Φώτο: Shutterstock

Απώλειες στη Wall Street στη σκιά των πιέσεων στον τεχνολογικό κλάδο

Πτωτικά έκλεισαν και οι τρεις βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης που δεν κατάφεραν να αντισταθούν στις πιέσεις που ασκήθηκαν, κυρίως, σε μετοχές τεχνολογίας και υγείας.

Οι πιέσεις που ασκήθηκαν σε μετοχές υγείας και τεχνολογίας οδήγησαν τη Wall Street σε απώλειες. Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν και οι τρεις βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, ενώ μπήκε ένα τέλος και στο σερί του Dow Jones, που μετρούσε τέσσερις συνεχόμενες κερδοφόρες συνεδριάσεις.

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά -0,13%, στις 24.101 μονάδες, ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες κατά κατά -1,4% στις 8.607 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολίσθησε κατά -0,52% στις 2.863 μονάδες.

Με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη τη προσοχή στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, η Google, που πρόκειται να γνωστοποιήσει τα αποτελέσματά της μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης κατέγραψε απώλειες, ενώ και οι μετοχές των Facebook, Amazon και Apple, που θα κάνουν γνωστά τα αποτελέσματα τριμήνου αύριο, υποχώρησαν. Ακόμα, η φαρμακοβιομηχανία Merck  είδε τη μετοχή της να καταγράφει απώλειες αφού προειδοποίησε για απώλειες άνω των 2 δισ. στις πωλήσεις του έτους εξαιτίας του κορονοϊού. 

Στον βιομηχανικό δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Dow Inc. (+3,7%) και American Express (+3,6%) ενώ, στον αντίποδα τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές των Merck & Co (-3,2%) και Microsoft (-2,3%).

Η προσοχή των Αμερικανών επενδυτών είναι στραμμένη στη Fed, η οποία, όπως έκανε γνωστό, σκοπεύει να επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων που εκδίδουν πολιτείες και πόλεις της χώρας. Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασής της, αύριο Τετάρτη, ο Τζερόμ Πάουελ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές Μαρτίου η Fed έχει μειώσει τα επιτόκια στο μηδέν ενώ πραγματοποίησε αύξηση κατά 2 τρισ. δολαρίων στον ισολογισμό της μετά το ξέσπασμα της κρίσης.

Στο αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού πετρελαίου υποχώρησε κατά -3,4% στα 12,34 δολάρια το βαρέλι, ενώ αρνητικά κινήθηκε και η τιμή του χρυσού που κατέγραψε πτώση -0,1% στα 1.722 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 0,61%, ενώ, τέλος, στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,0835 δολ. από 1,0829 χθες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Σε χαμηλό 7 εβδομάδων οδηγεί τη Wall Street ο φόβος για δεύτερο κύμα της πανδημίας

Η συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο αυξάνει τις πιθανότητες ενός νέο lockdown, ενώ αρνητική επίδραση έχει και η αποκάλυψη για νέο τραπεζικό σκάνδαλο.