ΓΔ: 911.46 0.25% Τζίρος: 1.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:39:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Goldman Sachs: Σύσταση «buy» και τιμή - στόχος τα 1,34 ευρώ για Alpha Bank

Ιδιαίτερα θετική η πορεία για το Project Galaxy, ενώ η μετοχή της Alpha Bank έχει δυνατότητα ανόδου κατά 146,4% σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα, σύμφωνα με τη Goldman Sachs.

Τη σύσταση «αγορά» («buy») διατηρεί για την Alpha Bank η Goldman Sachs, μετά την ανακοίνωση των μεγεθών α' εξαμήνου 2020 της ελληνικής τράπεζας, δίνοντας τιμή-στόχο τα 1,34 ευρώ, ήτοι με δυνατότητα ανόδου 146,4% σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα

Ο αμερικανικός χρηματοοικονομικός οίκος στην έκθεσή του για την ελληνική τράπεζα θεωρεί ως ιδιαίτερα σημαντική την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο Project Galaxy, το οποίο αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί στο δ' τρίμηνο του τρέχοντος έτους. 

Σύμφωνα με την Goldman Sachs τα σημεία - κλειδιά για τη θετική στάση της έναντι της Alpha Bank έγκειται στα παρακάτω δεδομένα: 

  • Το Project Galaxy συνολικής λογιστικής αξίας 10,8 δισ. αναμένεται να ολοκληρωθεί το δ’ τρίμηνο 2020. Η τράπεζα έλαβε μη δεσμευτικές προσφορές τον Ιούλιο 2020 και αναμένεται να λάβει δεσμευτικές προσφορές στις αρχές δ’ τριμήνου 2020. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο Δείκτης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ) στην Ελλάδα θα μειωθεί σημαντικά και θα ανέλθει στο 13%, ενώ ο Δείκτης Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (ΜΕΑ) θα μειωθεί στο 24%. Τέλος, χαμηλότερη από το αναμενόμενο θα είναι η επίπτωση της συναλλαγής στον συνολικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (μεταξύ 250-280 μονάδων βάσης).
  • Τα καθαρά έσοδα από τόκους αναμένεται ότι θα ενισχυθούν κατά 1% σε ετήσια βάση για το τρέχον έτος, ως αποτέλεσμα του χαμηλότερου κόστος χρηματοδότησης που προκύπτει από τη χρήση του Προγράμματος TLTRO, της αύξησης του υγιούς χαρτοφυλακίου και της συμμετοχής της Τράπεζας σε κρατικά προγράμματα στήριξης επιχειρήσεων με την εγγύηση κρατικών φορέων.
  • Το βασικό αποτέλεσμα προ προβλέψεων της Alpha Bank ενισχύεται κατά 4% - 5% σε ετήσια βάση το 2020, κυρίως λόγω του ανθεκτικού καθαρού εσόδου τόκων και της σημαντικής μείωσης κόστους που απορροφά την αναμενομένη μείωση των προμηθειών. 
  • Αναμένεται ενίσχυση του βασικού κεφαλαιακού δείκτη CET1 κατά 52 μονάδες βάσης, λόγω θετικής επίπτωσης των εποπτικών ρυθμίσεων, ενώ, ο δείκτης αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω κατά 15 μονάδες βάσης, λόγω ευνοϊκότερης διαχείρισης των άυλων παγίων λογισμικού.
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Μεγάλη ζήτηση για την ομολογιακή έκδοση, στο 2,625% το επιτόκιο

Χαρακτηριστικό της μεγάλης ζήτησης ήταν πως η κάλυψη του βιβλίου προσφορών έφτασε τη 1,5 φορά, μέσα σε μόλις 1 ώρα από το άνοιγμα του, ενώ η τελική ζήτηση ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ. Η απόδοση του ομολόγου διαμορφώθηκε στο 2,625%.