Φώτο: Shutterstock

Κατρακυλάει η Wall Street με βαριές απώλειες

Εξανεμιζόνται τα κέρδη της Wall Street που βυθίζεται υπό το βάρος των στοιχείων που δείχνουν οτι η ύφεση απειλεί την αμερικανική οικονομία, ενώ ο Ντ. Τραμπ κατηγορεί τους Δημοκρατικούς και ετοιμάζεται για επιβολή δασμών στην ΕΕ.

Τα αρνητικά στοιχεία της αμερικανικής οικονομίας με το χαμηλό 10ετιας της μεταποίησης τον Σεπτέμβριο έχουν εντείνει τις ανησυχίες για πιθανή ύφεση της αμερικανικής οικονομίας, όπου σε συνδυασμό με το νέο μέτωπο εμπορικού πολέμου που ετοιμάζεται να ανοίξει ο Ντόναλντ Τραμπ άσκησαν ισχυρές πιέσεις στη Wall Street που παραμένει σε καθοδική πορεία εξανεμίζοντας τα κέρδη των προηγούμενων μηνών.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε μέσω Twitter τους Δημοκρατικούς για τις μεγάλες απώλειες που καταγράφονται στην αμερικανική αγορά εξαιτίας της έρευνας που έχει ξεκινήσει για παραπομπή του και την έκπτωση από το αξίωμά του.

Με τις απώλειες να διευρύνονται κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, ο Dow Jones κατάφερε να «μαζέψει» τις απώλειες πριν το κλείσιμο και να καταγράψει πτώση 1,86% και να κλείσει στις 26.078 μονάδες. Ο S&P σημείωσε πτώση 1,79% κλείνοντας στις 2.887 μονάδες ενώ ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 1,56% στις 7.785 μονάδες.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Σταθεροποίηση στη Wall Street εν αναμονή νέου πακέτου στήριξης

Παρά το γεγονός οτι η Wall Street μάζεψε τις απώλειες στο τέλος της συνεδρίασης, και οι τρεις δείκτες έκλεισαν με εβδομαδιαίες απώλειες βάζοντας έτσι τέλος στο ανοδικό σερί των τελευταίων τριών εβδομάδων.