ΓΔ: 2062.73 1.10% Τζίρος: 220.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Χρηματιστήριο και μετοχές
Φωτο: Shutterstock

Φλερτάρει τις 1.600 μον. ο Δείκτης με... κέρασμα από την Coca Cola HBC

Ξεπερνά το 2% η άνοδος του Γενικού Δείκτη με εξαιρετική πορεία των τραπεζών και εκρηκτική άνοδο της Coca Cola HBC, ύστερα από τη δημοσίευση πολύ ικανοποιητικών αποτελεσμάτων.

Με ράλι για τη μετοχή της Coca-Cola HBC και ισχυρή άνοδο για τις τραπεζικές μετοχές, το Χρηματιστήριο Αθηνών κατακτά νέα υψηλά αρκετών ετών, ακολουθώντας το παράδειγμα των ευρωπαϊκών αγορών για τις οποίες ο τομέας τροφίμων και ποτών έχει σημαντική συμβολή στο δικό τους ράλι. 

Την ίδια ώρα, παρά το γεγονός ότι η Ευρώπη θα μπορούσε να σηκώσει μεγάλο κόστος, η τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Πούτιν δημιουργεί προσδοκίες για έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών για την Ουκρανία, γεγονός που θα αφαιρέσει έναν σοβαρό γεωπολιτικό κίνδυνο ο οποίος συνεχίζει να απασχολεί τις αγορές. 

Ο Stoxx 600 κατακτά το έκτο διαδοχικό ενδοσυνεδριακό υψηλό του, με άνοδο 0,73%, ενώ κέρδη 1,59% εμφανίζει ο DAX. Θετική στροφή για τα προθεσμιακά συμβόλαια της αμερικανικής αγοράς, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,02%. 

 Με ιδιαίτερη «όρεξη» από το ξεκίνημα της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης, με το χαμηλό ημέρας στις 1.565,97 μονάδες (+0,25%), ενώ το υψηλό είναι στις 1.600,23 μονάδες (+2,44%) και στις 13:42 εμφανίζει άνοδο 2,34% στις 1.598,82 μονάδες.

Εντυπωσιακή πορεία, σε μία ξεκάθαρη ένδειξη του αγοραστικού ενδιαφέροντος, για την αξία των συναλλαγών που φθάνει στα 107,1 εκατ. ευρώ, ενώ 90 μετοχές έχουν άνοδο, έναντι 35 που υποχωρούν. Ενίσχυση 2,61% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να έχει άνοδο 0,58% και τον τραπεζικό δείκτη να κινείται 2,60% υψηλότερα. 

Διατηρεί τον πρωταγωνιστικό του ρόλο ο τραπεζικός κλάδος, μετά και το μπαράζ θετικών εκθέσεων αλλά και την κινητικότητα που υπάρχει σε αυτόν. Άνοδος 2,85% για την Alpha Bank, με τη Eurobank να ενισχύεται 2,08%, την Εθνική Τράπεζα να έχει κέρδη 3,16%, την Πειραιώς να κινείται 2,97% υψηλότερα και την Optima Bank να ακολουθεί αντίθετη πορεία καθώς υποχωρεί -0,15%. Ενίσχυση 0,5% για την Τράπεζα Κύπρου, ενώ η Attica Bank έχει άνοδο 1,37%. 

Κάτι παραπάνω από θετική η υποδοχή της αγοράς για τα μεγέθη του 2024 για την Coca-Cola HBC με τη μετοχή να έχει κέρδη που ξεπερνούν το 8%, με άνοδο 3% για την ElvalHalcor, ενώ υψηλότερα του 2% κινούνται οι Aegean, Jumbo, Metlen και Sarantis. Άνω του 1% η άνοδος για Cenergy, Titan, Viohalco, ΔΕΗ, ΔΑΑ, HelleniQ Energy, Lamda, Motor Oil και ΟΤΕ, ενώ ο ΟΠΑΠ έχει οριακά κέρδη 0,18%. 

Σημαντικό αγοραστικό ενδιαφέρον και στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, με την ΑΒΑΞ να συνεχίζει την πολύ καλή της πορεία και να έχει άνοδο 4,39%. Άνοδος 3,83% για τα Πλαστικά Θράκης, ενώ ενίσχυση που ξεπερνά το 1% εμφανίζουν οι ΕΧΑΕ, Intracom, Lavipharm, AutoHellas και Trade Estates.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγορές Χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Τρίτη ημέρα ανόδου στο ΧΑ, επιστροφή αγοραστών και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας

Ξεπέρασε τις 2.060 μονάδες ο Γενικός Δείκτης που συνεχίζει σε ανοδική τροχιά για τρίτη συνεδρίαση. Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση υπεραπέδωσαν οι μετοχές της Τρ. Κύπρου, Aktor, Viohalco, ΟΤΕ, ΔΕΗ ενώ ξεχώρισε και Coca Cola HBC.
Χρηματιστήριο μετοχών πίνακας
ΑΓΟΡΕΣ

Η ανοδική κίνηση των διεθνών αγορών δίνει ώθηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ήπια άνοδο παρουσιάζουν οι τιμές των μετοχών στην έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, ακολουθώντας την τάση των ευρωπαϊκών αγορών. Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 2.022,25 μονάδες με άνοδο 0,24% και τζίρο 16,99 εκατ. ευρώ.
πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Ρευστοποιήσεων συνέχεια στο ΧΑ και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας

Στις 2.021,69 μονάδες ο Γενικός Δείκτης (-1,06%) με το αρνητικό σερί να εκτείνεται πλέον στις τέσσερις συνεδριάσεις και απώλειες κοντά στο 4%. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων παραμένουν οι τραπεζικές μετοχές.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Τράπεζες και blue chips κράτησαν το ΧΑ για τρίτη ημέρα στα «κόκκινα»

Συνεχίστηκε για τρίτη ημέρα το αρνητικό σερί του Γενικού Δείκτη. Παρά τις ισχυρές πιέσεις κατάφερε να κλείσει σε απόσταση ασφαλείας από τις 2.000 μονάδες. Πτώση 1,44% για τον τραπεζικό δείκτη και 1,35% στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.