Φωτο: Shutterstock

«Βουτιά» 2% του Dow Jones προκαλούν οι νέοι φόβοι για τον ιό

Οι ανησυχίες για ένα δεύτερο κύμα πανδημίας που θα προκαλούσε σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις οδηγεί σε μαζικές ρευστοποιήσεις στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στη Wall Street.

Μεγάλες απώλειες καταγράφονται στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στη Wall Street με τους επενδυτές να «ξεφορτώνουν» μετοχές, καθώς οι φόβοι για νέο κύμα πανδημίας και τις οικονομικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην οικονομία προκαλούν ανησυχία στην αγορά.

Στις 17:30 ο Dow Jones καταγράφει απώλειες 2,01% στις 25.090 μονάδες με τον S&P 500 να βρίσκεται σε πτώση 1,45% στις 2.996 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει πτώση 0,79% στις 9.514 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης δείχνει πως κρατάει καλύτερα τις τελευταίες μέρες που ασκούνται οι πιέσεις στην αμερικανική αγορά καθώς οι επενδυτές στρέφονται στις μετοχές του κλάδου ως την πιο ασφαλή επιλογή στην μετά-κορονοϊού εποχή.

Η μετοχή της Genius Brands σημειώνει άνοδο 7,9% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας πως ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ συμφώνησε να αποκτήσει ένα σημαντικό πακέτο μετοχών της εταιρείας. Ο άλλοτε πρωταγωνιστής των ταινιών «Εξολοθρευτής» και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια συμφώνησε πως θα λάβει μετοχές της εταιρείας για να πρωταγωνιστήσει και να συμμετέχει στην παραγωγή ταινιών καρτούν της Genius Brands.

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας Shopify βλέπει την μετοχή της να ενισχύεται κατά 5,1% μετά την ανακοίνωση της στρατηγικής συνεργασίας με την Walmart όπου ο γίγαντας της λιανικής θα προσθέσει 1.200 προϊόντα της εταιρείας στο ηλεκτρονικό της κατάστημα. 

Ο κλάδος των ταξιδίων δέχεται και σήμερα ισχυρές πιέσεις καταγράφοντας μεγάλες απώλειες καθώς οι φόβοι για την πανδημία του κορονοϊού οδηγούν μακριά τους επενδυτές. Η μετοχή της United Airlines οδηγεί τις απώλειες, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας πως αναμένεται να υποστεί απώλειες 40 εκατ. δολαρίων ημερησίως αυτό το τρίμηνο με το ποσό αυτό να μειώνεται στα 30 εκατ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο. 

Η μετοχή της Hertz σημειώνει πτώση 10% μετά την αίτηση για να εκδώσει 500 εκατ. δολάρια σε μετοχές, αν και έχει προειδοποιήσει στην αίτηση πως οι μετοχές μπορεί να μην έχουν καμία αξία. Υπενθυμίζουμε πως η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων βρίσκεται σε διαδικασία πτώχευσης, με τα χρέη της να ξεπερνούν στα τέλη Μαρτίου τα 18 δισ. δολάρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Απέτυχε πάλι η απόπειρα του S&P 500 για ρεκόρ

Παρά τα θετικά νέα για την ανεργία στις ΗΠΑ, η Wall Street έκλεισε σε αρνητικό έδαφος με τους επενδυτές να προχωρούν σε σίγουρες κινήσεις όσο καθυστερεί η συμφωνία για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.