ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
dimas-xristos
Φώτο: Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας

Πρωτοβουλία για σύνδεση ελληνικών startup με την αμερικανική καινοτομία

Οι υφυπουργοί Χρίστος Δήμας και Κώστας Φραγκογιάννης μαζί με 12 ιδρυτές ελληνικών startup επισκέπτονται τις ΗΠΑ με στόχο την προώθηση της ελληνικής εξωστρέφειας και την ενίσχυση των επαφών με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Με ένα γεμάτο πρόγραμμα βρίσκεται από σήμερα για το Σαν Φρανσίσκο ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, επικεφαλής αντιπροσωπείας κυβερνητικών στελεχών και εκπροσώπων νεοφυών επιχειρήσεων για 7ημερη επίσκεψη εργασίας.

Μαζί με τον κ. Φραγκογιάννη, ταξιδεύουν ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την Έρευνα και Τεχνολογία Χρίστος Δήμας και ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και πρόεδρος της Enterprise Greece Ιωάννης Σμυρλής. Την κυβερνητική αποστολή πλαισιώνουν και 12 εκπρόσωποι/ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων, μελών του Elevate Greece.

Στόχος του ταξιδιού είναι η προώθηση της εξωστρέφειας του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας και η ενδυνάμωση των επαφών με διαπρεπείς Έλληνες και ομογενείς επιστήμονες, ακαδημαϊκούς και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ και ειδικά στη Silicon Valley της Καλιφόρνια. Στόχος είναι, επίσης, η παρουσίαση και προβολή στον τοπικό επιχειρηματικό κόσμο, των ευνοϊκών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί πλέον στην Ελλάδα για την προσέλκυση ακόμα περισσότερων επενδύσεων στον τομέα της έρευνας/τεχνολογίας/καινοτομίας.

Οι επαφές των υφυπουργών Φραγκογιάννη και Δήμα και όλης της αποστολής, περιλαμβάνουν συναντήσεις με επιστήμονες/ακαδημαϊκούς στα πανεπιστήμια Stanford, Berkeley και USF, επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών από το χώρο της υψηλής τεχνολογίας, καθώς επίσης με εκπροσώπους εθνικών φορέων προώθησης επενδύσεων και καινοτομίας που λειτουργούν στις ΗΠΑ, και πολιτειακούς αξιωματούχους.

Ειδικότερα, όπως εξήγησε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο κ. Φραγκογιάννης, στο Σαν Φρανσίσκο «σκοπός μας είναι να συνδέσουμε τους κρίσιμους για την ανάπτυξη της χώρας πόρους (startups) με τα σημεία αναφοράς (πανεπιστήμια και Venture Capital), κυρίως στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας. Κυρίαρχο ρόλο για αυτή μας την προσπάθεια θα παίξει το «Silicon Valley Greek Hub» που ήδη λειτουργεί στην αμερικανική πρωτεύουσα της καινοτομίας από το 2021».

Ήδη, όπως ανέφερε ο επιφαλής της Οικονομικής Διπλωματίας, αναφορικά με το πρόγραμμα της επίσκεψης θα υπάρξουν «πολλές και σημαντικές συναντήσεις με επιχειρήσεις τόσο της Silicon Valley, όσο και από άλλους κλάδους της βιομηχανικής παραγωγής». «Στο Σαν Φρανσίσκο» επισήμανε με την επίσκεψή μας στα πανεπιστήμια Stanford και Berkley θα «είναι μια ακόμα ευκαιρία για εμάς να δώσουμε σάρκα και οστά στην επιστημονική διπλωματία, κάτι που ξεκινήσαμε από τη Βοστώνη το 2020 εν μέσω πανδημίας». Επίσης πρόσθεσε: «Θα επισκεφτούμε ακόμα και εθνικά hub άλλων χωρών για να μοιραστούμε know how και βέλτιστες πρακτικές. Και φυσικά θα έχουμε και συναντήσεις με την πολιτειακή ηγεσία της Καλιφόρνια στην οποία βρίσκεται μια Ελληνίδα, η κ. Ελένη Κουναλάκη αλλά και με τον δήμαρχο της πόλης. Θα είναι και μια ευκαιρία για μια προσωπική στιγμή για μένα η ομιλία που θα παραθέσω στο Πανεπιστήμιο USF».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Spotify-politikes diafimieis-USA
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το ένα τέταρτο των χρηστών του Spotify επιλέγει τα ακουστικά βιβλία

Το Spotify άρχισε να προσφέρει στους συνδρομητές που πληρώνουν,15 ώρες ακρόασης ακουστικών βιβλίων το μήνα τον περασμένο Οκτώβριο, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να προσελκύσει νέους συνδρομητές.
Politeia Kainotomias, YPAN
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δημιουργία της ελληνικής Silicon Valley

Το Τεχνολογικό Πάρκο Καινοτομίας της Θεσσαλονίκης έχει συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον από το Ισραήλ, καθώς στο τουλάχιστον 40% της έκτασης τους θα αναπτυχθούν εταιρείες τεχνολογίας από τη γειτονική χώρα.
Perivallon, Klimatiki Allagi, Klima, Clima
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπ. Ανάπτυξης: Μελέτη για την υποστήριξη του Εθνικού Οικοσυστήματος Έρευνας

Με ορίζοντα το 2030 θα πραγματοποιηθεί μεταξύ άλλων ανάλυση των δεδομένων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση κοινωνικών προκλήσεων όπως των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.