ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Μεταμεσονύχτιες υπερπτήσεις τουρκικών UAV πάνω από την Κίναρο

Τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ.

Συνεχίζεται η τουρκική προκλητική συμπεριφορά, καθώς μη επανδρωμένα αεροσκάφη UAV τείνουν να κάνουν καθημερινότητα τις παραβιάσεις του ελληνικού FIR Αθηνών μέσα στη νύχτα. 

Τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV που εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε, σήμερα, Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, στις 01:22, πάνω από την Κίναρο, στα 19.000 πόδια.

Στις 03:32, εκ νέου τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV που εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε πάνω από την Κίναρο, στα 19.000 πόδια.

Τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο τουρκικά UAV και πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν μπαράζ παραβιάσεων, 63 στο σύνολό τους. Πιο αναλυτικά οι 60 έγιναν από ένα UAV και οι τρεις από τέσσερα τουρκικά F-16.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Απαγωγή πρώην ηγέτη συμμάχου Άσαντ στον Λίβανο από τουρκικές και συριακές υπηρεσίες

Λιβανέζος αξιωματούχος δήλωσε ότι ο Τουρκοσύρος παραστρατιωτικός Μιχράτς Ουράλ απήχθη στον Λίβανο από συριακές και τουρκικές μυστικές υπηρεσίες χωρίς προειδοποίηση προς τη Βηρυτό, επιβεβαιώνοντας τη σύλληψη που ανακοίνωσε η Δαμασκός.
Σημαίες Αρμενίας Αζερμπαϊτζάν
ΔΙΕΘΝΗ

Αζερμπαϊτζάν: Δίωξη Τούρκου δημοσιογράφου για προτροπή σε πραξικόπημα

Οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν άσκησαν δίωξη σε Τούρκο δημοσιογράφο, κατηγορώντας τον για υποκίνηση πραξικοπήματος και θρησκευτικό εξτρεμισμό, μετά την απαγόρευση της μαντίλας στα σχολεία και την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης.
Ζαπορίζια πυρηνικός σταθμός
ΔΙΕΘΝΗ

Η Rosatom: Πρώτος αντιδραστήρας στο Άκουγιου Τουρκίας έως τέλος 2024

Η Rosatom ανακοίνωσε πως αναμένει την πρώτη αυτοσυντηρούμενη πυρηνική αντίδραση στον σταθμό Άκουγιου πριν το τέλος του έτους. Το έργο των 20 δισ. δολαρίων έχει καθυστερήσει και η λειτουργία του μετατίθεται πέραν του 2025.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Άστεγος υβρίζει τον Ερντογάν για να φυλακιστεί και να ζήσει

Στη Νότια Τουρκία, άστεγος 66χρονος προσέβαλε τον πρόεδρο Ερντογάν για να φυλακιστεί και να βρει στέγη και τροφή. Συνελήφθη στην Αλάνια για προσβολή κατά του προέδρου, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βήματα για επανεκκίνηση της διασύνδεσης Ελλάδας - Κύπρου, τι ανησυχεί την Αθήνα

Αντίστροφη μέτρηση για την επανέναρξη των ερευνών βυθομετρησης για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου. Τα αιτήματα της Nexans, ο ρόλος του υπουργείου Εξωτερικών, οι γαλλικές διαβεβαιώσεις και η Άγκυρα.
Τουρκικό περιπολικό όχημα
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί και τέσσερις αγνοούμενοι από την κακοκαιρία στην Κωνσταντινούπολη

Τρεις νεκροί και τέσσερις αγνοούμενοι είναι ο απολογισμός των σφοδρών βροχοπτώσεων στην Κωνσταντινούπολη, όπου σημειώθηκαν εκτεταμένες πλημμύρες, καταστροφές σε σπίτια, οχήματα και σοβαρά προβλήματα σε αρκετές περιοχές της πόλης.