ΓΔ: 1209.43 0.78% Τζίρος: 18.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:27:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Dimitris Kapantais / SOOC

Β. Κικίλιας: Εξαιρετικές οι προοπτικές για τον τουρισμό τη φετινή χρονιά

Ο υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σημειώνοντας πως πλέον έρχονται ποιοτικοί τουρίστες που αφήνουν πολύ περισσότερο συνάλλαγμα ενισχύοντας τα έσοδα της χώρας.

Στις εξαιρετικές προοπτικές για τη φετινή τουριστική περίοδο και στα στοιχεία των πρώτων μηνών του έτους που δείχνουν ότι το 2023 ο τουρισμός θα κινηθεί σε επίπεδα-ρεκόρ αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας πως το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου το «Ελ. Βενιζέλος» αλλά και τα περιφερειακά αεροδρόμια κατέγραψαν κατακόρυφη αύξηση στις αφίξεις συγκριτικά με το 2022, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και στα ταξιδιωτικά έσοδα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3, ο κ. Κικίλιας τόνισε: «Να θυμίσω, επίσης, ότι φέτος έχουμε επιπλέον την πολύ σημαντική αγορά της Κίνας -καθώς οι Κινέζοι ταξιδεύουν και off season- αλλά και της Αυστραλίας.  Από την καναδική αγορά, η Air Canada συμφώνησε μαζί μας και πλέον τον Απρίλιο έχει πέντε πτήσεις direct στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" από Τορόντο και Μόντρεαλ, οι οποίες από 1η Μαΐου αυξάνονται σε 10 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα. Αν προσθέσετε τις 58 πτήσεις την εβδομάδα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, καταλαβαίνετε ότι έχει γίνει πράξη η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και μάλιστα μιλάμε για ποιοτικό τουρισμό, που αφήνει πολύ μεγάλο συνάλλαγμα και δίνει ισχυρά έσοδα στη χώρα» προσθέτοντας ότι η Αθήνα δεν σταμάτησε καθ' όλη τη διάρκεια του έτους να υποδέχεται τουρίστες.

«Ο τουρισμός αποτελεί αδιαμεσολάβητη οικονομία. Δίνει έσοδα στους πολλούς, στους μικρούς και τους μεσαίους επιχειρηματίες, στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα μαγαζιά, τα ταβερνάκια, τον εμπορικό κόσμο και στον πρωτογενή τομέα, που με τα προϊόντα της ελληνικής γης εφοδιάζει ξενοδοχεία και εστιατόρια», επεσήμανε ο υπουργός, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη νέα καμπάνια του ΕΟΤ για το shopping in Greece, που έχει στόχο την προβολή και ενίσχυση του ελληνικού εμπορίου. «Όλο αυτό είναι πραγματική, λαϊκή και αδιαμεσολάβητη οικονομία, δηλαδή τα χρήματα πάνε απευθείας στις τσέπες των Ελλήνων», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την υπόθεση Γεωργούλη, ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι σε θέματα κακοποίησης, σεξουαλικής κακοποίησης ή βίας δεν χωράει καμία συζήτηση και πρέπει να καταδικάζονται οριζοντίως και καθέτως από όλους. Ταυτόχρονα, όπως σημείωσε, πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός των εξουσιών και να αφήνουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει το έργο της.

«Για τέτοια θέματα -δυστυχώς το είδαμε και στο πρόσφατο παρελθόν- έγινε μία προσπάθεια για πολιτική εκμετάλλευση, κάτι το οποίο εγώ θεωρώ αδιανόητο, προσωπικά δεν πιστεύω στη μικροπολιτική. Δηλαδή εγώ θεωρώ ότι αυτά τα θέματα δεν έχουν πολιτικό χρώμα, πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να βρεθούν σε κάθε χώρο και πρέπει να τιμωρούνται από τον νόμο, γιατί, επαναλαμβάνω, η Δικαιοσύνη θα κρίνει. Επομένως, νομίζω ότι πρέπει να ξανασκεφτούμε πώς αντιμετωπίζουμε τέτοιου είδους θέματα στη δημόσια σφαίρα και στην πολιτική ζωή του τόπου», τόνισε ο υπουργός Τουρισμού.

Τέλος, σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές δήλωσε ότι στόχος είναι η αυτοδυναμία και η υλοποίηση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. «Αυτά τα τέσσερα χρόνια χειριστήκαμε τις μεγαλύτερες κρίσεις του πλανήτη σε πολύ υψηλό επίπεδο. Προστατεύσαμε την ελληνική κοινωνία, την ελληνική οικονομία, τους ανθρώπους που δεν είχαν ή δεν μπορούσαν, και αποδείξαμε ότι είμαστε μία σοβαρή κυβέρνηση με στόχους και αναπτυξιακό πρόσημο. Μειώσαμε τους φόρους, μειώσαμε τις εισφορές, αυξήσαμε τους μισθούς και τις συντάξεις, δώσαμε ανάπτυξη κυρίως από τον τουρισμό -είναι προφανές αυτό τα τελευταία δύο χρόνια- στηρίξαμε στην τεράστια κρίση της πανδημίας τους Έλληνες και αποδείξαμε ότι είμαστε μία οργανωμένη Πολιτεία. Κάναμε και λάθη, υπήρξαν και παραλείψεις και τα αναγνωρίζουμε αυτά -πρώτος από όλους ο πρωθυπουργός- και νομίζω ότι η σύγκριση με την προηγούμενη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τελικά το αποτέλεσμα από τον ελληνικό λαό, το οποίο θα πρέπει να σεβαστούμε», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Το τουριστικό προϊόν ενισχύει τα εισοδήματα των Ελλήνων

Ο υπουργός Τουρισμού επισήμανε πως η επέκταση της τουριστικής περιόδου δίνει αδιαμεσολάβητα, πραγματικά έσοδα στην ελληνική οικονομία, καθώς αναβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο. Κεφαλογιάννη: Να γίνει ανταγωνιστικός ο ελληνικός τουρισμός

Η υπουργός Τουρισμού σημείωσε πως ο κλάδος απαιτεί μακρόπνοη στρατηγική και προσαρμογή στις κρίσεις που εμφανίζονται, επισημαίνοντας ότι ο ανταγωνιστικός τουρισμός ενισχύει το ελληνικό εισόδημα.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Χτίζουμε τη χώρα των μεταρρυθμίσεων και πράσινων επενδύσεων

Ο υπουργός Τουρισμού δήλωσε επίσης ότι η «έκρηξη» του τουρισμού ευνοεί τους πάντες, και τους μικρούς, και τους μεσαίους και τους μεγάλους, αλλά και τις 230.000 εμπορικές επιχειρήσεις που στηρίζονται στο τουριστικό προϊόν.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Έρχονται επενδύσεις για την αναβάθμιση του τουρισμού

Ο υπουργός Τουρισμού σημείωσε πως μέχρι τον Απρίλιο η κίνηση στο Ελ. Βενιζέλος ήταν αυξημένη κατά 29,8% έναντι της περασμένης χρονιάς ενώ στο πρώτο δίμηνο του έτους οι τζίροι σε καταλύματα και εστίαση ήταν αυξημένοι κατά 27,03% και 20.39% αντίστοιχα.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασίλης Κικίλιας: Πρωταγωνιστής ο ελληνικός τουρισμός και το 2023

Όπως επισημαίνει, οι κρατήσεις και η ακόμα μεγαλύτερη άνοδος της Ελλάδας στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο για διακοπές από την άνοιξη έως τις αρχές του χειμώνα, αποδεικνύουν ότι η στρατηγική για αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.