ΓΔ: 1217.86 0.73% Τζίρος: 85.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Παναγιωτόπουλος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις ο πλέον αδιάρρηκτος πυλώνας εθνικής ισχύος

«Απαιτείται συνεχής και αδιάκοπος αγώνας για τη διατήρηση του αγαθού της ελευθερίας και την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με αφορμή την σημερινή επέτειο.

Την υπερηφάνεια «που ηγούμαι του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας» και την ευαρέσκεια του προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων «για την απρόσκοπτη εκτέλεση των καθηκόντων σας, για το υψηλό ηθικό σας και την ετοιμότητά σας» και για το γεγονός ότι «εκπληρώνοντας την αποστολή σας, με ζήλο και επαγγελματισμό, δίνετε δύναμη σε όλους μας να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις των καιρών, καθιστώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις ως τον πλέον αδιάρρηκτο πυλώνα εθνικής ισχύος», εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, στην ημερήσια διαταγή του, με την ευκαιρία της επετείου της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821 και του εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

«Η περίοδος που διανύουμε, πρόσθεσε, χαρακτηρίζεται από ανακατατάξεις, προκλήσεις, απειλές και αναθεωρητισμό, που συνδυάζονται με επικίνδυνες πρακτικές επί του πεδίου. Απαιτείται συνεχής και αδιάκοπος αγώνας για τη διατήρηση του αγαθού της ελευθερίας και την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων.

Σε μια εποχή αβεβαιότητας και απειλών, οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι και έτοιμοι να δράσουμε με σθένος και αποφασιστικά, για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και την προάσπιση των εθνικών μας δικαίων. Η συνεχής αξιολόγηση των καταστάσεων και η αξιοποίηση νέων ευκαιριών, όπου και όποτε αυτές παρουσιάζονται, είναι βασικοί παράγοντες για την πρόοδο, ισχύ και ευημερία της Πατρίδος μας», παρατήρησε.

Παράλληλα ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι «η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας, με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης, ενεργούν με στόχο την ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας και την ισχυροποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω της αμυντικής διπλωματίας, της αναβάθμισης οπλικών συστημάτων και της ενίσχυσης του προσωπικού, που αποτελεί τον βασικό μας πολλαπλασιαστή ισχύος.

Με συνέπεια στον αρχικό μας σχεδιασμό και σε συνέχεια της προσπάθειας που καταβάλουμε, έχουμε πετύχει να θωρακίσουμε τη χώρα μας, προσδίδοντας στους πολίτες της Πατρίδας μας, όχι απλώς το αίσθημα, αλλά τη βεβαιότητα της ασφάλειας από οποιαδήποτε εξωτερική απειλή» αναφέρει.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος χαρακτηρίζει «ξεχωριστό ορόσημο στην πορεία του Ελληνισμού στο βάθος των αιώνων» την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, επισημαίνοντας ότι «δύο αιώνες μετά από την Ελληνική Επανάσταση, είμαστε πεπεισμένοι ότι η ρήση «Ελευθερία ή Θάνατος» ήταν σύνθημα συνειδητής επιλογής και στάση ζωής, που μας διδάσκει ότι αυτός που είναι αποφασισμένος να θυσιαστεί για τα δίκαιά του, δεν πτοείται από αρνητικούς συσχετισμούς αριθμητικής και υλικής ισχύος. Γίνεται ανίκητος!!!»

Καταλήγοντας ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας τονίζει: «Γυναίκες και άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων, εμπνευσμένοι από την αθάνατη παράδοση του 1821, να συνεχίσετε με υψηλό φρόνημα, διαρκή επαγρύπνηση, πίστη και προσήλωση στα κοινά μας ιδανικά, να εκτελείτε, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, τα καθήκοντά σας, υπερασπιζόμενοι το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας, για το οποίο οι πρόγονοί μας αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Σε ισχυρό επίπεδο η αμυντική συνεργασία με την Ελλάδα

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν την Ελλάδα έναν απαραίτητο σύμμαχο και εταίρο στο ΝΑΤΟ», σημείωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Χαρδαλιάς: Αυτοσκοπός η προάσπιση της εθνικής άμυνας και ασφάλειας

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε πως ο φράχτης στον Έβρο εντάσσεται στο πλαίσιο της αυστηρής, αλλά δίκαιης και πλήρως εναρμονισμένης με τη διεθνή νομιμότητα μεταναστευτικής πολιτικής της χώρας.
Panagiotopoulos, Ypourgeio Amynas
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιωτόπουλος: Προσέγγιση με την Τουρκία, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο

Ο υπουργός μιλώντας στα «Νέα», έκανε λόγο για άψογη φιλοξενία, οικείο κλίμα και μία αίσθηση ειλικρινούς θετικής διάθεσης και ευχήθηκε ότι, παρά τις επιφυλάξεις, δεν πρέπει να μένουν ανεκμετάλλευτες οι ευκαιρίες διαλόγου και διατήρησης του καλού κλίματος.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Xαρδαλιάς: Στις 21/5 θα ψηφίσουμε για να πάει η χώρα σταθερά, δυναμικά μπροστά

«Λέμε, σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες να συγκρίνουν τετραετίες. Την τετραετία 2015-2019 που πρωθυπουργός ήταν ο κ. Τσίπρας και την τετραετία στην οποία πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης» δήλωσε μεταξύ άλλων.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινό μέτωπο Ελλάδας και Ουγγαρίας απέναντι στη μεταναστευτική κρίση

Υπεγράφη συμφωνία μεταξύ των διευθυντών αμυντικής πολιτικής Ελλάδας - Ουγγαρίας για κοινό πλαίσιο δράσης στη μεταναστευτική κρίση, αναδεικνύοντας τον ρόλο της Αθήνας στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.