ΓΔ: 2366.48 -1.69% Τζίρος: 325.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Χρηματιστήριο Αθηνών αίθουσα
Οθόνες με στοιχεία δεικτών και συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με επισκέπτη στον χώρο.

Profit taking στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά το τριήμερο θετικό σερί

Με μικρή πτώση άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών, καταγράφοντας ελαφρώς αρνητική πορεία στις πρώτες συναλλαγές.

Οριακά πτωτικές τάσεις επικρατούν κατά την έναρξη των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται λίγο μετά τις 11 το πρωί στις 1.783,41 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 0,29%

Η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 22,9 εκατ. ευρώ επί 2,7 εκατ. τεμαχίων μετοχών που έχουν αλλάξει χέρια.

Εκ των 97 μετοχικών τίτλων που έχουν κινηθεί έως αυτήν την ώρα, οι 53 σημειώνουν άνοδο και οι 32 πτώση τιμής, ενώ 12 παραμένουν αμετάβλητοι έναντι του χθεσινού κλεισίματος τους.

Εκ των επιμέρους δεικτών, ο «βαρύς» FTSE της υψηλής κεφαλαιοποιήσεως καταγράφει πτώση 0,26% ενώ ο δείκτης FTSEM της μεσαίας κεφαλαιοποιήσεως κέρδη 0,26%. Ο τραπεζικός FTSE ΧΑ καταγράφει απώλειες -0,25%

Εκ των επιμέρους τίτλων τα σημαντικότερα κέρδη σημειώνει η μετοχή της Παΐρης με άνοδο 4,05%, την οποία ακολουθεί η ΕΛΒΕ με κέρδη 4,0%

Στον αντίποδα τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει η μετοχή της Ακρίτας με κάμψη 25,26% την οποία ακολουθεί η μετοχή της Αττικές Εκδόσεις με -12,84%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστηριακή αγορά ανάλυση
ΑΓΟΡΕΣ

«Άλωσε» και τις 2.400 μονάδες το Χρηματιστήριο με νέο άλμα +1,56%

Συνεχίστηκε με ένταση το ανοδικό ράλι στο Χρηματιστήριο με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 2.407,07 μονάδες (+1,56%) με υψηλό τζίρο. Ισχυρή αντίδραση Lamda (+6,29%), μεγάλα κέρδη για Coca Cola HBC, Βιοχάλκο, ΕΛΠΕ και Motor Oil.
Χρηματιστήριο και αγορές
ΑΓΟΡΕΣ

Ριμπάουντ με +1,38% το ΧΑ, αψηφούν τις γεωπολιτικές ανησυχίες οι αγορές

Τράπεζες και blue chips γύρισαν το κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στο υψηλό ημέρας στις 2.346,72 μονάδες με +1,38%, με τζίρο 453 εκατ. ευρώ, με την Alpha Bank να ξεχωρίζει (+6,17%) και να ακολουθούν ΟΠΑΠ (+3,76%), Εθνική Τράπεζα (+2,85%) και ΟΤΕ (+2,73%).
ηλεκτρονικός πίνακας μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Ρευστοποιήσεις κερδών στο Χρηματιστήριο με κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας

Στάση μετά το ράλι στο Χρηματιστήριο Αθηνών με κατοχύρωση κερδών. Ο ΓΔ έκλεισε στις 2.314,88 μονάδες (-0,85%) με τζίρο 390 εκατ. ευρώ, ενώ ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε 1,16%. Παρά τη διόρθωση, ο Ιανουάριος έκλεισε με άνοδο 9,16% και τις τράπεζες στο +17,91%, με την εβδομάδα στο +2,20%.