ΓΔ: 910.29 0.69% Τζίρος: 82.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ελληνικό Χρηματιστήριο

Οι ευρωαγορές δίνουν θετική ώθηση στον Γενικό Δείκτη

Σε θετικό κλίμα έχει ξεκινήσει η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται σε ήπια ανοδική πορεία.

Σε θετικό κλίμα έχει ξεκινήσει η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να λαμβάνει ώθηση από την ανοδική εικόνα που επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρά το γεγονός οτι εντείνονται οι ανησυχίες για αύξηση της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Στις 11:05 ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 825,50 μονάδες σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,17% μμε την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 2,59 εκατ. Ευρώ.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημειώνει κέρδη 0,19% με την μετοχή της ΔΕΗ να ενισχύεται κατά 1,62% και η Σαράντης με 1,68% ενώ η Ελλάκτωρ καταγράφει άνοδο 1,57%. Σε αρνητικό έδαφος η μετοχή του ΑΔΜΗΕ με πτώση 0,74% και του ΟΤΕ με 0,46%, ενώ η μετοχή της Coca Cola καταγράφει απώλειες 0,59%.

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,87% με την μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς να σημειώνει άνοδο 1,60% και να ακολουθεί η Attica Bank με 1,32% και η Εθνική με 1,25%. Η Alpha Bank σημειώνει κέρδη 1,05% και η Eurobank 0,48%.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης καταγράφει άνοδο 1,01% με την μετοχή της MLS να σημειώνει κέρδη 3,61%, και η Ιντραλοτ να έχει άνοδο 2,64% και η Κρι Κρι 2,30%. Η μετοχή του Ιασώ ενισχύεται σημαντικά κατά 5,2% και το Πλαίσιο με 3,64%. Σε αρνητικό έδαφος η μετοχή της Ιντρακόμ Κατ με πτώση 1,81% και η ΑΣΚΟ με 2,78%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Ενεργειακή ώθηση για το ΧΑ, προσπάθεια αντίδρασης από τράπεζες

Κέρδη που ξεπερνούν το 2% για τα ΕΛΠΕ και το 1% για τη Motor Oil, ενώ συνεχίζεται η πολύ καλή πορεία για τις μετοχές του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Προσπάθεια να καλύψουν το χαμένο έδαφος από τις τραπεζικές μετοχές.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: ΑΕΠ γ' τριμήνου και τράπεζες στο επίκεντρο

Υπό πίεση παραμένουν οι τράπεζες μετά την κόντρα με την κυβέρνηση. Βαραίνει το κλίμα από τη μεγάλη πτώση στη Wall Street, θετική είδηση σε διεθνές επίπεδο αποτελεί η χαλάρωση ορισμένων μέτρων περιορισμού από την Κίνα.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Ήπιες διακυμάνσεις για το ΧΑ, συνεχίζονται οι πιέσεις για τις τράπεζες

Πτώση που ξεπερνά το 1% για τον τραπεζικό δείκτη καθώς παραμένει η αβεβαιότητα για την κόντρα κυβέρνησης - τραπεζών. Ισχυρά κέρδη για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, θετική πορεία για ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.