Φώτο: Shutterstock

Πτώση για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία ηγούνται της πτώσης, σε μια ημέρα που ανακοινώνονται τα περισσότερα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου και ενώ οι ανησυχίες για ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας διατηρούνται έντονες. 

Απώλειες καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, με Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία να ηγούνται της πτώσης, σε μια ημέρα που ανακοινώνονται τα περισσότερα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου και ενώ οι ανησυχίες για ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας διατηρούνται έντονες. 

Ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 υποχωρεί 0,8%. Ο DAX στη Γερμανία υποχωρεί 1,6%, ο βρετανικός FTSE 100 0,8% ενώ ο CAC 40 κινείται στο -0,6%. Απώλειες 1% για τον ιταλικό FTSE MIB, πτώση 1,4% για τον ισπανικό ΙΒΕΧ 35

Στα αποτελέσματα, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault κατέγραψε τις μεγαλύτερες ζημιές στην ιστορία της το πρώτο εξάμηνο του έτους, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και επεσήμανε ότι αποφεύγει να κάνει προβλέψεις για τα αποτελέσματα του 2020 εξαιτίας της αβεβαιότητας που προκαλεί η υγειονομική κρίση. Η μετοχή της υποχωρεί 2,5%. 

Η Volkswagen υποχωρεί 4%, καθώς ανακοίνωσε περικοπή στο μέρισμά της, μετά την εμφάνιση 800 εκατ. ευρώ σε λειτουργικές ζημιές το πρώτο εξάμηνο εξαιτίας της πανδημίας.

Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη της Credit Suisse, ενώ ανακοίνωσε πως προχωρά σε στρατηγικές αλλαγές, με τη μετοχή της να ενισχύεται 1,5%. 

Τα futures του Dow υποχωρούν 0,68%, του S&P 500 0,79% και του Nasdaq 1,05%. 

Εχθές, η Fed δεσμεύτηκε να κάνει «ό,τι χρειαστεί» για να στηρίξει την οικονομία, ενώ διατήρησε -όπως αναμενόταν- σταθερά τα επιτόκια και επανέλαβε ότι θα παραμείνουν στο μηδέν για όσο χρειαστεί. 

Με στήριξη τη Fed και τη νέα ενίσχυση για την τεχνολογία, την Τετάρτη, ο Dow Jones ενισχύθηκε 217 μονάδες ή 0,8%, με τον S&P 500 να ενισχύεται κατά 1,4%, ενώ ο Nasdaq κινήθηκε 1,5% υψηλότερα.

Στις ΗΠΑ, οι επενδυτές είναι εν αναμονή των αποτελεσμάτων των Alphabet, Amazon, Apple και Facebook, μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Wall Street. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Απώλειες στην Ευρώπη, με το βλέμμα σε Airbus και TUI

Η ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι διατηρούν αμετάβλητους τους δασμούς στην Airbus και σε μια σειρά ευρωπαϊκών προϊόντων πλήττει την επενδυτική διάθεση, ενώ οι διαπραγματεύσεις στις ΗΠΑ για τη στήριξη της οικονομίας δεν εμφανίζουν πρόοδο. 
ΑΓΟΡΕΣ

Ράλι άνω του 2% στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε συνέχεια της χθεσινής ισχυρής ανόδου της Wall Street, οι ελπίδες για μια σταθεροποίηση της μετάδοσης της πανδημίας αλλά και οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας δημιουργούν αισιοδοξία.