ΓΔ: 2691.39 0.57% Τζίρος: 105.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:29:37
Μαρινάκης
Φωτο: Ευάγγελος Μαρινάκης, Alter Ego

Alter Ego: Τιμή-στόχος 7,50 ευρώ και υπέρβαση κερδών από Pantelakis

Στα 7,50 ευρώ διατηρεί η Παντελάκης την τιμή-στόχο για την Alter Ego Media με σύσταση Overweight, βλέποντας περιθώριο ανόδου 17% μετά το ισχυρό εξάμηνο.

Στα 7,50 ευρώ διατηρεί την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Alter Ego Media η Παντελάκης Χρηματιστηριακή, επαναλαμβάνοντας τη σύσταση «Υπεραπόδοση» και βλέποντας περιθώριο ανόδου περίπου 17% από τα 6,40 ευρώ

Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει ελκυστική την αποτίμηση της εισηγμένης, μετά και την ισχυρή υπέρβαση των εκτιμήσεων στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου.

Η έκθεση της Παντελάκης βάζει στο επίκεντρο την επιτάχυνση της κερδοφορίας, τη δυναμική της ψηφιακής διαφήμισης και τη σημαντική βελτίωση των περιθωρίων, εκτιμώντας μάλιστα ότι μετά τις επιδόσεις του πρώτου εξαμήνου οι προβλέψεις της για το σύνολο του 2026 ενδέχεται να αποδειχθούν συντηρητικές.

Τα καθαρά κέρδη της Alter Ego Media αυξήθηκαν κατά 4,3 φορές, στα 5,4 εκατ. ευρώ, έναντι 1,3 εκατ. ευρώ πέρυσι και ζημιών 3,7 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2024. Η επίδοση ξεπέρασε αισθητά την πρόβλεψη της Παντελάκης για 3,5 εκατ. ευρώ, αν και περίπου 0,6 εκατ. ευρώ της θετικής απόκλισης συνδέονται με τον χαμηλότερο πραγματικό φορολογικό συντελεστή.

Σε επίπεδο ομίλου, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 25% στα 74 εκατ. ευρώ, ενώ το EBITDA εκτινάχθηκε κατά 75% στα 25,1 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας κατά 20% την πρόβλεψη των αναλυτών. Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η άνοδος του EBIT, κατά 115% στα 8,5 εκατ. ευρώ.

Στο μέτωπο της αποτίμησης, η Παντελάκης βλέπει τη μετοχή να διαπραγματεύεται στις 10,9 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2027 και στις 4,7 φορές το EV/EBITDA.

Η ισχυρή δυναμική της κερδοφορίας, η διατήρηση καθαρής ταμειακής θέσης παρά το σημαντικό πρόγραμμα εξαγορών και επενδύσεων και η εμπειρία της διοικητικής ομάδας αποτελούν, σύμφωνα με την ανάλυση, πρόσθετους παράγοντες που στηρίζουν την επενδυτική περίπτωση.

Κομβικό το Publishing

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει η Παντελάκης στις επιδόσεις του Publishing, το οποίο χαρακτηρίζει ως τον «star performer» του εξαμήνου.

Τα έσοδα του συγκεκριμένου τομέα ανήλθαν στα 26,5 εκατ. ευρώ, με την ανάπτυξη να τροφοδοτείται από την ψηφιακή διαφήμιση. Το EBITDA αυξήθηκε κατά 80% στα 6,8 εκατ. ευρώ και το EBIT κατά 82% στα 5,3 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, το περιθώριο EBITDA διευρύνθηκε στο 25,8%, αποτυπώνοντας τα οφέλη της λειτουργικής μόχλευσης και της αύξησης των ψηφιακών εσόδων.

Ισχυρή ήταν και η εικόνα στο Broadcasting. Παρά την αύξηση των πωλήσεων κατά μόλις 3%, στα 41,2 εκατ. ευρώ, το EBITDA ενισχύθηκε κατά 27% στα 16,8 εκατ. ευρώ, καθώς η μείωση των λειτουργικών εξόδων και ιδιαίτερα του κόστους τηλεοπτικού περιεχομένου βελτίωσε σημαντικά την κερδοφορία.     ALTER EGO 220926 Παντελάκης

Οι εξαγορές και η νέα Alter Ego

Σημαντικό κομμάτι της ανάλυσης αφορά και τον μετασχηματισμό του ομίλου μέσω των επενδύσεων που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα.

Η καθαρή ταμειακή θέση υποχώρησε στα 2,7 εκατ. ευρώ στα τέλη Ιουνίου από 30,7 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2025, εξέλιξη που συνδέεται κυρίως με την επενδυτική δραστηριότητα.

Μεταξύ άλλων, η Alter Ego Media διέθεσε 20 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 50,1% της More.gr, 4,75 εκατ. ευρώ για συμμετοχή 10% στην Alterlife και περισσότερα από 4 εκατ. ευρώ για το ακίνητο Kidom, το οποίο σχεδιάζεται να αξιοποιηθεί για live events.

Παρά τις επενδύσεις περίπου 29 εκατ. ευρώ, η Παντελάκης επισημαίνει ότι οι προσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές προς τους μετόχους ανήλθαν στα 4,6 εκατ. ευρώ.

Η προσθήκη του Live Entertainment άρχισε ήδη να γίνεται ορατή στα μεγέθη, συνεισφέροντας 6,2 εκατ. ευρώ στα έσοδα και 0,9 εκατ. ευρώ στο EBIT του πρώτου εξαμήνου, αν και η επίδραση στα καθαρά κέρδη ήταν περιορισμένη λόγω των συμμετοχών μειοψηφίας.

Προς EBITDA 67,4 εκατ. ευρώ

Μετά το ισχυρό πρώτο μισό της χρονιάς, η Παντελάκης εκτιμά ότι υπάρχει πλέον περιθώριο θετικής έκπληξης έναντι των προβλέψεών της για το 2026.

Η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι τα έσοδα θα αυξηθούν κατά 23% στα 171,9 εκατ. ευρώ, ενώ το EBITDA αναμένεται να ενισχυθεί κατά 26% στα 67,4 εκατ. ευρώ. Το EBIT τοποθετείται στα 38,7 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 33%, και τα καθαρά κέρδη στα 25,1 εκατ. ευρώ, με άνοδο 28%.

Κομβικό ρόλο στις εκτιμήσεις παίζει η εποχικότητα του επιχειρηματικού μοντέλου. Το δεύτερο εξάμηνο είναι παραδοσιακά ισχυρότερο για την Alter Ego Media, καθώς οι διαφημιστικές δαπάνες κορυφώνονται προς το τέλος του έτους και ιδιαίτερα κατά την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου.

Η ίδια η Παντελάκης σημειώνει ότι, μετά την υπέρβαση των εκτιμήσεων στο πρώτο εξάμηνο, οι προβλέψεις της για το σύνολο του έτους εμφανίζονται πλέον μάλλον συντηρητικές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρινάκης
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alter Ego: Επέκταση από τα media σε νέες αγορές που διευρύνουν τις πηγές εσόδων

Η Alter Ego ξεπερνάει τα όρια του παραδοσιακού ομίλου media και με τα κεφάλαια της δημόσιας προσφοράς επενδύει σε νέες αγορές όπως entertainment, streaming και fitness, με στόχο την διεύρυνση των ροών εσόδων.