ΓΔ: 2101.57 1.78% Τζίρος: 338.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Οθόνη χρηματιστηρίου
Φώτο: Shutterstock

Θετικός βηματισμός για το ΧΑ, ράλι για τη μετοχή της Optima Bank

Κέρδη που ξεπερνούν το 5% για τον τίτλο της Optima Bank. Με σημαντική άνοδο αρκετά blue chips. Αυξημένη αξία συναλλαγών για τον τίτλο του ΟΠΑΠ.

Ευθυγραμμισμένο με το καλό κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη είναι το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς φαίνεται να υπάρχει χαλάρωση της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας σε ό,τι αφορά τους δασμούς, με ορισμένους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης να ξεχωρίζουν. 

Μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα οι ευρωαγορές ανοίγουν τον βηματισμό τους, με τον Stoxx 600 να ενισχύεται 0,39%, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα για τα προθεσμιακά συμβόλαια της αμερικανικής αγοράς, με αυτά για τον S&P 500 να έχει άνοδο 0,4%.

Με θετικό πρόσημο από το ξεκίνημα της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης ο οποίος στις 11:55 εμφανίζει κέρδη 0,39% στις 1.712 μονάδες. Στα 38,8 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών, με 68 μετοχές να ενισχύονται, έναντι 21 που κινούνται με απώλειες. Ενίσχυση 0,31% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να έχει άνοδο 0,62% και τον τραπεζικό δείκτη να κινείται 0,10% υψηλότερα. 

Ράλι για τον τίτλο της Optima Bank με κέρδη 5,06%. Ενίσχυση 0,59% για την Alpha Bank, με τη Eurobank να ενισχύεται 0,84%, την Εθνική Τράπεζα να έχει πτώση 0,87%, ενώ η Πειραιώς βρίσκεται στο -0,55%. Νέα θετική έκθεση από τη JPMorgan για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, με αναπροσαρμογή τόσο τιμών - στόχων όσο και των εκτιμήσεων για τα μεγέθη τους. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν ανοδικά με κέρδη άνω του 1% οι μετοχές των ΟΤΕ, Ελλάκτωρ, Metlen, HelleniQ Energy και ElvalHalcor. Πτώση 0,45% για την Coca-Cola HBC, ενώ ο ΟΠΑΠ υποχωρεί 0,19% με μεγάλη αξία συναλλαγών, ενώ η ΔΕΗ κινείται 0,82% υψηλότερα. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο
ΑΓΟΡΕΣ

Πριν το άνοιγμα του ΧΑ: Νέα «βουτιά» στις αγορές λόγω Μέσης Ανατολής

Σε αρνητικό περιβάλλον ξεκινά σε λίγο η σημερινή συνεδρίαση στο ΧΑ καθώς ισχυρές πιέσεις σημειώνοντας στις διεθνείς αγορές με φόντο την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή. Μεγάλη άνοδο και της τιμής του πετρελαίου.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Τα μηνύματα του «ταμπλό» μετά από 3 εβδομάδες πολέμου στο Ιράν

Τι δείχνει το χρηματιστηριακό ταμπλόμετά από 3 εβδομάδες πολέμου. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων ενεργοβόρες μετοχές και τράπεζες. Οι μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες, ποιες νίκησαν τον ΓΔ και ποιες κινήθηκαν κόντρα στο ρεύμα. Αναλυτικοί πίνακες.