Φώτο: Shutterstock

Δυναμική αντίδραση στη Wall Street, σε μια συνεδρίαση έντονων διακυμάνσεων

Σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από έντονες εναλλαγές προσήμων μετά το χθεσινό sell off η Wall Street «ξέσπασε» προς το τέλος της συνεδρίασης σημειώνοντας ισχυρή άνοδο.

Με ισχυρά κέρδη τερμάτισε την εβδομάδα η Wall Street, σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από διακυμάνσεις και νευρικότητα. Ο Dow Jones έκλεισε στις 25,605,54 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά +1,9% ενώ λίγο νωρίτερα βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τις 25.078 μονάδες.

Αντίστοιχα ο δείκτης S&P 500 έκλεισε με κέρδη +1,32%, στις 3.041,75 μονάδες ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης βρέθηκε να υποχωρεί κάτω από το όριο των 3.000 μονάδων. Ο τεχνολογικός Nasdaq διατήρησε επίσης το θετικό πρόσημο κλείνοντας ενισχυμένος κατά +1,01% στις 9.588 μονάδες.

Η σημερινή ισχυρή άνοδος – αντίδραση ήρθε μετά την βουτιά της Πέμπτης με τον Dow Jones να υποχωρεί κατά -6,90% εξαιτίας της ανησυχίας για ένα νέο κύμα της πανδημίας και τις επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία.

Η μετοχή της JP Morgan σημείωσε άνοδο 2,78% ,με την μετοχή της Bank of America να καταγράφει κέρδη 3,5% και η Citigroup πραγματοποίησε άλμα σχεδόν 8%.

Ο ενεργειακός κλάδος ήταν επίσης ανάμεσα στους κερδισμένους αν και ο κλάδος παραμένει σε χαμηλά επίπεδα εν μέσω των ανησυχιών για την ζήτηση του αργού καθώς αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού που απειλούν τον ρυθμό επανεκκίνησης της οικονομίας σε όλες τις πολιτείες.

Στον τεχνολογικό κλάδο, οι μετοχές των FAANG βρέθηκαν υψηλότερα με εξαίρεση τις μετοχές των Netflix και Amazon που βρέθηκαν χαμηλότερα κατά 1,6% και 0,6% αντίστοιχα. Η Microsoft δέχθηκε ισχυρή κριτική για την άρνηση να πουλήσει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου στα αστυνομικά τμήματα, με την μετοχή της να βρίσκεται υπό πίεση αλλά να κλείνει τελικά με κέρδη 0,8%.

Η μετοχή της Adobe ενισχύθηκε κατά 4,6% μετά την ανακοίνωση για κέρδη στο δεύτερο τρίμηνο επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών . Η Tesla σημείωσε απώλειες 3,8% μετά την υποβάθμιση της μετοχής της από την Morgan Stanley από equal-weight σε underweight αναφέροντας μια σειρά από νέες προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει η εταιρεία,, συμπεριλαμβανομένου και την ζήτηση που μπορεί να επηρεαστεί από τις εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Απέτυχε πάλι η απόπειρα του S&P 500 για ρεκόρ

Παρά τα θετικά νέα για την ανεργία στις ΗΠΑ, η Wall Street έκλεισε σε αρνητικό έδαφος με τους επενδυτές να προχωρούν σε σίγουρες κινήσεις όσο καθυστερεί η συμφωνία για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.
ΑΓΟΡΕΣ

Οι αμφιβολίες για την οικονομία έσπασαν το ανοδικό σερί της Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος μετά από τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις έκλεισε η Wall Street καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί για την πορεία της οικονομικής ανάκαμψης μετά την πανδημία.