ΓΔ: 2120.43 -0.57% Τζίρος: 13.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:44:41
Χέρι σε κάλπη
Χέρι πολίτη ρίχνει ψηφοδέλτιο σε κάλπη κατά τη διάρκεια εκλογών.

Αυτοδιοικητικές: Έκλεισαν οι κάλπες, στις 22:00 η εικόνα για τα αποτελέσματα

Από το υπουργείο Εσωτερικών και την εταιρεία Singular Logic εκτιμάται ότι ασφαλή εικόνα για τις 13 περιφέρειες και για τους 6 μεγαλύτερους δήμους (Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πατρέων, Ηρακλείου Κρήτης, Πειραιώς και Λαρισαίων) θα έχουμε περί τις 22:00.

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία της καταμέτρησης των ψήφων από τις αυτοδικοικητικές εκλογές. Οι κάλπες έκλεισαν στις 19:00.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, σε όσα εκλογικά τμήματα υπάρχουν ουρές εκλογέων που δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν έγκαιρα, οι κάλπες μπορούν να παραμείνουν ανοιχτές για διάστημα έως και δύο ώρες, χωρίς αυτό να επηρεάζει τη διαδικασία καταμέτρησης ψήφων στα υπόλοιπα τμήματα.

Από το υπουργείο Εσωτερικών και την εταιρεία Singular Logic εκτιμάται ότι ασφαλή εικόνα για τις 13 περιφέρειες και για τους 6 μεγαλύτερους δήμους (Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πατρέων, Ηρακλείου Κρήτης, Πειραιώς και Λαρισαίων) θα έχουμε περί τις 22:00.

Λίγο πριν να κλείσουν οι κάλπες (17.30) το ποσοστό συμμετοχής στις αυτοδιοικητικές εκλογές είχε διαμοφωθεί στο 44,6%, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών από τους δικαστικούς αντιπροσώπους 12.984 εκλογικών τμημάτων και με αναγωγή επί του συνόλου των 22.722 τμημάτων έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα περίπου 4.360.000 ψηφοφόροι.

Τα ποσοστά συμμετοχής ανά περιφέρεια είναι τα εξής:

  • Ανατολική Μακεδονία - Θράκη 45,81%,
  • Κεντρική Μακεδονία 45%,
  • Δυτική Μακεδονία 43,7%,
  • Ήπειρος 49,3%,
  • Θεσσαλία 49,5%,
  • Ιόνια Νησιά 41,8%,
  • Δυτική Ελλάδα 49,7%,
  • Στερεά Ελλάδα 53,4%,
  • Αττική 38,7%,
  • Πελοπόννησος 45,1%,
  • Βόρειο Αιγαίο 39,4%,
  • Νότιο Αιγαίο 48,1% και
  • Κρήτη 51,2%.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στατική γαλλικού κοινοβουλίου
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Πολλοί σοσιαλιστές και ρεπουμπλικάνοι στον β’ γύρο των δημοτικών

Ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών στη Γαλλία ανέδειξε κυρίως τη σύγκρουση δεξιάς-αριστεράς, με περιορισμένη συμμετοχή των κεντρώων του Μακρόν. Οι αποφάσεις θα παρθούν στον β' γύρο, με αποχή γύρω στο 43%.
Νίκος Ανδρουλάκης ψηφοφορία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ανδρουλάκης: Μαζί θα χτίσουμε την Ελλάδα που μας αξίζει

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ευχαρίστησε τα μέλη του ΠΑΣΟΚ για τη συμμετοχή τους στις εσωκομματικές εκλογές και κάλεσε σε ενότητα για πολιτική αλλαγή με κοινωνική δικαιοσύνη, λιγότερες ανισότητες και ισχυρό κράτος δικαίου.
Γερμανικές εκλογές κόμματα
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Πράσινοι νικητές στις εκλογές Βάδης-Βυρτεμβέργης, σύμφωνα με exit poll

Σαρωτική νίκη των Πράσινων στη Βάδη-Βυρτεμβέργη δείχνει το exit poll της ARD. Ακολουθεί το CDU, σημαντική άνοδος για την AfD, ενώ το SPD σημειώνει ιστορικό χαμηλό. Αριστερά και Φιλελεύθεροι μένουν εκτός κοινοβουλίου.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Πρέπει να παρέμβω στην επιλογή νέου ηγέτη στο Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στο Axios ότι θέλει να έχει ρόλο στην επιλογή του επόμενου ηγέτη του Ιράν, απορρίπτοντας τον γιο του Χαμενεΐ και ζητώντας κάποιον που θα φέρει ειρήνη στη χώρα, παρομοιάζοντας τη στάση του με τη Βενεζουέλα.