ΓΔ: 1962.89 -2.53% Τζίρος: 168.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:06:00
Διάγραμμα χρηματιστηρίου μετοχών
Φωτο; Shutterstock

Ισχυρές πιέσεις στο Χρηματιστήριο με τον δείκτη κάτω από 2.000 μονάδες

Με σημαντικές απώλειες ξεκίνησε η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κάτω από τις 2.000 μονάδες, ακολουθώντας το αρνητικό κλίμα των αγορών.

Ισχυρές πιέσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τον βασικό δείκτη να υποχωρεί κάτω από το ψυχολογικό όριο των 2.000 μονάδων.

Η εγχώρια αγορά ακολουθεί τη σημαντική πτώση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, τα οποία επηρεάζονται από το χθεσινό αρνητικό κλείσιμο της Wall Street. Οι ανησυχίες για την κατάσταση αμερικανικών περιφερειακών τραπεζών έχουν πλήξει τον ευρύτερο χρηματοπιστωτικό τομέα, εντείνοντας τις πιέσεις.

Στις 11:00, ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 1.974,61 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,94%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται σε 36,15 εκατ. ευρώ, υποδηλώνοντας αυξημένη κινητικότητα.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης καταγράφει απώλειες 2,07%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί κατά 1,13%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, θετική πορεία σημειώνει μόνο η Coca Cola HBC με άνοδο 2,35%.

Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (-3,41%), της Optima Bank (-3,12%), της Eurobank (-3,00%), της Aktor (-2,98%), της Κύπρου (-2,82%), της Εθνικής (-2,71%) και της Alpha Bank (-2,47%).

Συνολικά, 11 μετοχές κινούνται ανοδικά, 82 υποχωρούν και 6 παραμένουν αμετάβλητες.

Τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσιάζουν οι μετοχές Ελλάκτωρ (+6,87%) και ΣΙΔΜΑ (+5,65%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι μετοχές Ίλυδα (-4,55%) και Εκτέρ (-4,21%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ