ΓΔ: 903.54 -0.51% Τζίρος: 50.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:40:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Apostolos Vesyropoulos-Voyli
Φωτο: ΑΠΕ

Βεσυρόπουλος: Η online διασύνδεση με την αγορά θα μειώσει τη φοροδιαφυγή

Μιλώντας στη Βουλή στη o  υφ. Οικονομικών τόνισε ότι η καθιέρωση ηλεκτρονικών βιβλίων και η ηλεκτρονική τιμολόγηση, δεν θα μειώσουν μόνο την φοροδιαφυγή αλλά θα οδηγήσουν σε άμεση επιστροφή φόρου σε συνεπείς επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει ολοκληρωμένο σχέδιο απλοποίησης των συναλλαγών του πολίτη με την φορολογική διοίκηση, με στόχο τη βέλτιστη εξυπηρέτηση για επιχειρήσεις και πολίτες καθώς και τη μείωση του διοικητικού κόστους.

Μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2020 o  υφυπουργός Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλος, αναφέρθηκε στην καθιέρωση ηλεκτρονικών βιβλίων και στην ηλεκτρονική τιμολόγηση, που δεν θα μειώσουν μόνο την φοροδιαφυγή αλλά θα οδηγήσουν σε άμεση επιστροφή φόρου σε συνεπείς επιχειρήσεις και επαγγελματίες.
 
Αναφερόμενος στα στοιχεία του προϋπολογισμού, ο κ Βεσυρόπουλος είπε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετατρέπει τις προγραμματικές της δεσμεύσεις για μείωση των φόρων σε εφαρμοσμένη πολιτική σημειώνοντας ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών έχει αποτιμήσει θετικά το έργο κυβέρνησης, που αντανακλάται και σε θετικότατο κλίμα στη οικονομία. Η οικονομική πολιτική της ΝΔ επιβεβαιώνει ότι υπάρχει και άλλος δρόμος πέραν της υπερφορολόγησης που διαλύει κάθε αναπτυξιακή πολιτική.

Τόνισε ότι η πολιτική υπέρβασης των στόχων του ΣΥΡΙΖΑ αφαίρεσε από την οικονομία 11,4 δισεκ. ευρώ ενώ η υπερφορολόγηση οδήγησε σε αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών κατά 18,1 δισεκ ευρώ. Η υπέρβαση των ορίων των πρωτογενών πλεονασμάτων επιβράδυνε τους ρυθμούς ανάπτυξης είπε ο υφυπουργός, που είναι αρμόδιος για την Φορολογική Πολιτική και τη Δημόσια Περιουσία. Σε αντιδιαστολή, είπε ότι η νέα κυβέρνηση επιλέγει να μην τα υπερβαίνει κατά πολύ, στερώντας πόρους από την οικονομία.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαψεύδει τη μείωση στο αφορολόγητο ο Βεσυρόπουλος

Άμεση ήταν η αντίδραση του υφυπουργού Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Απόστολου Βεσυρόπουλου, στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία έκανε αναφορά σε μείωση του αφορολογήτου.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουλοχέρης: Η ανάληψη των καθηκόντων μου αποτελεί μεγάλη ευθύνη

Ο Νικ. Κουλοχέρης, ως νέος Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής δήλωσε «δεσμεύομαι να εργαστώ σκληρά, με μετριοπάθεια, ευθύνη και σοβαρότητα, ώστε να ανταποκριθώ στις προσδοκίες αυτών που με όρισαν».