ΓΔ: 1035.72 1.43% Τζίρος: 47.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Androulakis, PASOK, KINAL
Φωτο: Aris Oikonomou / SOOC

Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση να προχωρήσει σε έλεγχο των εξαγωγών φαρμάκων

Μετά από επίσκεψή του στο «Παίδων Πεντέλης» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι «αυτές είναι πολιτικές για μία δίκαιη κοινωνία».

Το νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης» επισκέφθηκε νωρίτερα, σήμερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, απ’ όπου αναφερόμενος στο οξύ πρόβλημα της έλλειψης φαρμάκων, κάλεσε την κυβέρνηση να ελέγξει άμεσα τις εξαγωγές και επέμεινε ότι πρέπει να μειωθεί η συμμετοχή χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων στην αγορά φαρμάκων.

Το νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης» επανήλθε στην κανονική λειτουργία μετά τη δημιουργία εμβολιαστικού κέντρου τον περασμένο χειμώνα, υπενθυμίζει εξάλλου το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Όπως άλλωστε επισημάνθηκε στον κ. Ανδρουλάκη, το ”Παίδων Πεντέλης” αντιμετωπίζει πρόβλημα υποστελέχωσης.

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο Ν. Ανδρουλάκης υπογράμμισε: «Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών, το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση. Και εδώ, στην επίσκεψή μας στο Παίδων Πεντέλης, φάνηκε ξεκάθαρα ότι λείπει προσωπικό και χρειάζεται περισσότερη υλικοτεχνική υποδομή. Και, μέσα σε όλα αυτά, προέκυψε το θέμα έλλειψης φαρμάκων στην αγορά.

Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση πρέπει να προβεί άμεσα σε έλεγχο των εξαγωγών. Και, βέβαια, μέσα σε αυτήν την πολύ δύσκολη κατάσταση της οικονομικής κρίσης και της αύξησης του κόστους ζωής, οφείλει να μειωθεί η συμμετοχή χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων στην αγορά των φαρμάκων».

Και στο πολιτικό ”δια ταύτα”, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε: «Αυτές είναι πολιτικές επιλογές για μία δίκαιη κοινωνία. Όσο η Νέα Δημοκρατία δεν παίρνει αποφάσεις προς αυτήν την κατεύθυνση, οδηγεί σε νέα αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων εις βάρος της μεσαίας τάξης και των πιο αδύναμων Ελλήνων».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Androulakis, PASOK, KINAL
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Ζητούμενο η χώρα να έχει τη σωστή κυβέρνηση μετά τις εκλογές

Ο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, υποστήριξε ακόμη ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να προχωρήσει σε συμβιβασμούς προκειμένου να συμμετάσχει σε μία κυβέρνηση συνεργασίας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να υπάρξει λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τα φάρμακα ζητάει η Ελλάδα

Ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης έστειλε επιστολή στην Ευρωπαία επίτροπο για θέματα Υγείας Στ. Κυριακίδου σημειώνοντας πως το τελευταίο διάστημα αυξάνεται συνεχώς το πρόβλημα επάρκειας συγκεκριμένων φαρμάκων στην ΕΕ.