ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
pierrakakis, texnologia, psifiakis diakyvernisis, 5G
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Κ. Πιερρακάκης: Στόχος μας να γίνει το κράτος πολιτοκεντρικό

Όπως υπογράμμισε «έχουμε καταφέρει να απελευθερώσουμε ένα πολύ σημαντικό δυναμικό που η πατρίδα μας έχει στα πανεπιστήμια, την κοινωνία των πολιτών, τις επιχειρήσεις, το δημόσιο, και στις τεχνολογικές εταιρείες».

«Είμαστε έτοιμοι να μπορέσουμε να αποκτήσουμε το σύνολο εκείνων των συστημάτων, τα οποία είναι απολύτως αναγκαία για να ψηφιοποιήσουμε το σύνολο του κράτους και να αλλάξουμε την εμπειρία εξυπηρέτησης των πολιτών από αυτό» σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, στο συνέδριο του Internet Governance Forum Greece 2022 (https://2022.igfgreece.eu), προσθέτοντας ότι το κράτος πρέπει να επανασχεδιαστεί και να γίνει πολιτοκεντρικό.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο υπουργός σημείωσε ότι «η συζήτηση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό δεν είναι αμιγώς τεχνολογική. Είναι και θεσμική. Είναι γραμμές κώδικα και το γράμμα του νόμου. Το ένα δεν μπορεί να κάνει χωρίς το άλλο» και συμπλήρωσε: «Έχουμε καταφέρει να απελευθερώσουμε ένα πολύ σημαντικό δυναμικό που η πατρίδα μας έχει στα πανεπιστήμια, την κοινωνία των πολιτών, τις επιχειρήσεις, το δημόσιο, και στις τεχνολογικές εταιρείες». Υπογράμμισε δε, ότι τα συμπεράσματα του περσινού συνεδρίου του IGF εκτός από το ότι κινητοποίησαν τον κόσμο για τη διακυβέρνηση, έδειξαν μαζί με τις αλλαγές που συντελούνται στο κράτος την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουμε ως χώρα.

Tο Φόρουμ για τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου Ελλάδος - IGF Greece (https://igfgreece.eu) αποτελεί την ελληνική πρωτοβουλία στο πλαίσιο του διεθνούς δικτύου IGF, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Στο φετινό συνέδριο, που πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο με τίτλο Αποκεντροποίηση της Δύναμης (Decentralization of Power), κορυφαίοι εκπρόσωποι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, της ακαδημαϊκής και τεχνικής κοινότητας και της Κοινωνίας των Πολιτών συζητούν τους τρόπους με τους οποίους οι νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο αναδιαμορφώνουν πτυχές της πολιτικής, της οικονομίας και της ζωής των πολιτών στο πλαίσιο της αποκεντροποίησης υπαρχουσών δομών διακυβέρνησης. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε ζωντανά στο Youtube κανάλι του IGF (https://youtu.be/d8NXIOH83AM) και στα social media.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

pierrakakis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος μέσω gov.gr να είναι ψηφιακό το 99,9% των υπηρεσιών του κράτους

Στους στόχους του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης όπου θέλει μέσω του gov.gr να μπορούν οι πολίτες να κάνουν τα περισσότερα πράγματα από μακριά ώστε να μην ταλαιπωρούνται, αναφέρθηκε ο υπουργός.
Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Οφείλουμε να διερευνήσουμε πλήρως τα αίτια της τραγωδίας

«Είναι λογικό να κλονίζεται η εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα και προς όλους τους πολιτικούς. Πρέπει γρήγορα η οργή να μετουσιωθεί σε δράση», σημείωσε ο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης.