ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Georgantas, Ypourgeio Psifiakis Politikis, Kivernisi
Φωτο: Nick Paleologos / SOOC

Γεωργαντάς: Σημαντικές οι δυνατότητες της επαγγελματικής αλιείας

Αναφέρθηκε στις δύσκολες συγκυρίες που καλούνται οι επαγγελματίες του κλάδου να αντιμετωπίσουν, ωστόσο υπογράμμισε, πως «υπάρχει η στήριξη και η παρουσία της Πολιτείας και πραγματικά είμαι αισιόδοξος για το επόμενο διάστημα».

«Η επαγγελματική αλιεία είναι ένας κλάδος που δοκιμάζεται, αλλά ταυτόχρονα ένας κλάδος που έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες και προσπαθούμε να τον στηρίξουμε μέσα από το πρόγραμμα ΕΠΑΛΘ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με 500 εκατ. ευρώ, έως το 2027», επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, στο 1o συνέδριο για τις «Προοπτικές του Θαλάσσιου Τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα-Προκλήσεις και χρηματοδοτήσεις επαγγελματικής αλιείας», στο περίπτερο 13, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO.

«Ο κλάδος αυτός -και μέσω της ιχθυοκαλλιέργειας- έχει πολύ μεγάλη αναπτυξιακή πορεία και πολύ μεγάλες εξαγωγές όλα αυτά τα χρόνια», τόνισε ο υπουργός και σημείωσε πως, «παράλληλα, προσπαθούμε να αναπτύξουμε και τον θαλάσσιο τουρισμό και είμαστε ήδη σε πολύ καλό δρόμο προς αυτή τη κατεύθυνση, προκειμένου οι αλιείς μας να έχουν μια ακόμα εναλλακτική πηγή εισοδήματος, καθώς κάτι τέτοιο ταυτόχρονα συνδέει την αλιεία με τον θαλάσσιο τουρισμό».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, αναφέρθηκε στις δύσκολες συγκυρίες που καλούνται οι επαγγελματίες του κλάδου να αντιμετωπίσουν, ωστόσο υπογράμμισε, πως «υπάρχει η στήριξη και η παρουσία της Πολιτείας και πραγματικά είμαι αισιόδοξος για το επόμενο διάστημα, σε έναν κλάδο που προσφέρει πραγματικά πολύ μεγάλο μερίδιο συνολικά στο αγροτικό προϊόν της χώρας, αλλά και στις εξαγωγές μας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Georgantas, Ypourgeio Psifiakis Politikis, Kivernisi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γεωργαντάς: Χρηματοδοτικά εργαλεία για στήριξη του πρωτογενή τομέα

Σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης η κυβέρνηση προχώρησε σε ενίσχυση του ΕΛΓΑ με το ποσό των 380 εκατ. ευρώ τα έτη 2020, 2021 και 2022, ώστε να καλυφθούν οι τεράστιες ζημιές που προκλήθηκαν λόγω της κλιματικής αλλαγής.
Georgantas, Ypourgeio Psifiakis Politikis, Kivernisi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γεωργαντάς: Απαραίτητη μια ευρωπαϊκή λύση για τον αγροτικό τομέα

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόνισε ότι η αύξηση στο κόστος παραγωγής έχει δημιουργήσει μια άνευ προηγουμένου πίεση στους αγρότες και κτηνοτρόφους, ενώ η άνοδος των επιτοκίων έχει, επίσης σοβαρό αντίκτυπο.
Georgantas, Ypourgeio Psifiakis Politikis, Kivernisi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γεωργαντάς: Αναγκαία μια νέα χρηματοδότηση στη γεωργία λόγω της κρίσης

O υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισήμανε ότι τα έκτακτα μέτρα της Κοινής Οργάνωσης Αγορών (ΚΟΑ) αποδείχθηκαν ανεπαρκή, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει χρήση του γεωργικού αποθεματικού του 2023.
Georgantas, Ypourgeio Psifiakis Politikis, Kivernisi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργαντας: Η ποιότητα των αγροτικών προϊόντων μας, διαφήμιση για την Ελλάδα

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, σε ημερίδα, σήμερα το πρωί, με αντικείμενο την ανάδειξη καλών πρακτικών και την βράβευση παραγωγών, στο πλαίσιο της 12ης απονομής βραβείων «Αγρότης της Χρονιάς».