ΓΔ: 817.03 1.80% Τζίρος: 76.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Τουρκία: Χωρίς κιτ διάγνωσης για κοροναϊό οι τοπικές κλινικές 

Η «απουσία» της Τουρκίας από τη λίστα των χωρών με κρούσματα κοροναϊού οφείλεται όχι στην ισχυρή υγεία των γειτόνων αλλά στην έλλειψη των κατάλληλων διαγνωστικών εργαλείων.

Λύθηκε, τελικά, το μυστήριο γιατί η Τουρκία είναι μία από τις ελάχιστες χώρες της ευρύτερης περιοχής μας στην οποία δεν έχουν εμφανιστεί κρούσματα κορονοαϊού. 

Ο λόγος εξαιρετικά απλός και τον αποκάλυψε ο Özlem Sezen, επικεφαλής της Ομοσπονδίας Οικογενειακών Ιατρών της χώρας: οι περισσότερες τοπικές κλινικές δεν διαθέτουν το απαραίτητο κιτ διαγνωστικών εργαλείων για να ανακαλύψουν τυχόν περιστατικά κοροναϊού.  

«Δεν έχουμε τα κατάλληλα διαγνωστικά κιτ και κανείς δεν θα πρέπει να ξεχνά ότι ο ιός είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για εγγύους, μικρά παιδιά, ηλικιωμένους και ανθρώπους με χρόνια προβλήματα υγείας», τόνισε ο Sezen.

Συμβούλεψε ακόμη όσους πιστεύουν ότι μπορεί να έχουν τον ιό «να μην δέχονται επισκέψεις για τουλάχιστον 14 ημέρες και να μην μετακινούνται εάν μπορούν να το αποφύγουν. Θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι το σπίτι τους αερίζεται καλά, να φορούν μάσκα ακόμη και εντός της οικίας τους, να χρησιμοποιούν απλά χαρτομάντηλα και να πλένουν συχνά τα χέρια τους».
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Νέα πτώση για την τουρκική λίρα, «καίνε» συνάλλαγμα οι κρατικές τράπεζες

Κανένα αποτέλεσμα δεν φαίνεται να έχει η προσπάθεια της Τουρκίας να κρατήσει σε θετική πορεία τη λίρα, αν και οι παρεμβάσεις τη διατηρούν εντός περιορισμένης κλίμακας διακύμανσης.