ΓΔ: 2219.32 0.59% Τζίρος: 268.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Ο Ιωάννης Σαρμάς ορκίζεται σήμερα ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός

Στη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Σαρμάς, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι «Είναι συνταγματική μου υποχρέωση να αποδεχθώ και συγχρόνως και καθήκον μου ως πολίτη».

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, σήμερα 25 Μαΐου και ώρα 16:00, θα ορκισθεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς, πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Χθες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με τον κ. Σαρμά, στον οποίο ανέθεσε την εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία θα διενεργήσει τις εκλογές στις 25 Ιουνίου σύμφωνα με την σχετική πρόβλεψη του Συντάγματος. 

Απευθυνόμενη στον κ. Σαρμά η κ. Σακελλαροπουλου τόνισε: «Ανακοίνωσα ήδη στους πολιτικούς αρχηγούς ότι σκοπεύω να προτείνω εσάς εκ των τριών Προέδρων (Ανώτατων Δικαστηρίων), να σας αναθέσω την εντολή πλέον σχηματισμού κυβέρνησης, η οποία θα διενεργήσει τις εκλογές».

Από την πλευρά του, ο κ. Σαρμάς, αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο υπογράμμισε ότι είναι μεγάλη τιμή και πρόσθεσε «Είναι συνταγματική μου υποχρέωση να αποδεχθώ και συγχρόνως και καθήκον μου ως πολίτη».

Προηγήθηκε, χθες, σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που κάλεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την κατάθεση των τριών διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χέρι με ψηφοδέλτιο κάλπη
ΔΙΕΘΝΗ

Βουλγαρία: Το κόμμα του Μπορίσοφ επέστρεψε την εντολή, πιο κοντά εκλογές

Το κόμμα GERB-SDS της Βουλγαρίας απέρριψε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, αυξάνοντας το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Ο Ζελιάζκοφ, χωρίς στήριξη κοινοβουλίου, επέστρεψε την εντολή στον πρόεδρο Ράντεφ.
Τάκης Θεοδωρικάκος συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Η ενωτική πολιτική και η αλήθεια αλλάζουν την πορεία της χώρας

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, σε άρθρο του στην «Κυριακάτικη Απογευματινή», τονίζει ότι η ηγεσία Μητσοτάκη στη ΝΔ σηματοδότησε ενότητα, ανανέωση και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις απέναντι στον λαϊκισμό.
Κώστας Τσουκαλάς στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη πραγματική δύναμη απέναντι στη ΝΔ

Ο Κώστας Τσουκαλάς κατηγορεί την κυβέρνηση για θράσος σχετικά με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ και επικρίνει τη μεταφορά του στην ΑΑΔΕ. Παράλληλα, καταλογίζει στη ΝΔ λαϊκισμό, τονίζοντας ότι δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις για τον ΕΛΓΑ.
Κυριάκος Μητσοτάκης στην Μοσχάτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο Μοσχάτο: Τους πειραματισμούς με τον λαϊκισμό τους πληρώσαμε

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ευχήθηκε καλή χρονιά, υγεία, προκοπή και επιτυχίες στους πολίτες και στη Νέα Δημοκρατία, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Μοσχάτο.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Η ΝΔ και η Ελλάδα μεγάλωσαν μαζί τα τελευταία δέκα χρόνια

Ο Παύλος Μαρινάκης, σε άρθρο του στα «Παραπολιτικά» για τα 10 χρόνια ηγεσίας Μητσοτάκη στη ΝΔ, τονίζει ότι η παράταξη δυνάμωσε και η χώρα προόδευσε, χάρη σε μεταρρυθμίσεις, οικονομική βελτίωση και ενίσχυση της διπλωματίας.