ΓΔ: 910.34 0.25% Τζίρος: 43.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Κατρακυλάει η Wall Street με βαριές απώλειες

Εξανεμιζόνται τα κέρδη της Wall Street που βυθίζεται υπό το βάρος των στοιχείων που δείχνουν οτι η ύφεση απειλεί την αμερικανική οικονομία, ενώ ο Ντ. Τραμπ κατηγορεί τους Δημοκρατικούς και ετοιμάζεται για επιβολή δασμών στην ΕΕ.

Τα αρνητικά στοιχεία της αμερικανικής οικονομίας με το χαμηλό 10ετιας της μεταποίησης τον Σεπτέμβριο έχουν εντείνει τις ανησυχίες για πιθανή ύφεση της αμερικανικής οικονομίας, όπου σε συνδυασμό με το νέο μέτωπο εμπορικού πολέμου που ετοιμάζεται να ανοίξει ο Ντόναλντ Τραμπ άσκησαν ισχυρές πιέσεις στη Wall Street που παραμένει σε καθοδική πορεία εξανεμίζοντας τα κέρδη των προηγούμενων μηνών.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε μέσω Twitter τους Δημοκρατικούς για τις μεγάλες απώλειες που καταγράφονται στην αμερικανική αγορά εξαιτίας της έρευνας που έχει ξεκινήσει για παραπομπή του και την έκπτωση από το αξίωμά του.

Με τις απώλειες να διευρύνονται κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, ο Dow Jones κατάφερε να «μαζέψει» τις απώλειες πριν το κλείσιμο και να καταγράψει πτώση 1,86% και να κλείσει στις 26.078 μονάδες. Ο S&P σημείωσε πτώση 1,79% κλείνοντας στις 2.887 μονάδες ενώ ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 1,56% στις 7.785 μονάδες.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Γιατί έφεραν νέα ρεκόρ στη Wall Street τα δυσμενή στοιχεία της ανεργίας

Οι επενδυτές είδαν την καλή πλευρά, καθώς η καθυστέρηση της ανάκαμψης επιτρέπει στην Fed να συνεχίσει την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική. Αντεπίθεση από Nasdaq που συνέχισε για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση με κέρδη.
wall street, agores, market
ΑΓΟΡΕΣ

Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Dow Jones με προσδοκίες για ανάκαμψη

Οι «κυκλικές» μετοχές που βασίζονται στην ανάκαμψη της οικονομίας ήταν στους μεγάλους κερδισμένους της σημερινής συνεδρίασης και ο τεχνολογικός κλάδος έσπασε το αρνητικό σερί κλείνοντας σε θετικό έδαφος.
wall street-agores-market-stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Δεν άντεξε στις πιέσεις η τεχνολογία, κέρδη για Dow Jones και S&P 500

Δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τις πιέσεις οι τεχνολογικές μετοχές που έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος για ακόμη μια συνεδρίαση. Ανοδική αντίδραση από Dow Jones που βρέθηκε ενδοσυνεδριακά σε νέα ιστορικά υψηλά.