ΓΔ: 906.07 1.01% Τζίρος: 91.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Plakiotakis
ΑΠΕ

Γ. Πλακιωτάκης: Θα κάνουμε τα πάντα για να επιστρέψουν οι Έλληνες ναυτικοί

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης με δηλώσεις του στην τηλεόραση του Open ανέφερε πως γίνονται τα πάντα για να επιστρέψουν σώοι οι Έλληνες ναυτικοί που απήχθησαν από ελληνικό δεξαμενόπλοιο που είχε αγκυροβολήσει ανοικτά του Καμερούν.

Εντείνεται η αγωνία για την υπόθεση της απαγωγής πέντε Ελληνών ναυτικών από ένοπλους πειρατές στο ελληνικό δεξαμενόπλοιο «HAPPY LADY», που βρισκόταν αγκυροβολημένο 2 ν.μ από το λιμάνι «LIMBOH» στο Καμερούν.

Οι πειρατές προχώρησαν με την απειλή των όπλων στην απαγωγή οκτώ μελών του πληρώματος, από τα 22 συνολικά. Μεταξύ των απαχθέντων είναι πέντε Έλληνες υπήκοοι. Πρόκειται για τον 45χρονο πλοίαρχο του πλοίου, τον 26χρονο ανθυποπλοίαρχο, τον 38χρονο δεύτερο μηχανικό και δύο δόκιμους 20 και 21 ετών.

Ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης με δηλώσεις του στην τηλεόραση του Open TV διαβεβαίωσε  ότι, «κάνουμε τα πάντα για να επιστρέψουν σώοι οι ναυτικοί μας» και πρόσθεσε πως «Ακολουθείται μία συγκεκριμένη διαδικασία».

Όπως είπε αναφερόμενος στην επικοινωνία που είχε λίγο μετά την ένοπλη επίθεση στο πλοίο, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «ο Πρωθυπουργός μου ζήτησε να πάρω όλα τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες».

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν υπάρχουν πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας των ναυτικών, απάντησε πως, «είναι προφανές ότι είμαστε λίγες ώρες μετά την ένοπλη επίθεση, οπότε δεν έχουμε πληροφορίες». «Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά ψύχραιμοι», τόνισε και υπογράμμισε ότι, «η εταιρεία θα κάνει ό,τι μπορεί για να επιστρέψουν οι ναυτικοί».

Νωρίτερα μέσω Facebook είχε αναφέρει πως «Αυτές τις ώρες η σκέψη όλων μας βρίσκεται στους ναυτικούς μας που κρατούνται παράνομα και στις οικογένειές τους. Τους διαβεβαιώνουμε ότι κάνουμε όλα όσα πρέπει ώστε να απελευθερωθούν και να επιστρέψουν στα σπίτια τους».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Plakiotakis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλακιωτάκης: Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή βοήθησε τη φίλη χώρα Αίγυπτο

Σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση των λιμανιών της Ελλάδας, ο κ. Πλακιωτάκης είπε ότι για τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, της Καβάλας και της Ηγουμενίτσας «βρισκόμαστε ήδη στο πρώτο στάδιο ολοκλήρωσης των διαγωνισμών».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον από διεθνείς παίκτες για περιφερειακά λιμάνια

Την ύπαρξη μεγάλου ενδιαφέροντος από σημαντικούς διεθνείς παίκτες και παγκόσμιους παρόχους λιμενικών υπηρεσιών για επενδύσεις τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.