ΓΔ: 903.97 -2.00% Τζίρος: 85.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Karagiannis, Ypourgeio Ypodomon kai Metaforon
Πηγή: Delphi Economic Forum

Γ. Καραγιάννης: Σημαντικά τα οφέλη από την επέκταση της γραμμής μετρό

Ο υφυπουργός Υποδομών σημείωσε πως με τη Γραμμή 4 του μετρό θα μετακινούνται καθημερινά 340.000 άνθρωποι και η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας θα μειωθεί κατά 55.000 οχήματα.

Στη σημασία της ανάπτυξης της Γραμμής 4 του μετρό και του σταθμού στην πλατεία Εξαρχείων αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, όπου απαντώντας στην «παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί για την κατασκευή του σταθμού στα Εξάρχεια», ξεκαθάρισε ότι «η πλατεία Εξαρχείων έχει έκταση 2.984 τμ και ο χώρος που θα χρησιμοποιηθεί, αφού κατασκευαστεί ο σταθμός, είναι 243 τμ».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Υποδομών σημείωσε ότι «για πρώτη φορά το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών συνεργάζεται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε ένα μεγάλο έργο και συγκεκριμένα υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Αθηναίων, σύμφωνα με το οποίο θα φυτευθούν 2.000 δέντρα επιπλέον αυτών που προβλέπονταν». Επιπλέον, όπως έκανε γνωστό, «θα υλοποιηθούν αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί για την αισθητική αναβάθμιση όλων των πλατειών στις οποίες θα κατασκευαστούν σταθμοί μετρό».

«Ακόμα μία πρωτοτυπία της Γραμμής 4 είναι ότι οι σταθμοί γίνονται μικρότεροι, ενώ ένα σημαντικό μέρος της εκσκαφής θα γίνει υπόγεια προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη μικρότερη δυνατή όχληση των περίοικων και των επαγγελματιών», πρόσθεσε ο κ. Καραγιάννης.

Επίσης, συμφώνησε με το σχετικό σχόλιο ότι η νέα γραμμή μετρό θα είναι μία «παριζιάνικη γραμμή», καθώς θα βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό, ωστόσο, όπως είπε, «στο Παρίσι υπάρχουν τέσσερις σταθμοί μετρό ανά 1 τχλμ, ενώ την ίδια ώρα στην Αθήνα ανά 1 τχλμ δεν έχουμε φτάσει να διαθέτουμε έναν σταθμό μετρό».

Δίνοντας την ευρύτερη εικόνα για τη σημασία του έργου, ο υφυπουργός Υποδομών τόνισε ότι με τη Γραμμή 4 του μετρό «θα μετακινούνται καθημερινά 340.000 άνθρωποι, ενώ 55.000 οχήματα θα αποσυρθούν από τους δρόμους».

Όπως εξήγησε, «η χωροθέτηση των σταθμών του μετρό γίνεται με επιστημονικό τρόπο και μετά από εκπόνηση μελετών που λαμβάνουν υπόψη ένα σύνολο παραμέτρων».

Συνολικά, ο στόχος, σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη, είναι «να ανατρέψουμε την εικόνα του κυκλοφοριακού προβλήματος της Αθήνας με τη νέα γραμμή του μετρό και τις επεκτάσεις προς Πειραιά, που παραδίδουμε στην κυκλοφορία το επόμενο διάστημα, και την επέκταση προς Ίλιον που θα προκηρύξουμε μέσα στο 2022».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπερψηφίστηκε το ν/σ για την Ανάπτυξη Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο

Με το νομοσχέδιο αυξάνεται η ετήσια πληρωμή προς το ελληνικό δημόσιο από 2,51% σε 5% ενώ αυξάνεται αντίστοιχα και η ελάχιστη πληρωμή προς το δημόσιο από τις 350.000 ευρώ ετησίως σε 700.000 ευρώ.
Karamanlis, Ypourgeio Ypodomon kai Metaforon
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραμανλής: Oλοκληρωμένο σχέδιο για την Αττική κατά του κυκλοφοριακού κορεσμού

Σχολιάζοντας τις διαμαρτυρίες κατοίκων στην κατασκευή σταθμού στα Εξάρχεια κάνει λόγο για «θορυβώδη μειοψηφία πέριξ των Εξαρχείων...νομίζουν πως μπορούν ισοβίως να μετατρέπουν μια ολόκληρη ιστορική γειτονιά της πόλης, σε ιδιότυπο τσιφλίκι τους».
Karagiannis, Ypourgeio Ypodomon kai Metaforon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Καραγιάννης: Στην τελική ευθεία η επέκταση της γραμμής 2 του Μετρό

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές έως τέλος του έτους θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την επέκταση της Γραμμής 2 προς Ίλιον, ενώ εξετάζονται και οι επεκτάσεις προς Μενίδι και Γλυφάδα.
Karamanlis, Ypourgeio Ypodomon kai Metaforon
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραμανλής: Ενώνουμε το μεγαλύτερο λιμάνι με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας

Αύριο ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα εγκαινιάσει τους τρεις νέους σταθμούς και αμέσως θα δοθούν στο επιβατικό κοινό», σημείωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.