ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Goldman Sachs: Σύσταση «αγορά» για Alpha Bank και τιμή στόχο στα 1,37 ευρώ

Θετικές προοπτικές «βλέπει» για την Alpha Bank το επόμενο διάστημα η Goldman Sachs, καθώς θεωρεί ότι η τράπεζα θα κατορθώσει να ξεπεράσει τις προκλήσεις που δημιουργεί η πανδημία του κορονοϊού.

Με σύσταση «αγορά» (buy) και τιμή στόχο στα 1,37 ευρώ δηλαδή με δυνατότητα ανόδου 124% σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα για τη μετοχή της Alpha Bank, «αντιδρά» η Goldman Sachs, στην ανακοίνωση των οικονομικών μεγεθών α' τριμήνου της ελληνικής τράπεζας. 

Στην ανάλυση του ο αμερικάνικος οίκος παραθέτει πέντε βασικά σημεία αναφορικά με τα μεγέθη τριμήνου του ελληνικού τραπεζικού ομίλου. 

  1. Η τράπεζα παρά το ότι επιβάρυνε τις προβλέψεις τις λόγο Covid – 19 με ποσοστό 1% επί των δανείων, ανεβάζοντας τις σε 2,5% συνολικά, για όλη τη χρονιά το ύψος των προβλέψεων αναμένεται  να ανέλθει σε 1,8% -1,9%, χαμηλότερα από το περασμένο έτος.
  2. Τα NPEs προβλέπεται να μειωθούν και το β' τρίμηνο του έτους με αναστροφή της τάσης το δεύτερο 6μηνο.
  3. Επανεκκίνηση του Galaxy, με την αναπροσαρμοσμένη περίμετρο του χαρτοφυλακίου (7.5 δισ. – 10 δισ. ) να περιέχει τα  δάνεια κατάλληλα για χρήση του «Ηρακλή» και με επίπτωση λιγότερη από 300 μονάδες βάσης στα κεφάλαια.
  4. Η κερδοφορία προ προβλέψεων αναμένεται σταθερή, με τα καθαρά έσοδα από τόκους να εμφανιζονται «ανθεκτικά», τα κέρδη από χρηματοοικονομικά να είναι σημαντικά και τη μείωση του κόστους να απορροφά την αναμενόμενη μείωση των προμηθειών.
  5. Ο κεφαλαιακός δείκτης CET1, θα ενισχυθεί κατά 90 μονάδες βάσης, λόγο των αναμενόμενων εποπτικών ρυθμίσεων στα άυλα πάγια λογισμικού, στη χαμηλότερη στάθμιση στοιχείων ενεργητικού κ.α.

Σε ό,τι αφορά τους λόγους που θα μπορούσε να υπάρξει υποβάθμιση της τιμής στόχου, ο οίκος αναφέρει τους ακόλουθους:

  • υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας,
  • προβλήματα στην εφαρμογή του «Σχεδίου Ηρακλής»,
  • αρνητικές εξελίξεις στα κεφάλαια της τράπεζας,
  • υποβάθμιση των μακροοικονομικών δεδομένων της Ελλάδας και
  • περαιτέρω πίεση στα περιθώρια. 
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

trapezes-banks
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέοι «κανόνες παιχνιδιού» για δάνεια: Πώς θα δίνονται έως 10 δισ. ετησίως

Ανοίγει η περίμετρος για να περιληφθούν περισσότερες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Ποια είναι τα βασικά κριτήρια απόρριψης αιτημάτων για δάνεια. Τι δηλώνουν οι επικεφαλής Alpha και Eurobank, Β. Ψάλτης και Φ. Καραβίας.
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Σε διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές από την ΑΜΚ της Alpha Bank

««Είναι μία ημέρα – ορόσημο για την Alpha Bank. Πραγματοποιήσαμε επιτυχώς την πρώτη, αναπτυξιακού χαρακτήρα, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μετά το 2008», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, κ. Β. Ψάλτης.