ΓΔ: 1207.44 0.62% Τζίρος: 2.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:41:11 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Delphi Economic Forum

Β. Κικίλιας: Το τουριστικό προϊόν ενισχύει τα εισοδήματα των Ελλήνων

Ο υπουργός Τουρισμού επισήμανε πως η επέκταση της τουριστικής περιόδου δίνει αδιαμεσολάβητα, πραγματικά έσοδα στην ελληνική οικονομία, καθώς αναβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Το γεγονός ότι σε μια περίοδο πολλαπλών κρίσεων, ακρίβειας και πληθωρισμού, ο τουρισμός είναι ο κλάδος που στήριξε και στηρίζει τα ελληνικά νοικοκυριά και τη μικρή-μεσαία επιχειρηματικότητα υπογράμμισε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σημειώνοντας ότι «η στήριξη των εισοδημάτων των Ελλήνων δεν μπορεί παρά να μας ικανοποιεί αυτό και να μας γεμίζει χαρά σε μία εποχή με κρίσεις και προβλήματα».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ Real FM, ο κ. Κικίλιας δήλωσε: «Βλέπετε ότι στην Αθήνα δεν έχουν σταματήσει να έρχονται ταξιδιώτες και τουρίστες καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, άρα έγινε πράξη η επέκταση της τουριστικής περιόδου και αυτό δίνει αδιαμεσολάβητα, πραγματικά έσοδα στην ελληνική οικονομία, την λαϊκή οικονομία που είναι ο τουρισμός και κυρίως στις ελληνικές οικογένειες, στους μικρούς και στους μεσαίους, στις λαϊκές τάξεις, στον αγροτικό κόσμο, στους 230.000 εμπόρους, στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος».

Σε ερώτηση σχετικά με τις τιμές στα νησιά και στη δυνατότητα των Ελλήνων να κάνουν διακοπές, ο κ. Κικίλιας είπε ότι σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ οι αυξήσεις φέτος θα είναι στο +15%, ωστόσο το ζητούμενο είναι «να αναβαθμίζουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες και να προσφέρουμε πραγματικά την αξία του προϊόντος και μοναδικές τουριστικές εμπειρίες».

Επιπλέον τόνισε ότι υπάρχει πληθώρα πανέμορφων νησιωτικών και ηπειρωτικών ταξιδιωτικών προορισμών σε όλη τη χώρα με πολύ προσιτές τιμές για όλα τα βαλάντια και επισήμανε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε 105 εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη των Ελλήνων να κάνουν διακοπές μέσω του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» και του Κοινωνικού Τουρισμού, κάτι που δεν έχει κάνει καμία άλλη κυβέρνηση.

Αναφορικά με τις επερχόμενες εκλογές υπογράμμισε την κοινωνική πολιτική της ΝΔ που μεταξύ άλλων μείωσε 50 φόρους και εισφορές και την ανάγκη να υπάρχει σταθερή κυβέρνηση, έτσι ώστε να δοθεί νέα ώθηση στην αναπτυξιακή τροχιά που ήδη διαγράφει η χώρα. «Ζητάω 1 από τους 4 σταυρούς στην Α΄ Αθήνας» ανέφερε για την υποψηφιότητά του ο Β. Κικίλιας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Εξαιρετικές οι προοπτικές για τον τουρισμό τη φετινή χρονιά

Ο υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σημειώνοντας πως πλέον έρχονται ποιοτικοί τουρίστες που αφήνουν πολύ περισσότερο συνάλλαγμα ενισχύοντας τα έσοδα της χώρας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο. Κεφαλογιάννη: Να γίνει ανταγωνιστικός ο ελληνικός τουρισμός

Η υπουργός Τουρισμού σημείωσε πως ο κλάδος απαιτεί μακρόπνοη στρατηγική και προσαρμογή στις κρίσεις που εμφανίζονται, επισημαίνοντας ότι ο ανταγωνιστικός τουρισμός ενισχύει το ελληνικό εισόδημα.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Χτίζουμε τη χώρα των μεταρρυθμίσεων και πράσινων επενδύσεων

Ο υπουργός Τουρισμού δήλωσε επίσης ότι η «έκρηξη» του τουρισμού ευνοεί τους πάντες, και τους μικρούς, και τους μεσαίους και τους μεγάλους, αλλά και τις 230.000 εμπορικές επιχειρήσεις που στηρίζονται στο τουριστικό προϊόν.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Έρχονται επενδύσεις για την αναβάθμιση του τουρισμού

Ο υπουργός Τουρισμού σημείωσε πως μέχρι τον Απρίλιο η κίνηση στο Ελ. Βενιζέλος ήταν αυξημένη κατά 29,8% έναντι της περασμένης χρονιάς ενώ στο πρώτο δίμηνο του έτους οι τζίροι σε καταλύματα και εστίαση ήταν αυξημένοι κατά 27,03% και 20.39% αντίστοιχα.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασίλης Κικίλιας: Πρωταγωνιστής ο ελληνικός τουρισμός και το 2023

Όπως επισημαίνει, οι κρατήσεις και η ακόμα μεγαλύτερη άνοδος της Ελλάδας στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο για διακοπές από την άνοιξη έως τις αρχές του χειμώνα, αποδεικνύουν ότι η στρατηγική για αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.