ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδα
Φώτο: Υπουργείο Εξωτερικών

Διπλωματικές πηγές: Η πρεσβεία μας είχε θέσει το ζήτημα της εξαφάνισης του Αμπάρα

Νωρίτερα, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι οι τουρκικές υπηρεσίες αντικατασκοπείας συνέλαβαν Έλληνα πολίτη

Αναφορικά με τον Έλληνα πολίτη Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, επισημαίνεται ότι η εξαφάνιση του είχε δηλωθεί στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα πριν από λίγες εβδομάδες, σημειώνουν διπλωματικές πηγές.
Έκτοτε, η ελληνική πρεσβεία είχε επανειλλημένα και μετά επιτάσεως θέσει το ζήτημα στις τουρκικές αρχές, οι οποίες, όμως, ουδέποτε έδωσαν κάποια απάντηση, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι οι τουρκικές υπηρεσίες αντικατασκοπείας συνέλαβαν Έλληνα πολίτη για τον οποίο οι τουρκικές αρχές έχουν υποψίες ότι συγκέντρωνε, για λογαριαμσό της Ελλάδας, πληροφορίες για την τουρκική στρατιωτική παρουσία στα σύνορα των δύο χωρών, 
Όπως αναφέρεται στο ίδιο τηλεγράφημα, ο Μοχάμεντ Αμαρ Αμπάρα ανακρίνεται από τις τουρκικές υπηρεσίες Πληροφοριών, μετέδωσε το NTV επικαλούμενο πηγή των υπηρεσιών. Σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Μοχάμεντ Αμαρ Αμπάρα επικαλέσθηκε επιχειρηματική δραστηριότητα. 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Απαγωγή πρώην ηγέτη συμμάχου Άσαντ στον Λίβανο από τουρκικές και συριακές υπηρεσίες

Λιβανέζος αξιωματούχος δήλωσε ότι ο Τουρκοσύρος παραστρατιωτικός Μιχράτς Ουράλ απήχθη στον Λίβανο από συριακές και τουρκικές μυστικές υπηρεσίες χωρίς προειδοποίηση προς τη Βηρυτό, επιβεβαιώνοντας τη σύλληψη που ανακοίνωσε η Δαμασκός.
Σημαίες Αρμενίας Αζερμπαϊτζάν
ΔΙΕΘΝΗ

Αζερμπαϊτζάν: Δίωξη Τούρκου δημοσιογράφου για προτροπή σε πραξικόπημα

Οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν άσκησαν δίωξη σε Τούρκο δημοσιογράφο, κατηγορώντας τον για υποκίνηση πραξικοπήματος και θρησκευτικό εξτρεμισμό, μετά την απαγόρευση της μαντίλας στα σχολεία και την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης.
Ζαπορίζια πυρηνικός σταθμός
ΔΙΕΘΝΗ

Η Rosatom: Πρώτος αντιδραστήρας στο Άκουγιου Τουρκίας έως τέλος 2024

Η Rosatom ανακοίνωσε πως αναμένει την πρώτη αυτοσυντηρούμενη πυρηνική αντίδραση στον σταθμό Άκουγιου πριν το τέλος του έτους. Το έργο των 20 δισ. δολαρίων έχει καθυστερήσει και η λειτουργία του μετατίθεται πέραν του 2025.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Άστεγος υβρίζει τον Ερντογάν για να φυλακιστεί και να ζήσει

Στη Νότια Τουρκία, άστεγος 66χρονος προσέβαλε τον πρόεδρο Ερντογάν για να φυλακιστεί και να βρει στέγη και τροφή. Συνελήφθη στην Αλάνια για προσβολή κατά του προέδρου, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βήματα για επανεκκίνηση της διασύνδεσης Ελλάδας - Κύπρου, τι ανησυχεί την Αθήνα

Αντίστροφη μέτρηση για την επανέναρξη των ερευνών βυθομετρησης για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου. Τα αιτήματα της Nexans, ο ρόλος του υπουργείου Εξωτερικών, οι γαλλικές διαβεβαιώσεις και η Άγκυρα.
Τουρκικό περιπολικό όχημα
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί και τέσσερις αγνοούμενοι από την κακοκαιρία στην Κωνσταντινούπολη

Τρεις νεκροί και τέσσερις αγνοούμενοι είναι ο απολογισμός των σφοδρών βροχοπτώσεων στην Κωνσταντινούπολη, όπου σημειώθηκαν εκτεταμένες πλημμύρες, καταστροφές σε σπίτια, οχήματα και σοβαρά προβλήματα σε αρκετές περιοχές της πόλης.