ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:50:36 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Η Μαίρη Χατζάκου, πρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ με την δημοσιογράφο Μαρία Νικόλτσιου.

Μ. Χατζάκου στο BD: Το μέλλον της ΜΕΒΓΑΛ και οι μετοχικές αλλαγές

Σε συνέντευξή της στη δημοσιογράφο του BD Μαρία Νικόλτσιου, η πρόεδρος της γαλακτοβιομηχανίας τονίζει ότι έκλεισε ο κύκλος των αλλαγών στη μετοχική σύνθεση με την είσοδο Θεοδωρόπουλου και σχολιάζει τις πιέσεις από την ενεργειακή κρίση.

Τη διαδρομή της ως μια οικογενειακή επιχείρηση με μεγάλη παράδοση, που έχει πρωταρχικό στόχο την ασφάλεια και ποιότητα των προϊόντων, θα συνεχίσει η ΜΕΒΓΑΛ, χωρίς άλλες ανακατατάξεις στη μετοχική της σύνθεση, όπως υπογραμμίζει, σε συνέντευξη στο BusinessDaily, η πρόεδρος της βορειοελλαδικής γαλακτοβιομηχανίας, Μαίρη Χατζάκου.

Σχολιάζοντας τις ανακατατάξεις στον κλάδο, με εξαγορές και συγχωνεύσεις, η κα Χατζάκου υπογραμμίζει ότι «η ΜΕΒΓΑΛ καταστάλαξε» και σημειώνει ότι «η επένδυση στη ΜΕΒΓΑΛ από τον νέο μέτοχο, Σπύρο Θεοδωρόπουλο, δείχνει την εμπιστοσύνη του στην εταιρεία και τις προοπτικές του κλάδου».

Σε ό,τι αφορά τις πιεστικές συνθήκες για τις επιχειρήσεις, που έχει δημιουργήσει η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη, η πρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ τονίζει ότι, έως τώρα, η εταιρεία απορρόφησε τις αυξήσεις στο κόστος φυσικού αερίου και του ρεύματος, αλλά πλέον είναι υποχρεωμένη να μετακυλήσει ένα μέρος τους στις τιμές.

Η κα Χατζάκου αναφέρεται στις προκλήσεις που δημιουργεί για μία γυναίκα ένας κορυφαίος διοικητικός ρόλος σε μεγάλη επιχείρηση, μιλά για τη μακρά ιστορία της ΜΕΒΓΑΛ και υπογραμμίζει ότι μια οικογενειακή επιχείρηση έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα, με σπουδαιότερο τη διοικητική ευελιξία.

  • Είστε μία από τις λίγες chairwomen σε μεγάλη επιχείρηση στη χώρα. Πόσο δύσκολος ρόλος είναι για μια γυναίκα;

Το αξίωμα της/του προέδρου βρίσκεται στο πιο ψηλό σκαλοπάτι της ιεραρχίας. Έφθασα λοιπόν, μετά από μία πορεία περισσοτέρων από 30 χρόνια εργασίας σε πολλές θέσεις στη ΜΕΒΓΑΛ, να γίνω Chairwoman. Όλα είναι εφικτά, είτε είσαι άντρας είτε γυναίκα, εφόσον υπάρχει θέληση, προσπάθεια, ικανότητες, πείσμα για να πετύχεις. Σαφώς ο δρόμος για τις γυναίκες είναι πιο δύσκολος, γιατί πρέπει διαρκώς να αποδεικνύουμε πως αξίζουμε ό,τι κατέχουμε. Πάντως, έχεις πετύχει, αν έχεις κερδίσει τον σεβασμό των συνεργατών, εντός και εκτός εταιρείας.

  • Η οικογένειά σας είναι ταυτισμένη με το γάλα και φαίνεται ότι είναι μία ενασχόληση που περνάει από γενιά σε γενιά με την αντίστοιχη ανάπτυξη και εξέλιξη κάθε εποχής. Πώς άρχισε η οικογενειακή ιστορία;

Η οικογένειά μου είναι πρόσφυγες από την Ανατολική Ρωμυλία. Ήρθαν στη Θεσσαλονίκη μετά τον διωγμό. Ο προπάππος μου συνέχισε τη δουλειά του γαλατά και ο 7χρονος τότε πατέρας μου ξεκίνησε να βοηθάει τον παππού του. Μαζί μάζευαν γάλα από τα περίχωρα της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια το μοίραζαν με ένα γαϊδουράκι στις γειτονιές της πόλης. Από αυτό το γάλα που συνέλεγαν η γιαγιά μου, η Δόμνα Χατζάκου, παρασκεύαζε πρόβειο γιαούρτι και το πουλούσε στο γαλακτοοινομαγειρείο της οδού Παπαζώλη στη Θεσσαλονίκη το 1940.

Ο Κωνσταντίνος Χατζάκος μεγαλώνοντας ασχολήθηκε με αυτό που γνώριζε και αγαπούσε περισσότερο, το γάλα, και η ίδρυση της ΜΕΒΓΑΛ το 1950 ήρθε σαν φυσική κατάληξη και συνέχεια της οικογενειακής παράδοσης. Η χαρακτηριστική φράση του ιδρυτή «στο αίμα μου κυλάει γάλα» συμπυκνώνει την αγάπη και το μεράκι του για την εταιρεία και αυτή την αγάπη και τα πιστεύω του συνεχίζουν τα παιδιά μου, που αντιπροσωπεύουν την 5η γενιά της οικογένειας στον κλάδο του γάλακτος.

  • Υπάρχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στον τρόπο που λειτουργεί μια οικογενειακή επιχείρηση;

Ως οικογένεια, εδώ και έναν αιώνα, ασχολούμαστε με το φρέσκο γάλα της Μακεδονίας. Με σεβασμό, αφοσίωση και αγάπη παράγουμε φρέσκα, υγιεινά γαλακτοκομικά προϊόντα, που ικανοποιούν τις διατροφικές ανάγκες των καταναλωτών στην Ελλάδα και -από το 1985- στο εξωτερικό. Η ασφάλεια και η ποιότητα των προϊόντων είναι ο πρωταρχικός στόχος που υπηρετούμε στη ΜΕΒΓΑΛ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα οικονομικά της εταιρείας. Αντίστοιχα, σε εταιρείες μη οικογενειακές οι στόχοι είναι αντίστροφοι.

  • Πιστεύετε ότι οι οικογενειακές επιχειρήσεις μπορούν να είναι ανταγωνιστικές;

Η εξέλιξη, ο εκσυγχρονισμός, η τεχνολογία, οι επενδύσεις έχουν στόχο και είναι απαραίτητες ενέργειες, ώστε μία εταιρεία να καταφέρει να γίνει ανταγωνιστική. Όλα αυτά σε μία οικογενειακή εταιρεία υλοποιούνται πιο γρήγορα, όταν η διοίκηση είναι στα χέρια 1-2 ανθρώπων, που αποφασίζουν με κριτήριο το αναπτυξιακό μέλλον της εταιρείας τους.

  • Τι είναι αυτό που σας κάνει υπερήφανη για την πορεία της ΜΕΒΓΑΛ;

Οι μνήμες από τον αγώνα του πατέρα μου να καταξιώσει τη ΜΕΒΓΑΛ και να την κατατάξει στον χάρτη των μεγάλων εταιρειών, μνήμες από τη δική μου προσπάθεια για την περαιτέρω ανάπτυξή της και σήμερα η συνεργασία μου με την 5η γενιά, τα παιδιά μου, και τους συνεργάτες μου -σε μία ΜΕΒΓΑΛ των 5 ηπείρων- με κάνουν υπερήφανη.

  • Η βιομηχανία γάλακτος φαίνεται ότι έχει μπει σε ένα κύκλο εξαγορών και συγχωνεύσεων. Να αναμένουμε αντίστοιχες κινήσεις από τη ΜΕΒΓΑΛ;

Η ΜΕΒΓΑΛ καταστάλαξε. Μετά από μία μακρά περίοδο, με αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και συζητήσεις για εξαγορά από fund του εξωτερικού, το καλοκαίρι του 2021 πάρθηκαν αποφάσεις και η οικογένεια Μαίρης Χατζάκου κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών, με ποσοστό 65%. Έχουμε είσοδο του κ. Σπύρου Θεοδωρόπουλου στο μετοχικό σχήμα με ποσοστό 21% και η οικογένεια Συμεωνίδη κατέχει το 14%. Η επένδυση στη ΜΕΒΓΑΛ από τον νέο μέτοχο, Σπύρο Θεοδωρόπουλο, δείχνει την εμπιστοσύνη του στην εταιρεία και τις προοπτικές του κλάδου.

  • Βλέπουμε αυξήσεις σε πολλά προϊόντα λόγω της αύξησης των τιμών στην ενέργεια. Θεωρείτε ότι είναι κάτι προσωρινό;

Από τις αρχές του 2021, οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες ήταν της τάξης του 10%-15% και το τελευταίο τετράμηνο του έτους οι αυξήσεις στις τιμές του αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος  ήταν ασυγκράτητες. Ως εταιρεία αποφασίσαμε να περιμένουμε να δούμε αν ήταν κάτι παροδικό και απορροφήσαμε τις αυξήσεις, με αποτέλεσμα την επιδείνωση των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων. Δυστυχώς οι αυξήσεις συνεχίζονται και είμαστε αναγκασμένοι να μετακυλήσουμε ένα μέρος στα προϊόντα. Η χρονιά του 2022 απαιτεί μεγάλη προσοχή στη διαχείριση των πόρων.

 

Μαίρη Χατζάκου: Βιογραφικό

Η Μαίρη Χατζάκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.

Έχει κάνει σπουδές οικονομικής κατεύθυνσης και το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας εξελίχθηκε στη ΜΕΒΓΑΛ. Εργάσθηκε σε όλα σχεδόν τα τμήματα της εταιρείας, όπως Οικονομική Διεύθυνση, Πωλήσεις, Marketing.

1990 – 2006: Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της ΜΕΒΓΑΛ

2001 – 2006: Διευθύνουσα Σύμβουλος ΜΕΒΓΑΛ.

2006 – 2010: Μέλος της διοίκησης του κέντρου αποκατάστασης ΑΡΩΓΗ

2006 – 2012: Εκλεγμένη Γενική Γραμματέας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης [ΕΒΕΘ]

2016 – Ιούλιος 2021: Αντιπρόεδρος και Δ/νουσα Σύμβουλος της ΜΕΒΓΑΛ

Ιούλιος 2021 – σήμερα: Πρόεδρος ΜΕΒΓΑΛ

Παράλληλα έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική δράση σε φορείς και δομές που στηρίζουν ευπαθείς ομάδες.

  • Μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Χαρίσειου Γηροκομείου

  • Ιδρυτικό μέλος του κοινωνικού παντοπωλείου ΜΑΖΙ

  • Μέλος της ΕΛΕΠΑΠ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Σοφία Στάικου στο BD: Το Κτήμα Semeli, μια νέα εμπειρία οινοτουρισμού

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Σεμέλη Οινοποιητική μιλά στο BD για τις επενδύσεις στο Κτήμα Semeli που δημιούργησαν μια νέα εμπειρία οινοτουρισμού με προτεραιότητα στον σεβασμό του περιβάλλοντος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επενδύει 9 εκατ. η Μεβγάλ σε γάλα - φέτα, μεγάλη αύξηση των εξαγωγών

Επεκτείνει την παραγωγική δυναμικότητα της υφιστάμενης μονάδας της η βορειοελλαδική βιομηχανία με επένδυση που εντάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο. Διεύρυνση παρουσίας στο εξωτερικό και αύξηση εξαγωγών κατά 17% το 2021.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κωστής Χατζηδάκης στο BD: Διπλάσιες συντάξεις με 900 λιγότερους υπαλλήλους

Στη συνέντευξή του ο υπ. Εργασίας μιλά για το «βουνό» των εκκρεμών συντάξεων που συνάντησε, την ψηφιακή κάρτα, τους δικηγόρους των τηλεοπτικών παραθύρων και τις εκλογές. Πότε ολοκληρώνεται η απονομή ληξιπρόθεσμων κύριων συντάξεων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πληθωρισμός και ενέργεια στις προκλήσεις της βιομηχανίας γάλακτος το 2022

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία της ICAP, η πανδημία του κορονοϊού ήταν η αιτία για την πτωτική πορεία κατηγοριών γαλακτοκομικών καθώς συρρικνώθηκαν οι δραστηριότητες πολλών επιχειρήσεων όμως η άνοδος των πωλήσεων στα σούπερ μάρκετ αντιστάθμισε τις απώλειες.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κρι Κρι: Στοχεύει σε μείωση του ενεργειακού κόστους και αύξηση εξαγωγών

Η γαλακτοβιομηχανία δημιούργησε μονάδα βιοαερίου για παραγωγή Ανανεώσιμης Πηγής Ενέργειας αποκλειστικά από τα υγρά απόβλητα & παραπροϊόντα της βιομηχανίας, ενώ θα θέσει σε λειτουργία και ένα ολοκληρωμένο σύστημα φωτοβολταϊκών.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Σ. Ζαχαράκη στο BD: Ρεκόρ αφίξεων τον Μάιο, μεγάλες προσδοκίες για το 2022

Η υφυπουργός Τουρισμού, σε συνέντευξή της στο Business Daily, σημειώνει ότι μόνο στο πρώτο 15θήμερο οι αφίξεις ξεπέρασαν το 1 εκατ. Τι λέει για την ακρίβεια, τις ελλείψεις προσωπικού και τις τουριστικές επενδύσεις.