ΓΔ: 788.46 -0.37% Τζίρος: 51.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Συνάντηση εργασίας Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Δήμαρχο Γ. Ιωακειμίδη

Κατά τη συνάντηση, επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά το καλό πλαίσιο συνεργασίας που έχει οικοδομηθεί μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Νίκαιας.

Συνάντηση εργασίας έλαβε χώρα ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Δήμαρχο Γ. Ιωακειμίδη με επίκεντρο την δυνατότητα χρηματοδότησης έργων στον Δήμο Νίκαιας – Ρέντη. Η πορεία υλοποίησης έργων τα οποία χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής για τον Δήμο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη και η προοπτική για τη δυνατότητα ένταξης νέων έργων στα χρηματοδοτικά εργαλεία της Περιφέρειας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη με τον Δήμαρχο.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία μετείχαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ.Αντωνάκου και ο Προϊστάμενος Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αλ. Καλογερόπουλος, επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά το καλό πλαίσιο συνεργασίας που έχει οικοδομηθεί μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Νίκαιας και το οποίο ήδη έχει αποτυπωθεί με τη χρηματοδότηση σημαντικών έργων για την περιοχή, όπως η Κατασκευή Δικτύου Ομβρίων στην περιοχή μεταξύ των Λεωφόρων Γρηγορίου Λαμπράκη και Πέτρου Ράλλη, προϋπολογισμού 7.250.000,00 ευρώ, με την πρόσφατη υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης από τον κο Πατούλη.Παράλληλα, κατά τη συνάντηση εξετάστηκε και η δυνατότητα χρηματοδότησης από την Περιφέρεια για την ανακαίνιση – αναβάθμιση του γηπέδου Καραμπίνη, ένα έργο το οποίο αναμένεται να εκκινήσει άμεσα με προϋπολογισμό περί τα 500.000 ευρώ. Επίσης, διερευνήθηκε η δυνατότητα για ευρείες αναβαθμίσεις και αναπλάσεις υπαίθριων χώρων σε περιοχές της Νίκαιας και του Ρέντη.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την καλή συνεργασία με το Δήμαρχο Νίκαιας, τονίζοντας: «Η οικοδόμηση μιας στενής σχέσης συνεργασίας μεταξύ των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού είναι για εμάς μια στρατηγική επιδίωξη. Ένας στόχος που κερδίζουμε καθημερινά, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα για την παραγωγή έργου σε κάθε δήμο, σε κάθε τοπική κοινωνία. Η εμπέδωση, ότι με προγραμματισμό και τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία μπορούμε να πετύχουμε πολλά προς όφελος των πολιτών, είναι το «κλειδί» που θα ξεκλειδώσει την νέα εποχή της Αυτοδιοίκησης». Από την πλευρά του ο κος Ιωακειμίδης ευχαρίστησε τον κο Πατούλη για τη στήριξη που προσφέρει, επιβεβαιώνοντας το καλό κλίμα συνεργασίας, το οποίο, όπως είπε προσδοκά να αποτυπωθεί και στη δυνατότητα υλοποίησης και άλλων έργων.

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πατούλης: «Το Πάρκο Τρίτση μεταμορφώνεται σε πρότυπο περιβαλλοντικό κέντρο»

Όλες οι παρεμβάσεις που προτείνονται είναι ήπιες, ενώ και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι φυσικά και φιλικά προς το περιβάλλον. Παράλληλα, η διαμόρφωση με νέες φυτεύσεις θα αναδείξει ακόμα περισσότερο τη βλάστηση του χώρου.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αχαρνών Σ. Βρεττό είχε ο Γ. Πατούλης

Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε ειδική αναφορά και στη συντήρηση δύο Ιερών Ναών (Άγιος Βλάσιος και Ευαγγελιστρίας) καθώς και στην υλοποίηση δράσεων και συνεργασιών της Εκκλησίας με την Περιφέρεια.
Giorgos Patoulis, Perifereia Attikis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε συσπείρωση και ενότητα, κάλεσε τον ιατρικό κόσμο από τη ΔΕΘ ο Γ. Πατούλης

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε ότι η χώρα του Ιπποκράτη μπορεί  να γίνει παγκόσμιος προορισμός υγειας και οι Έλληνες επιστήμονες αποτελούν το δυνατό χαρτί που οφείλει η πολιτεία να αξιοποιήσει.
Giorgos Patoulis, Perifereia Attikis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πατούλης για ΔΕΘ: Στέλνουμε μήνυμα εμπιστοσύνης στις δυνατότητες της πατρίδας μας

«Βάση του προγράμματος που καταθέσαμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εγκρίθηκαν 1,16 δις και είμαστε από τις πρώτες περιφέρειες που εγκρίθηκαν τα προγράμματα τους» δήλωσε μεταξύ άλλων.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή του ΙΣΑ στις ιδιωτικές κλινικές για το εργασιακό καθεστώς των γιατρών

Πρόκειται για το πόρισμα, της αρμόδια Επιτροπής για την Ιδιωτική Δευτεροβάθμια Φροντίδας Υγείας που ζήτησε να συσταθεί ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, υπό το συντονισμό του μέλους του Δ.Σ Ι. Κεχρή.