Φωτο: Shutterstock

Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη της Credit Suisse, προχωρά σε στρατηγικές αλλαγές

Τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν κατά 24% στα 1,16 δισ. ελβετικά φράγκα (1,27 δισ. δολάρια). Η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε πως θα δημιουργήσει μια παγκόσμια μονάδα επενδυτικής τραπεζικής.

Αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις εμφάνισε η Credit Suisse στο δεύτερο τρίμηνο, προχωρώντας σε στρατηγικές αλλαγές στον όμιλο και δεσμευόμενη για την εξοικονόμηση του κόστους. 

Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν κατά 24% στα 1,16 δισ. ελβετικά φράγκα (1,27 δισ. δολάρια), με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 11% στα 6,19 δισ. φράγκα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 764 εκατ. κέρδη και 5,61 δισ. σε έσοδα.

Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, βάσει παγίων, ανακοίνωσε πως οι προβλέψεις για πιστωτικές απώλειες το δεύτερο τρίμηνο, διαμορφώνονται στα 296 εκατ. ελβετικά φράγκα. Την ίδια περίοδο πέρυσι, οι προβλέψεις ήταν στα 25 εκατ.. 

Επίσης, η Credit Suisse ανέφερε πως στο πλαίσιο στρατηγικών αλλαγών στον όμιλο, θα δημιουργήσει μια παγκόσμια μονάδα επενδυτικής τραπεζικής, που θα περιλαμβάνει τα τμήματα αγορών και επενδυτικής τραπεζικής, ενώ θα προχωρήσει σε μείωση του κόστους κατά περίπου 400 εκατ. φράγκα ετησίως, από το 2022 και μετά. 

Όσον αφορά την αμοιβή των μετόχων, η τράπεζα σχεδιάζει να πληρώσει πλήρως το δεύτερο μέρος του μερίσματος του 2019 και, μεσοπρόθεσμα, θέλει να διανείμει τουλάχιστον το 50% των καθαρών εσόδων στους μετόχους.

Η μετοχή της ενισχύεται πάνω από 2%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ενώ έχει χάσει 27% από τις αρχές του 2020. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Σκάνδαλο κατασκοπείας οδήγησε σε παραίτηση τον CEO της Credit Suisse

Μετά από 20 χρόνια ο Τόμας Γκοτστάιν θα είναι ο πρώτος Ελβετός που βρίσκεται στην κεφαλή της Credit Suisse Καθώς ο ο Τιτζάν Τίαμ παραιτήθηκε ύστερα από το σκάνδαλο κατασκοπείας πρώην στελεχών της τράπεζας.
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πούτιν ισχυρίζεται ότι η Ρωσία ανέπτυξε ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο

Ο Πούτιν ανακοίνωσε πως το ρωσικό υπουργείο Υγείας χορήγησε κανονιστική έγκριση στο ρωσικό εμβόλιο, έπειτα από λιγότερο από δύο μήνες δοκιμών σε ανθρώπους, ενώ πρόσθεσε πως εμβολιάσθηκε μία από τις κόρες του.