ΓΔ: 2064.77 -0.60% Τζίρος: 491.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Σε υποτονικούς ρυθμούς το ΧΑ με μικρό τζίρο και στήριξη από τράπεζες

Στις 2.041,08 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με άνοδο 0,35%. Πάνω από 2% ενισχύονται Motor Oil και Cenergy ενώ η ΕΥΔΑΠ κερδίζει πάνω από 4%. Πτώση άνω του 1% για ΟΠΑΠ και Jumbo.

Σε χαμηλές στροφές κινείται το ΧΑ με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει οριακές μεταβολές από την έναρξη της συνεδρίασης και τους επενδυτές να προχωρούν σε επιλεκτικές κινήσεις. Επιφυλακτικό το κλίμα και στις διεθνείς αγορές με τα ευρωοαϊκά χρηματιστήρια να καταγράφουν μικρή άνοδο. 

Στις 16:15 o Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 2.041,08 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,35% και την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 120.18 εκατ. Ευρώ. 

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,43% ενώ η μεσαία κεφαλαιοποίηση καταγράφει οριακές απώλειες. 

Στο ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης η μετοχή της Coca Cola HBC σημειώνει άνοδο 0,35%, ενώ ΔΕΗ και ΤΙΤΑΝ κερδίζουν 0,55% και 0,26% αντίστοιχα. Ξεχωρίζουν οι μετοχές των ΕΥΔΑΠ με κέρδη άνω του 4%, ενώ Cenergy και Motor Oil ενισχύονται άνω του 2%. Κέρδη πάνω από 1% για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. 

Οριακές απώλειες για την μετοχή του ΟΤΕ,  ενώ Aegean και Aktor υποχωρούν κατά 0,89% και 0,0,47% αντίστοιχα. Υποχωρεί κατά 1,16% η μετοχή της Jumbo, ενώ ο ΟΠΑΠ καταφει απώλειες 1,30%. 

Μεγαλύτερη η κίνηση στις τραπεζικές μετοχές με τον κλαδικό δείκτη να σημειώνει άνοδο 0,44%, και την μετοχή της Alpha Bank να ενισχύεται κατά 2,30% και της Eurobank 1,59%. Κέρδη 0,45% για την Πειραιώς, ενώ αντιθέτως η Εθνική υποχωρεί κατά 1,45%. Μικρή πτώση 0,25% για την μετοχή της Optima, ενώ η μετοχή της Τρ. Κύπρου ενισχύεται κατά 2,06%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Οι φωτιές στα διυλιστήρια «καίνε» τα χρηματιστήρια και ανησυχούν τους αναλυτές

Τα πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές τρομάζουν τις αγορές. Το σενάριο ακριβού πετρελαίου για μεγάλο διάστημα ανησυχεί τους αναλυτές που σε αυτή την περίπτωση βλέπουν επιστροφή του Χ.Α. στις 1.800 μονάδες.
Χρηματιστηριακό γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Αναζητείται συνέχεια στην αντίδραση εν μέσω αβεβαιότητας

Οι αγορές κινούνται σε εύθραυστη ισορροπία λόγω της κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή, με άνοδο σε futures ΗΠΑ-Ευρώπης, ενώ το Χρηματιστήριο Αθηνών αναζητεί συνέχεια στην ανοδική αντίδραση.
Χρηματιστηριακή αγορά γραφικά
ΑΓΟΡΕΣ

Κοιτάει τις 2.200 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών με ώθηση από τις τράπεζες

Το Χρηματιστήριο Αθηνών συνεχίζει την ανοδική αντίδραση με τον Γενικό Δείκτη κοντά στις 2.200 μονάδες, με τις τράπεζες να οδηγούν τα κέρδη και τις διεθνείς αγορές να στηρίζουν το επενδυτικό κλίμα.
Μετοχές χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Αναζητείται συνέχεια της αντίδρασης εν μέσω αβεβαιότητας

Το Χρηματιστήριο Αθηνών αναζητά συνέχεια στην ισχυρή ανοδική αντίδραση που κατέγραψε μετά το sell off, με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, το πετρέλαιο και τις διεθνείς αγορές να καθορίζουν το κλίμα.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πρν το άνοιγμα: Σε δοκιμάσια διαρκείας οι αγορές, «βύθιση» στην Ασία

Σε κλίμα έντονης επιφυλακτικότητας ξεκινά η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά τη χθεσινή πτώση άνω του 5%, και τον Γενικό Δείκτη να περνά σε αρνητικό έδαφος για το 2026. Ανησυχία για τιμές πετρελαίου και πληθωρισμό.