Φώτο: Shutterstock

Διευρύνει τα κέρδη της η Wall Street μετά την απόφαση της Fed

Η δέσμευση της Fed να κάνει «ό,τι χρειαστεί» προκειμένου να στηρίξει την αμερικανική οικονομία, ενισχύει τις επενδυτικές διαθέσεις για αύξηση αγορών στη Wall Street.

Σταθερά σε ανοδική πορεία κινείται η αμερικανική αγορά, μετά και την απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια των ΗΠΑ αλλά κυρίως τη δέσμευση της τράπεζα να «κάνει ό,τι χρειαστεί» για να στηρίξει την αμερικανική οικονομία.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 127 μονάδες ή 0,48%, με τον S&P 500 να εμφανίζει άνοδο της τάξης του 1,17% και τον Nasdaq να κινείται 1,31% υψηλότερα.

Στην ανακοίνωσή της η Fed υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι το πλήγμα της πανδημίας στην αμερικανική οικονομία είναι ιδιαίτερα ισχυρό, ενώ η έντασή του θα εξαρτηθεί από  την πορεία του κορονοϊού και προστίθεται ότι «η Fed είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει όλο το εύρος των εργαλείων που διαθέτει για να στηρίξει την αμερικανική οικονομία σε μία εποχή προκλήσεων, ενώ ταυτόχρονα παραμένει πιστή στους στόχους για στήριξη της αγοράς εργασίας και σταθεροποίηση των τιμών».

Προσθέτει, ακόμη, πως «η πορεία της οικονομίας θα εξαρτηθεί σημαντικά από την πορεία του ιού. Η συνεχιζόμενη κρίση στον τομέα της δημόσιας υγείας θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την οικονομική δραστηριότητα, την απασχόληση και τον πληθωρισμό στο εγγύς μέλλον και ενέχει σημαντικούς κινδύνους για τις οικονομικές προοπτικές μεσοπρόθεσμα», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα οι επικεφαλής των Amazon, Apple, Facebook και Alphabet θα καταθέσουν ενώπιον της αντιμονοπωλιακής πολιτικής του Κογκρέσου, μετά από μια ετήσια έρευνα σχετικά με τις ανταγωνιστικές πρακτικές τους. 

Υπενθυμίζεται ότι οι μετοχές των μεγάλων τεχνολογικών ομίλων είναι τα «αστέρια» της Wall Street για το 2020. Οι Facebook και Alphabet έχουν ενισχυθεί 12% από την αρχή του έτους, η Amazon έχει εκτοξευθεί κατά 62,4% και η Apple έχει σημειώσει κέρδη της τάξης του 27%.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ