ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:04
Χέρι σε κάλπη
Χέρι πολίτη ρίχνει ψηφοδέλτιο σε κάλπη κατά τη διάρκεια εκλογών.

Εκλογές 2023: Τα ποσοστά των κομμάτων στο 99,59% της καταμέτρησης ψήφων

Όπως ενημέρωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, η επόμενη Βουλή θα είναι πεντακομματική, με το ΜέΡΑ25, την Πλεύση Ελευθερίας και τη Νίκη να μένουν εκτός του Κοινοβουλίου.

Μπλε είναι από τα ξημερώματα της Δευτέρας ο χάρτης της Ελλάδας με τη Νέα Δημοκρατία να καταγράφει μία μεγάλη και καθαρή νίκη στις εκλογές της 21ης Μαΐου και τη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ να φτάνει τις 20 μονάδες σε μία σοκαριστική σε μέγεθος ήττα.

Όπως ενημέρωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, το βράδυ της Κυριακής, η επόμενη Βουλή θα είναι πεντακομματική, με το ΜέΡΑ25, την Πλεύση Ελευθερίας και τη Νίκη να μένουν εκτός του Κοινοβουλίου.

Η κατανομή των εδρών

Με ενσωματωμένο το 99,59% των ψήφων, η κατανομή των εδρών ανά κόμμα:

Νέα Δημοκρατία: 146
ΣΥΡΙΖΑ: 71
ΠΑΣΟΚ: 41
ΚΚΕ: 26
Ελληνική Λύση: 16

 

 

Οι υποψήφιοι που εκλέγονται από το Επικρατείας

Επτά βουλευτές εκλέγονται με τη ΝΔ από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Πρόκειται για τους: Ειρήνη Αγαπηδάκη, Θεόδωρο Σκυλακάκη, Χρήστο Στυλιανίδη, Ιωάννα Λυτρίβη, Γεώργιο Σταμάτη, Μαρία - Νεφέλη Χατζηιωαννίδου και Μαρία Πολύζου.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται τέσσερις: οι Όθωνας Ηλιόπουλος, Έλενα Ακρίτα, Ευάγγελος Αποστολάκης και Πόπη Τσαπανίδου.

Δύο βουλευτές εκλέγονται με το ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Δουδώνη και τον Δημήτρη Μάντζο.

Από το ΚΚΕ εκλέγεται ο Θανάσης Παφίλης.

Από την Ελληνική Λύση ο Παύλος Σαράκης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ σε Μαρινάκη: Αφήστε το φθηνό χιούμορ, μην υποτιμάτε πολίτες

vΤο ΠΑΣΟΚ επικρίνει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για ψευδείς δηλώσεις και απαξιωτικό χιούμορ, υπενθυμίζει το σχέδιό του για μείωση ΦΠΑ σε βασικά αγαθά και καλεί τον κ. Μαρινάκη να μην υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο υπουργείο για την Έρευνα και Ανάπτυξη προανάγγειλε ο Κ. Μητοστάκης

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε σχέδιο για ίδρυση Υπουργείου Έρευνας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης μετά τις εκλογές, επιδιώκοντας ενοποίηση ερευνητικού χώρου και σταθερή κρατική χρηματοδότηση με διαφανή κριτήρια.