ΓΔ: 1217.75 1.48% Τζίρος: 81.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Aris Oikonomou / SOOC

Κ. Μητσοτάκης: Αναγκαία μια σταθερή κυβέρνηση με ευρεία πλειοψηφία

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τους πολίτες να πάνε στις κάλπες την 25η Ιουνίου και υπογράμμισε ότι το ζητούμενο των εκλογών είναι αν θα συνεχιστεί η πορεία ανόρθωσης και εκσυγχρονισμού της χώρας αλλά και η απόρριψη του τοξικού πολιτικού λόγου.

Τους πολίτες της Νέας Ιωνίας για τον αγώνα που έδωσαν από κοινού και τη μεγάλη νίκη της 21ης Μαΐου, ευχαρίστησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. «Ποιος θα το περίμενε άραγε, ότι η Νέα Δημοκρατία θα κέρδιζε στη Νέα Ιωνία με 10 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι αν οι εκλογές είχαν γίνει με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής «σήμερα η χώρα θα είχε ήδη σταθερή κυβέρνηση με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Κάλεσε στη συνέχεια τους πολίτες να πάνε στις κάλπες της 25ης Ιουνίου λέγοντας: «Αυτό, λοιπόν, το οποίο κάποιοι δεν μας επέτρεψαν να κάνουμε στις κάλπες της 21ης Μαΐου επειδή πειραματίστηκαν με την απλή αναλογική, σας ζητώ να το κάνουμε πράξη σε είκοσι μέρες από τώρα, με μία ισχυρή Νέα Δημοκρατία, με μία άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Διότι, σήμερα, η χώρα χρειάζεται, πρώτα και πάνω απ΄ όλα μία σταθερή κυβέρνηση, η οποία να μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια τη χώρα μας στο μέλλον και να αντιμετωπίσει τις μεγάλες γεωπολιτικές προκλήσεις της περιοχής».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το ζητούμενο των επερχόμενων εκλογών είναι αν θα συνεχιστεί η πορεία ανόρθωσης και εκσυγχρονισμού της χώρας προσθέτοντας επίσης ότι αν κάτι δικαιώθηκε στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο, είναι ο ορθός πολιτικός λόγος, η έμφαση στο πρόγραμμα και η απόρριψη του τοξικού πολιτικού λόγου, του διχαστικού πολιτικού λόγου, των ψεμάτων, της «μαύρης Ελλάδος».

 

Για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «εμείς αποδείξαμε ότι μπορούμε να μειώσουμε τους φόρους για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα -μειώσαμε 50 φόρους- χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας. Διότι όταν μια οικονομία αναπτύσσεται, όταν μια επιχείρηση πηγαίνει καλύτερα, όταν έχει περισσότερα κέρδη μπορεί μεν να πληρώνει χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή, αλλά τελικά τα έσοδα για το κράτος θα είναι αυξημένα.

Αυτό είναι το μεγάλο όφελος μιας αναπτυξιακής πολιτικής, η οποία στηρίζεται σε μια λογική λελογισμένης μείωσης φόρων για να μπορέσει να προσελκύσει επενδύσεις και να μπορεί ο κάθε επιχειρηματίας, από τους μεγάλους επιχειρηματίες οι οποίοι επενδύουν στη χώρα μας, ξένους και ντόπιους, μέχρι το μικρό μαγαζί της γειτονιάς, να γνωρίζει ότι υπάρχει σταθερότητα και προβλεψιμότητα. Αυτό τελικά θέλει ο επιχειρηματίας για να κάνει από τη μικρή επένδυση αναβάθμισης του καταστήματός του μέχρι τη μεγάλη ξενοδοχειακή επένδυση, η οποία μπορεί να δώσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Αυτό το σταθερό οικονομικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο η ιδιωτική οικονομία αναπτύσσεται, μόνο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να το εξασφαλίσει».

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, δεν επιδιώκει να είναι απλός διαχειριστής της εξουσίας. «Θέλω μαζί να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές και η χώρα μας επιτέλους να μπορέσει να αλλάξει πίστα», τόνισε. «Πετύχαμε πολλά. Μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα. Πιστεύω ακράδαντα ότι ειδικά στην οικονομία οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας».

Ζήτησε μάλιστα κατά την προεκλογική περίοδο, διαφύλαξη της ενότητας, απόκρουση της τοξικότητας και έμφαση στον ορθό πολιτικό λόγο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Καμία συνεκμετάλλευση ενεργειακών πόρων στο Αιγαίο

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας διευκρίνισε ότι «δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε με την Τουρκία σε καθεστώς μόνιμης κλιμάκωσης και στα όρια ενός θερμού επεισοδίου, όπως έγινε το 2020».
Kyriakos Mitsotakis, Kyvernisi, ND, Nea Dimokratia
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Στα 950 ευρώ ο βασικός μισθός στο τέλος της τετραετίας

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα δεν αυξάνονται με κυβερνητικές αποφάσεις αλλά με επενδύσεις ενώ σημείωσε πως θα υπάρξουν αυξήσεις στα επιδόματα των εργαζομένων του Δημοσίου.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Ο Αλ. Τσίπρας έχει για πολλά που πρέπει να απολογηθεί

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως είναι απαραίτητο ένα ισχυρό ποσοστό στις επερχόμενες εκλογές ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη αυτοδυναμία για να μπορέσουν να γίνουν όλες οι μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα.
Kyriakos Mitsotakis, Kyvernisi, ND, Nea Dimokratia
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Ισχυρή αυτοδυναμία για να υπάρξουν μεγάλες αλλαγές

Ο πρόεδρος της ΝΔ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και τρίτες εκλογές σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία, σημειώνοντας πως ο πήχης της δυσκολίας ανεβαίνει αν υπάρξει επτακομματική Βουλή.