ιδιαίτερα στην ΕΥΑΘ για αυτά που προσφέρει για τη Θεσσαλονίκη και το περιβάλλον», τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης στην εκδήλωση που διοργάνωσαν η ΕΥΑΘ, εποπτευόμενος φορέας του τομέα Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στον «Κόκκινο Δρόμο» Καλοχωρίου, για τον εορτασμό της 5ης Ιουνίου Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

   Ο τομέας Μακεδονίας - Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, συντόνισε σειρά χρηματοδοτούμενων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έργων που αφορούν το περιβάλλον και περιλαμβάνουν:

  • «Επιχορήγηση και Προβολή Δράσεων για την Προστασία του Περιβάλλοντος και την Προώθηση της Πολιτιστικής Δημιουργίας στη Μακεδονία και στη Θράκη», με διακριτικό τίτλο ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ, επιχορηγήσεις ποσού 40.000 ευρώ σε φορείς, με στόχο τη δημιουργία δικτύων συνεργασίας, την υποστήριξη πρωτοβουλιών για την ανάδειξη του φυσικού πλούτου και την ενεργό συμμετοχή πολιτών σε δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος.
  • «Οργάνωση και Επιχορήγηση Δράσεων Προώθησης της Πράσινης Επιχειρηματικότητας μέσω Καινοτόμων Δράσεων στη Μακεδονία και Θράκη», με διακριτικό τίτλο «Πράσινη Επιχειρηματικότητα», επιχορηγήσεις ποσού 90.000 ευρώ σε φορείς, με στόχο την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης μέσω καινοτόμων τεχνολογιών, προϊόντων και υπηρεσιών φιλικών προς το περιβάλλον και την ενθάρρυνση της ορθολογικής χρήσης της ενέργειας.

Επιπλέον, μεριμνά για το συντονισμό φορέων και την επεξεργασία μέτρων που στοχεύουν στην προστασία και ανάπτυξη της παράκτιας ζώνης του Θερμαϊκού κόλπου. Τέλος, μέσω του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος Benefit, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προχωρά στην ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου μέσω αυτοματισμών αντιστάθμισης και στην τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων νέας τεχνολογίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε τη σύσταση ενός ειδικού Ταμείου Απανθρακοποίησης

Το Ταμείο αυτό, όπως είπε, «οι πόροι του οποίου θα μπορούσαν τελικά να ανέλθουν σε 2 δισ. ευρώ, ανάλογα με την τιμή του δικαιώματος άνθρακα, πρόκειται να χρηματοδοτήσει τη σύνδεση των νησιών μας με το ηπειρωτικό δίκτυο».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Η προστασία του περιβάλλοντος είναι και γαλάζια

Ο πρωθυπουργός σε άρθρο του για την 9η διεθνή διάσκεψη για τους ωκεανούς «Our Oceans» (OOC-9), τονίζει ότι δεν είναι δυνατό να υπάρχει οικονομική ευημερία αν δεν βρίσκεται σε αρμονία με το περιβάλλον.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από την Τήλο: Αποδίδουμε μεγάλη σημασία σε καινοτόμα έργα

«Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ το έργο αυτό να μπορεί να αναπαραχθεί και σε άλλα νησιά αυτού του μεγέθους, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η ανακύκλωση στο 100%, είναι ένας στόχος ο οποίος είναι απολύτως εφικτός», σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Marinakis-Pavlos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Έτσι έφτασαν τα mail στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι, όπως συμπεραίνεται, η λίστα με τα email έφυγε μετά την εκλογική διαδικασία του Μαΐου 2023 και τόνισε ότι το ζήτημα δεν πρέπει να συνδέεται με την επιστολική ψήφο των αποδήμων.