ΓΔ: 788.46 -0.37% Τζίρος: 51.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ebay
Φώτο: eBay

Ο πληθωρισμός υποβαθμίζει τις προβλέψεις της eBay για το β' τρίμηνο

Παρά το φρενάρισμα της δυναμικής των διαδικτυακών αγορών και τις πιέσεις που προκαλεί ο υψηλός πληθωρισμός, τα στελέχη της eBay παραμένουν αισιόδοξα για την μακροπρόθεσμη στρατηγική της εταιρείας.

Ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών η eΒay για το πρώτο τρίμηνο του 2022 καθώς ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου έσοδα ωστόσο η εταιρεία αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για το β΄ τρίμηνο καθώς συνεχίζονται οι πιέσεις που δέχονται οι εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου από τον υψηλό πληθωρισμό και τη συνεχιζόμενη κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Όπως ανακοίνωσε η eΒay τα έσοδα για το α' τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 2,48 δισ. δολάρια από 2,64 δισ. δολάρια, έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για 2,46 δισ. δολάρια. Η εταιρεία εμφάνισε καθαρές ζημιές από συνεχιζόμενες δραστηριότητες για το α' τρίμηνο ύψους 1,34 δισ. δολαρίων, ενώ κατά το ίδιο διάστημα πέρυσι είχε ανακοινώσει καθαρά κέρδη ύψους 641 εκατ. δολαρίων. Η EBay ανέφερε ότι η ζημιά «οφείλεται κυρίως στη μεταβολή της εύλογης αξίας των μετοχικών μας επενδύσεων».

Η εταιρεία πούλησε μέρος των μετοχών της Adyen κατά το α' τρίμηνο έναντι 551 εκατ. δολαρίων. Η eBay γνωστοποίησε επίσης ότι πραγματοποίησε επαναγορά μετοχών ύψους 1,3 δισ. δολαρίων στο α' τριμήνου, ενώ κατέβαλε 129 εκατ. δολάρια για μερίσματα σε μετρητά.

Η εταιρεία αναθεώρησε τις εκτιμήσεις για τα έσοδα β' τριμήνου κάτω από τις προβλέψεις της αγοράς, μεταξύ 2,35 και 2,40 δισ. δολαρίων, σε σύγκριση με τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 2,54 δισ. δολάρια, σε μια ένδειξη ότι η μείωση των καταναλωτικών δαπανών και ο έντονος ανταγωνισμός από ανταγωνίστριες εταιρείες όπως η Amazon.com θα πλήξουν την eBay. Επιπλέον έχει φρενάρει η δυναμική των διαδικτυακών αγορών, καθώς οι καταναλωτές επιστρέφουν στις προ της πανδημίας συνήθειες.

«Παρά τις τρέχουσες μακροοικονομικές αντιξοότητες, παραμένουμε σίγουροι για τη μακροπρόθεσμη στρατηγική που παρουσιάσαμε κατά τη διάρκεια της Ημέρας Επενδυτών τον Μάρτιο», σχολίασε ο CEO Jamie Iannone στην ανακοίνωση της εταιρείας. Πρόσθεσε ότι οι «αγοραστές της eBay συνεχίζουν να ψωνίζουν και να συμμετέχουν τακτικά στο eBay».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

emporio, eshop, e-commerce
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Συνεργασία Upstream και Socital για την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου

Οι δύο ελληνικές εταιρείες τεχνολογίας ενώνουν δυνάμεις με στόχο να εξάγουν την τεχνογνωσία τους στο αυτοματοποιημένο μάρκετινγκ και το ηλεκτρονικό εμπόριο στην δυναμικά αναπτυσσόμενη αγορά της Βραζιλίας.
kinito tilephono
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Κίνδυνος να νεκρώσουν τα κινητά από διακοπές ρεύματος στην Ευρώπη

Με το ενδεχόμενο οι διακοπές ρεύματος να επηρεάσουν και την κινητή τηλεφωνία έρχεται αντιμέτωπη η Ευρώπη. Ο φόβος εκατομμύρια κινητά να «σκοτεινιάσουν» λόγω έλλειψης ενέργειας είναι πλέον ορατός.