ΓΔ: 895.71 0.06% Τζίρος: 41.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΚΕΕΕ: Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα για την αναβάθμιση ψηφιακών δεξιοτήτων

Το νέο πρόγραμμα αφορά 15.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα σε όλη την Ελλάδα, συγκεκριμένων ειδικοτήτων, οι οποίοι, πέραν όλων των άλλων, θα λάβουν και εκπαιδευτικό επίπεδο 500 ευρώ.

Ένα νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα αναβάθμισης των ψηφιακών δεξιοτήτων για όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα υλοποιεί η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος. Με το νέο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης, 15.000 ωφελούμενοι σε όλη την Ελλάδα θα έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τα επαγγελματικά τους προσόντα αλλά και να επωφεληθούν από το εκπαιδευτικό επίδομα ύψους €500.

Το έργο απευθύνεται σε όλους τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα (εξαιρούνται οι αυτοαπασχολούμενοι και οι άνεργοι) όλων των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας. Οι ωφελούμενοι θα αποκτήσουν νέες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες που θα ενισχύσουν ουσιαστικά:

 • τη δυνατότητα απασχόλησής τους
 • την προοπτική βελτίωσης των όρων απασχόλησής τους 
 • την επαγγελματική τους κινητικότητα για την εξασφάλιση των προσφορότερων εργασιακών όρων και την προσαρμογή τους στις αλλαγές του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Βασικός στόχος της πράξης είναι η ενίσχυση των επαγγελματικών προσόντων των ωφελούμενων μέσω συμβουλευτικής, κατάρτισης, και πιστοποίησης σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας.

Τα προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης θα έχουν συνολική διάρκεια 100 ώρες, θα υλοποιηθούν από πιστοποιημένους φορείς κατάρτισης και θα αφορούν τα εξής αντικείμενα:   

 1. Βασικές Δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ
 2. Ειδικός σχεδιασμού ιστοσελίδων και εφαρμογών Κινητών Συσκευών
 3. Τεχνικός Εφαρμογών Λογισμικού
 4. Προγραμματιστής Βάσεων Δεδομένων
 5. Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Δικτύων
 6. Τεχνικός Ασφάλειας Συστημάτων Πληροφορικής
 7. Ειδικός στη χρήση τεχνικών και εργαλείων social media marketing
 8. Ειδικός Συστημάτων Ηλεκτρονικού Εμπορίου (E-COMMERCE)

Η δράση υλοποιείται από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 - 2020».

Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και για να κάνετε την αίτησή σας, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της ΚΕΕΕ: https://109.uhc.gr/

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Πώς μπορείτε να υπολογίσετε, με online εφαρμογή, την καλοκαιρινή άδεια

Η ετήσια άδεια του εργαζόμενου χορηγείται σε συνεννόηση με τον εργοδότη ως προς το χρόνο χορήγησής της και σε κάθε περίπτωση εντός διμήνου από την υποβολή σχετικού αιτήματος από τον εργαζόμενο.
laptop
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

«Ψηφιακή Μέριμνα»: Από σήμερα η εξαργύρωση του voucher των 200 ευρώ

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι του Προγράμματος είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6 χιλ. ευρώ, για κάθε εξαρτώμενο παιδί ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.