ΓΔ: 879.02 -0.02% Τζίρος: 13.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:56:07 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
stegi-oikogeneia
Φώτο: Εθνική Τράπεζα

Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει τους Έλληνες που θέλουν να αποκτήσουν σπίτι

Ποσοστό χρηματοδότησης έως και 80% της εμπορικής αξίας του ακινήτου και δυνατότητα επιλογής σταθερού επιτοκίου από 2,8% και ευελιξίες πληρωμής προσφέρει η Εθνική Τράπεζα στους Έλληνες που θέλουν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι.

Η ελληνική αγορά κατοικίας παρουσιάζει σταθερά ανοδική δυναμική, παρά την υψηλή μεταβλητότητα στο οικονομικό περιβάλλον λόγω της πανδημίας COVID-19. Μετά από μακροχρόνια πτώση στις τιμές κατοικιών σε όλη τη χώρα, τα τελευταία τριάμισι χρόνια παρατηρείται άνοδος των εμπορικών τιμών τους κατά 19%. Οι προοπτικές διαγράφονται ανοδικές, καθώς οι τιμές των κατοικιών σημείωσαν αύξηση κατά 4% ήδη το πρώτο εξάμηνο του 2021. Σε αυτή την αλλαγή του σκηνικού, συνέβαλε και η πρόσφατη αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Επιπρόσθετα, περαιτέρω άνοδος στις τιμές των ακινήτων εκτιμάται πιθανή, καθώς η ελληνική οικονομία ανακάμπτει.

Όσον αφορά στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων, αυτά διατηρούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, εξέλιξη που συνεπάγεται χαμηλό κόστος δανεισμού για τα νοικοκυριά. Η μείωση της κατανάλωσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της αποταμίευσης των νοικοκυριών κατά 10 δισ. ευρώ, ενώ οι αποδόσεις των τραπεζικών καταθέσεων –όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και πανευρωπαϊκά– είναι εξαιρετικά χαμηλές, σχεδόν μηδενικές. Λογική συνέπεια είναι, το επενδυτικό ενδιαφέρον να στραφεί στα ακίνητα και σε νέα αύξηση των τιμών τους.

Η κατασκευαστική δραστηριότητα που κατά την περίοδο έξαρσης του κορωνοϊού σημείωσε πτώση, πλέον βρίσκεται σε ανοδική τροχιά και εκτιμάται ότι η ζήτηση για κατοικίες θα διατηρηθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των οικοδομικών αδειών για ανέγερση κατοικιών που εκδόθηκαν φέτος, από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο, ανήλθε σε 8.000, συν 46% ετησίως από το αντίστοιχο 4μηνο του 2020.

Επιπλέον ισχυρά φορολογικά κίνητρα, όπως το πάγωμα του φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων έως και 31/12/2022, η κατάργηση του φόρου γονικών παροχών-δωρεών ως €800.000 από την 01/10/2021 και η αναστολή ΦΠΑ στις νέες οικοδομές για άδειες που θα εκδοθούν έως το τέλος του 2022, ενισχύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον στην αγορά κατοικίας.

stegi-spiti

 

Επομένως και όσον αφορά το ευρύτερο οικονομικό και επενδυτικό περιβάλλον, η συγκυρία φαίνεται να είναι θετική και ίσως αυτή να είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποκτήσει κάποιος το δικό του σπίτι. Η Εθνική Τράπεζα είναι η τράπεζα που, εδώ και 180 χρόνια, έχει βοηθήσει τους περισσότερους Έλληνες να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι και σήμερα, με τις νέες Στεγαστικές Λύσεις που προσφέρει, είναι έτοιμη να στηρίξει τους καταναλωτές σε μια απόφαση ζωής.

Επισκεφθείτε το https://www.nbg.gr/ και:

  • Βρείτε το στεγαστικό δάνειο που σας ταιριάζει με σταθερό/μικτό ή κυμαινόμενο επιτόκιο και ανταμοιβή των συνεπών δανειοληπτών
  • Ενημερωθείτε για τη διαδικασία λήψης στεγαστικού δανείου σε 6 απλά βήματα: ενημέρωση, αίτηση, προέγκριση, οριστική έγκριση, υπογραφή σύμβασης και εκταμίευση. Υπολογίστε το στεγαστικό δάνειο που σας ταιριάζει, εύκολα και γρήγορα, σε 3 απλά βήματα

Με μακρόχρονη παράδοση συνέπειας και αξιοπιστίας, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και με εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία, η Εθνική Τράπεζα διαθέτει λύσεις προσαρμοσμένες στις δικές σας ανάγκες, μέσα από μία μεγάλη ποικιλία στεγαστικών προγραμμάτων που προσφέρουν:

  • Ποσοστό χρηματοδότησης έως και 80% της εμπορικής αξίας του ακινήτου
  • Δυνατότητα επιλογής σταθερού επιτοκίου από 2,80% για 10, 15, 20, 25, 30
  • Δυνατότητα πρόωρης εξόφλησης (ολικής ή μερικής) χωρίς επιβαρύνσεις
  • Διάρκεια δανείου έως και 40 έτη για χαμηλότερη δόση
  • Ευελιξίες αποπληρωμής (αρχική περίοδος καταβολής μόνο τόκων για τα πρώτα 1 ή 2 έτη, παράλειψη καταβολής 1 δόσης ανά έτος, εάν το επιθυμείτε)
  • Ευέλικτες διαδικασίες /δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης μέσω Internet Banking
  • Επιπλέον χρηματοδότηση για τα πρώτα έξοδα εγκατάστασης με ευνοϊκούς όρους (Προσωπικό Δάνειο ΕΞΠΡΕΣ με μηδενικά έξοδα & έκπτωση στο επιτόκιο).
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

hardouvelis-xardouvelis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χαρδούβελης: Οι πληθωριστικές πιέσεις ίσως αποδειχθούν μη προσωρινές

Ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, μεταξύ άλλων, εκτίμησε πως μέχρι το τέλος του 2021 τουλάχιστον δύο από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες θα έχουν μειώσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε μονοψήφιο ποσοστό.
Mylonas, Ethniki Trapeza, ETE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στα ύψη τα κέρδη της Εθνικής με ώθηση από συναλλαγές σε ομόλογα

Στα 714 τα κέρδη μετά από φόρους, με συνεισφορά 413 εκατ. ευρώ από τα ομόλογα, αλλά και αύξηση κατά 50% των οργανικών κερδών. Νέα μείωση του δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, αυξημένη η κεφαλαιακή επάρκεια.
ΕΕΔΑΔΠ-Syneleysh
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σημαντικός ο ρόλος των Εταιρειών Διαχείρισης στην ελληνική οικονομία

Στον απολογισμό πεπραγμένων παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων τα βασικά μεγέθη που χαρακτηρίζουν τον κλάδο των εταιρειών διαχείρισης, ενώ παρουσιάστηκαν οι ενέργειες και ο ρόλος της Ένωσης σε θεσμικές πρωτοβουλίες που αφορούν τη διαχείριση ΜΕΔ.