ΓΔ: 1400.24 -1.15% Τζίρος: 92.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:46:10 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Τράπεζα Πειραιώς

Εγκρίθηκε το Ενημερωτικό για τη διάθεση των μετοχών της Τρ. Πειραιώς

Το πράσινο φως για τη διάθεση μετοχών της τράπεζας από το ΤΧΣ έδωσε η Επ. Κεφαλαιαγοράς. Αύριο Δευτέρα 4 Μαρτίου ξεκινά η διάθεση και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 6/3. Μεταξύ 3,7 και 4 ευρώ το εύρος διάθεσης των μετοχών σύμφωνα με πληροφορίες.

Ενέκρινε το Ενημερωτικό Δελτίο για τη διάθεση στην Ελλάδα των μετοχών του ΤΧΣ στην Τράπεζα Πειραιώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σηματοδοτώντας την αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση της διάθεσης που θα ξεκινήσει αύριο το πρωί 4 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 6 Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα διατεθεί το σύνολο της κρατικής συμμετοχής, δηλαδή το 27% των μετοχών της τράπεζας, ενώ το εύρος των τιμών διάθεσης των μετοχών εκτιμάται ότι θα κυμανθεί μεταξύ 3,7 και 4 ευρώ

Το ενδιαφέρον για τις μετοχές είναι πολύ μεγάλο και η αγορά έχει προεξοφλήσει μεγάλη υπερκάλυψη. Με ενδιαφέρον αναμένεται η κατανομής των μετοχών δηλαδή πόσες θα διατεθούν σε ξένους επενδυτές και πόσες θα διατεθούν στην Ελλάδα σε εγχώριους ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές. Σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές το τμήμα των μετοχών που θα διατεθεί σε εγχώριους επενδυτές θα είναι σχετικά μικρό. 

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά την 1012η/3.3.2024 συνεδρίασή του ενέκρινε τις αιτήσεις της εταιρείας «ΠΕΙΡΑΙΩΣ FINANCIAL HOLDINGS Α.Ε.» και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) για την έγκριση του περιεχομένου του ενημερωτικού δελτίου για τη δημόσια προσφορά στην Ελλάδα υφισταμένων κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου άυλων μετοχών κυριότητας του ΤΧΣ και εισηγμένων στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Trapeza, trapeza peiraios
ΑΓΟΡΕΣ

ΤΧΣ: Αυξάνει στα 3,9 ευρώ την κατώτερη τιμή διάθεσης των μετοχών της Πειραιώς

Στην αναπροσαρμογή του εύρους τιμών προχώρησε το ΤΧΣ λόγω του πολύ αυξημένου επενδυτικού ενδιαφέροντος. Στα 3,9 με 4 ευρώ το εύρος τιμών της δημόσιας προσφοράς έναντι 3,7 - 4 ευρώ που ήταν στην αρχή.