ΓΔ: 2513.22 0.84% Τζίρος: 242.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ήλιος και σύννεφα

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με κατά τόπους βροχές, μικρή πτώση θερμοκρασίας

Αλλάζει ο καιρός τη Μεγάλη Πέμπτη, με νεφώσεις και τοπικές βροχές κυρίως σε ανατολική και βόρεια χώρα. Πιθανές καταιγίδες σε Δωδεκάνησα και ανατολική Μακεδονία-Θράκη.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), μεταβολή παρουσιάζει ο καιρός τη Μεγάλη Πέμπτη 9 Απριλίου 2026, με νεφώσεις και τοπικές βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας. Οι θερμοκρασίες υποχωρούν κυρίως στα ανατολικά και βόρεια, ενώ οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως και 7 μποφόρ στο Ιόνιο.

Πιο αναλυτικά, το σκηνικό του καιρού περιλαμβάνει παροδικά αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές στην ανατολική και βόρεια ηπειρωτική χώρα καθώς και στο Αιγαίο. Μεμονωμένες καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα το μεσημέρι και στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη το βράδυ, ενώ λίγα χιόνια προβλέπονται στα βορειοανατολικά ορεινά.

Μακεδονία και Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους, κυρίως στα ανατολικά, ενώ είναι πιθανές μεμονωμένες καταιγίδες το βράδυ. Στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα σημειωθούν λίγα χιόνια. Οι άνεμοι αρχικά βόρειοι-βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ, που στρέφονται σε νότιους το απόγευμα. Θερμοκρασία έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησος: Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών το μεσημέρι. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ, πρόσκαιρα έως 7 στο Ιόνιο. Θερμοκρασία έως 20 βαθμούς.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ. Θερμοκρασία έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες και Κρήτη: Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών. Οι άνεμοι στις Κυκλάδες βόρειοι 3-5 μποφόρ, στην Κρήτη δυτικοί έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία έως 21 βαθμούς.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι βόρειοι 3-5 μποφόρ, πρόσκαιρα έως 6 στα βόρεια. Θερμοκρασία έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3-4 μποφόρ, πρόσκαιρα βόρειοι έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία έως 20 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ, πρόσκαιρα 5 νωρίς το πρωί. Θερμοκρασία έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για το υπόλοιπο Πάσχα

Τη Μεγάλη Παρασκευή (10/4), αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές σε ανατολική Μακεδονία, Θράκη, βόρειο Αιγαίο, Σποράδες, Εύβοια, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη. Οι άνεμοι βόρειοι 3-5 μποφόρ και η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα.

Το Μεγάλο Σάββατο (11/4), οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες στα ανατολικά, με πρόσκαιρες βροχές και τοπικούς όμβρους το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Οι άνεμοι παραμένουν 3-5 μποφόρ και η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή του Πάσχα (12/4), αναμένονται λίγες νεφώσεις με πιθανές ασθενείς βροχές στα ανατολικά και το βόρειο Αιγαίο το πρωί. Το μεσημέρι, όμβροι θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Τη Δευτέρα του Πάσχα (13/4), οι νεφώσεις θα αυξηθούν από τα δυτικά με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά και το νότιο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα συνεχίσει να ανεβαίνει.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καύσωνας καλοκαίρι ήλιος
ΔΙΕΘΝΗ

Προειδοποίηση για επερχόμενο κύμα καύσωνα στη Νότια Κορέα

Η KMA εξέδωσε για πρώτη φορά, μετά την αναμόρφωση του συστήματος προειδοποιήσεων, έκτακτο δελτίο καύσωνα για τη νοτιοανατολική Νότια Κορέα, με θερμοκρασίες άνω των 38°C σε Γκιονγκσάν και Ποχάνγκ λόγω κλιματικής αλλαγής.
Θερμόμετρο με ήλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Παρατείνεται ο καύσωνας στις δυτικές περιοχές της χώρας

Καύσωνας με θερμοκρασίες έως 40°C πλήττει τη δυτική Γαλλία, με σχέδιο έκτακτης ανάγκης για ευάλωτους και φόβους ισχυρών καταιγίδων. Υπό έλεγχο βρίσκονται μεγάλες πυρκαγιές σε Ιντρ και Ανατολικά Πυρηναία.
σημαία της Ιταλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Έρχεται νέο κύμα καύσωνα στη χώρα

Ένα νέο, ισχυρό κύμα καύσωνα πλήττει την Ιταλία, με θερμοκρασίες έως 39°C στη βορειοανατολική χώρα και πάνω από 40°C σε κεντρική Ιταλία και Σαρδηνία. Η ζέστη ενδέχεται να φτάσει τους 42°C, ενώ ξέσπασαν πυρκαγιές στη Σαρδηνία.
Σημαία του Περού
ΔΙΕΘΝΗ

Περού: Σε ετοιμότητα για 60 ημέρες λόγω ακραίων φαινομένων Ελ Νίνιο

Σχεδόν 800 δήμοι στο Περού τέθηκαν σε ετοιμότητα για 60 ημέρες λόγω κινδύνου ισχυρών βροχών και πλημμυρών από το φαινόμενο Ελ Νίνιο, απειλώντας πάνω από 9,3 εκατομμύρια πολίτες σύμφωνα με την κυβέρνηση και το Cenepred.
Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

Σφοδρός καύσωνας πλήττει την ανατολική πλευρά των ΗΠΑ

Σφοδρό κύμα καύσωνα πλήττει εκατομμύρια Αμερικανούς, κυρίως σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη, με αποπνικτική ζέστη και αυξημένη υγρασία που ίσως επηρεάσει το Μουντιάλ και τους εορτασμούς για τα 250 χρόνια από την Ανεξαρτησία των ΗΠΑ.
Η σημαία των ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Σφοδρός καύσωνας πλήττει το κέντρο των ΗΠΑ και κινείται ανατολικά

Ισχυρό κύμα καύσωνα σαρώνει τις ΗΠΑ, με θερμοκρασίες-ρεκόρ να απειλούν να επηρεάσουν το Μουντιάλ και τους εορτασμούς της 4ης Ιουλίου. Σικάγο και άλλες πόλεις λαμβάνουν μέτρα για την προστασία των πολιτών.