ΓΔ: 889.9 1.21% Τζίρος: 11.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:15:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Μάχη για την κατάκτηση των 600 μον. δίνει το Χρηματιστήριο

Η ανάκαμψη των τραπεζικών μετοχών διατηρεί το ανοδικό momentum στην ελληνική αγορά, η οποία βρίσκεται σε πλήρη «ευθυγράμμιση» με τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ανοδικά συνεχίζει να κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις τραπεζικές μετοχές να ανακάμπτουν μετά το χθεσινό sell off και τους επενδυτές να προχωρούν σε προσεκτικές τοποθετήσεις, με δεδομένες και τις ιδιαίτερα επιθετικές πιέσεις που έχει δεχθεί η ελληνική αγορά κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων. 

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στις εξελίξεις που μπορεί να υπάρξουν αναφορικά με τη σταδιακή άρση του lockdown, καθώς οι αναλυτές θεωρούν πλέον αναγκαία μία τέτοια κίνηση, με δεδομένες τις τεράστιες επιπτώσεις που έχουν οι περιορισμοί στην πραγματική οικονομία. 

Παράλληλα υπάρχει η αυριανή τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών, αν και όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια συμφωνία, καθώς διατηρείται αμετάβλητη η μεγάλη διαίρεση μεταξύ Βορρά και Νότου για τον τρόπο αντίδρασης της ΕΕ στην πανδημία και για το πώς θα πρέπει να στηριχθούν τα κράτη-μέλη που έχουν δεχθεί το ισχυρότερο πλήγμα. 

Σαφώς στο ραντάρ των επενδυτών εισέρχονται και οι αξιολόγησης τόσο από τον οίκο Fitch όσο και από την DBRS για την ελληνική οικονομία, οι οποίες θα δημοσιευθούν την Παρασκευή 24 Απριλίου. 

Στο παραπάνω πλαίσιο ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 1,10%, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 17,9 εκατ. ευρώ. Εκ των 117 μετοχών που κινούνται, οι 59 καταγράφουν άνοδο, οι 43 υποχωρούν, ενώ 15 παραμένουν αμετάβλητες. 

Άνοδος 1,19% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ κατά 3,62% υψηλότερα κινείται ο τραπεζικός δείκτης

Στο ευρύτερο ταμπλό του ΧΑ, κέρδη % σημειώνει η μετοχή της 4,5% Εθνικής Τράπεζας, με αυτήν την Alpha Bank να ενισχύεται 3,7%, ενώ κατά 1,9% και 3,45% υψηλότερα κινούνται οι τίτλοι της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank αντίστοιχα. 

Στο 0,07% η άνοδος για τον ΟΠΑΠ και στο 2,7%για τον ΟΤΕ, ενώ πτωτικά κινούνται οι πετρελαϊκές μετοχές, με τα ΕΛΠΕ να υποχωρούν κατά 0,3% και τη Motor Oil να αποδυναμώνεται σε ποσοστό της τάξης του 0,2%. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Σταθεροποίηση στο Χρηματιστήριο με τον Γενικό Δείκτη κοντά στις 920 μον.

Οριακή διακύμανση για την αγορά, με τους επενδυτές να διατηρούν στάση αναμονής περιμένοντας την ανακοίνωση των στοιχείων για το ΑΕΠ β' τριμήνου. Ξεχωρίζει η μετοχή της Sarantis στο +1%, ενώ αντίθετα στο -1% βρίσκεται ο ΟΠΑΠ.
ΑΓΟΡΕΣ

Ντεμπούτο στον Nasdaq για την Coinbase με αποτίμηση 68 δισ. δολ.

«Η εισαγωγή είναι σημαντική με την έννοια ότι σηματοδοτεί την ανάπτυξη του κλάδου και την αποδοχή του στις κυρίαρχες δραστηριότητες», δήλωσε σχετικά ο αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών, Γουίλιαμ Κονγκ.