ΓΔ: 1480.23 -0.15% Τζίρος: 72.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

Στις κορυφαίες επιλογές της Wood η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, τιμή στόχος 9,20 ευρώ

Δεν θα εκτροχιαστεί ο σχεδιασμός για απεξάρτηση από τον άνθρακα και τη στροφή στις ΑΠΕ, ενώ η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή συνεχίζει το μεγάλο επενδυτικό της πρόγραμμα, υπογραμμίζει η Wood.

Στις κορυφαίες επενδυτικές επιλογές τοποθετεί την μετοχή ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, με τιμή στόχο τα 9,20 ευρώ και σύσταση αγοράς, ο οίκος Wood and Company σε πρόσφατη έκθεση του για τα πιθανά σενάρια οικονομικής ανάκαμψης μετά την κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού.

Ο διεθνής οίκος εκτιμά πως τα περιθώρια για εκτροχιασμό του ελληνικού σχεδίου απεξάρτησης από τον άνθρακα και τη στροφή στις ΑΠΕ είναι ελάχιστα και ότι οι τρέχουσες τιμές πετρελαίου δεν θα είναι μακροπρόθεσμα διατηρήσιμες.

Δίνει δε ιδιαίτερη βαρύτητα στο γεγονός ότι η εταιρεία συνεχίζει το επενδυτικό της πρόγραμμα, καθώς πρόσφατα ανακοίνωσε νέες επενδύσεις άνω των 550 εκατ. ευρώ και μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να αρχίσει την κατασκευή νέων αιολικών πάρκων στην Εύβοια, καθώς ολοκλήρωσε την εξαγορά του χαρτοφυλακίου αδειοδοτημένων κι υπό αδειοδότηση αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 270 MW από την «RF Energy Α.Ε.».

Σε αυτή τη φάση προβλέπεται η κατασκευή αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος άνω των 180 MW, με αποτέλεσμα η συνολική ισχύς των νέων αιολικών πάρκων που δρομολογεί στην ελληνική αγορά των ΑΠΕ ο Όμιλος ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ να υπερβεί τα 400 MW.

Η σημαντική αύξηση της παρουσίας της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στην ελληνική αγορά των ΑΠΕ φέρνει το στόχο του Ομίλου να προσεγγίσει το μέγεθος των 2.000 MW έργων ΑΠΕ σε λειτουργία στην Ελλάδα και το εξωτερικό πολύ νωρίτερα σε σχέση με το 2025, που αρχικά είχε τεθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο Όμιλος ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή λειτουργεί, κατασκευάζει ή έχει πλήρως αδειοδοτήσει 1.512 MW εγκαταστάσεων ΑΠΕ στην Ευρώπη και την Αμερική. Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του Ομίλου ανέρχεται σε 1.390 MW. Συγκεκριμένα, ο Όμιλος έχει εγκαταστήσει 607 MW στην Ελλάδα, 651 MW στις ΗΠΑ και 132 MW στην Ν.Α. Ευρώπη.

Πέραν των ανωτέρω νέων επενδύσεων σε αιολικά πάρκα στην Εύβοια, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή έχει ήδη δρομολογήσει επιπλέον επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω του 1 δισ. ευρώ οι οποίες αφορούν σε νέα αιολικά πάρκα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, σε έργα περιβάλλοντος, αλλά και σε έργα αποθήκευσης καθαρής ενέργειας, όπως τον υβριδικό σταθμό Αμαρίου στην Κρήτη και το έργο αντλησιοταμίευσης στην Αμφιλοχία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Terna Energeiaki, Ananeosimes Piges Energeias, APE
ΑΓΟΡΕΣ

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Η μόνη ελληνική εταιρεία στον S&P Clean Energy Index

Ο S&P Clean Energy Index, αποτελείται αποκλειστικά από εταιρείες που παράγουν ή προμηθεύουν εξοπλισμό για την παραγωγή καθαρής ενέργειας (φωτοβολταϊκά, αιολικά, υδροηλεκτρικά, βιομάζα και άλλες ανανεώσιμες πηγές).