ΓΔ: 2035.57 1.15% Τζίρος: 247.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Βαρβιτσιώτης: Θέλουμε εντολή για ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για «πολιτική κατάκτηση» της Νέας Δημοκρατίας, να κερδίσει περιφέρειες όπως η Δυτική Αθήνα όπου πολιτεύεται ο ίδιος.

«Στόχος μας είναι να πείσουμε τους πολίτες που μας ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή να έρθουν στην επόμενη κάλπη και να μας ξαναψηφίσουν, αλλά και να προσελκύσουμε ακόμα περισσότερους», επισήμανε το βράδυ της Τετάρτης ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στον τηλεοπτικό σταθμό «One».

«Από τη μία υπάρχει ένας διαγκωνισμός κομμάτων είτε για να μπουν στη Βουλή είτε για το ποιος θα γίνει αξιωματική αντιπολίτευση. Και, από την άλλη, υπάρχει μία κυβερνητική πρόταση, αυτή που έχουμε καταθέσει εμείς και θέλουμε ισχυρή εντολή για την υλοποιήσουμε. Ισχυρή εντολή σημαίνει αυτοδυναμία», δήλωσε.

Ακόμη έκανε λόγο για «πολιτική κατάκτηση» της Νέας Δημοκρατίας, να κερδίσει περιφέρειες όπως η Δυτική Αθήνα όπου πολιτεύεται ο ίδιος, μία περιφέρεια με παραδοσιακά κεντροαριστερά χαρακτηριστικά, όπου η Νέα Δημοκρατία κέρδισε για πρώτη φορά με διαφορά 12% από τον Σύριζα.

Τέλος, αφού σημείωσε ότι η νίκη της Νέας Δημοκρατίας αγκαλιάστηκε από τις αγορές, ο κ. Βαρβιτσιώτης, ερωτηθείς για το Ταμείο Ανάκαμψης που διαπραγματεύτηκε στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην κατά κεφαλήν κατανομή κονδυλίων και στις εισροές.

«Στη δική μου περιφέρεια, τη Δυτική Αθήνα, όλοι οι δήμοι που είχαν ώριμες και σοβαρές προτάσεις, τις έχουν εντάξει σε προγράμματα, που έχουν εγκριθεί και μπαίνουν σε φάση υλοποίησης», υπογράμμισε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκλογές στο Κόσοβο
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης στο Κόσοβο

Σε νέες εκλογές οδηγείται το Κόσοβο καθώς και η δεύτερη απόπειρα σχηματισμού κυβέρνησης απέτυχε, με τον Γκλάουκ Κονιούφτσα να μην εξασφαλίζει πλειοψηφία στη βουλή. Η πρόεδρος Οσμάνι αναμένεται να προκηρύξει εκλογές σύντομα.
Χέρι σε κάλπη
ΔΙΕΘΝΗ

Μπανγκλαντές: Δημοψήφισμα για δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις μαζί με εκλογές

Οι πολίτες του Μπανγκλαντές θα αποφασίσουν τον Φεβρουάριο για τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις που προτείνει ο Μουχάμαντ Γιούνους, με δημοψήφισμα ταυτόχρονο με τις βουλευτικές εκλογές.
Χέρι σε κάλπη
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράκ: Ψηφίζουν οι πολίτες για την ανάδειξη νέου κοινοβουλίου

Οι Ιρακινοί ψηφίζουν για νέο κοινοβούλιο, σε εκλογές που δεν αναμένεται να φέρουν αλλαγές, παρακολουθούμενες στενά από Τεχεράνη και Ουάσινγκτον. Παρά τη σχετική σταθερότητα, το Ιράκ αντιμετωπίζει προβλήματα υποδομών και διαφθορά.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυξήσεις έως 25% στα τιμολόγια ρεύματος, σφοδρή κριτική ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση

Οι πάροχοι ανακοίνωσαν αυξήσεις έως 25% στα τιμολόγια ρεύματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί την κυβέρνηση για αδράνεια και ζητά επαναφορά της ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο και έλεγχο τιμών.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Οι εξαγγελίες για φθηνότερα προϊόντα δεν ανακουφίζουν τα νοικοκυριά

Ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα της κυβερνητικής μείωσης τιμών κατά 8% σε 2.000 προϊόντα, τονίζοντας ότι τα βασικά αγαθά παραμένουν ακριβά και η ακρίβεια πλήττει τα νοικοκυριά.