Ελληνικό Χρηματιστήριο

Ο «Ηρακλής» δίνει ώθηση στον Γενικό Δείκτη

Η έγκριση από την Κομισιόν του «σχεδίου Ηρακλής» δημιουργεί ισχυρές ανοδικές τάσεις στο ξεκίνημα της συνεδρίασης με τις τραπεζικές μετοχές να ενισχύουν τον Γενικό Δείκτη.

Έντονες ανοδικές τάσεις επικρατούν στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης του χρηματιστηρίου, με την έγκριση από την Κομισιόν του «σχεδίου Ηρακλής» να δημιουργεί θετικό κλίμα.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:53, διαμορφώνεται στις 837,18 μονάδες σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,66%, με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 5,61 εκατ. ευρώ.

Ο τραπεζικός δείκτης μετά το «πράσινο φως» της Κομισιόν για το σχέδιο των κόκκινων δανείων, ενισχύεται κατά 2,48% ενώ ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,56%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,36%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Alpha bank(+3,05%), της ΔΕΗ (+1,51%), της Lamda Development(+1,90%) και της Εθνικής (+2,69%). 

Ανοδικά κινούνται 53 μετοχές, 28 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.Οι συναλλαγές φτάνουν τα 10,4 εκατ. ευρώ. 

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα πραγματοποιείται το 2ο ATHEX Small Cap Conference που διοργανώνει ο Όμιλος ΕΧΑΕ με τη συμμετοχή 15 εταιρειών της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης του Χρηματιστηρίου.

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Επικράτησαν οριακά οι αγοραστές μετά από μια εβδομάδα ανόδου

Ελάχιστα χαμηλότερα από τις 700 μονάδες ο Γενικός Δείκτης στο σημερινό κλείσιμο, με τις τράπεζες να διατηρούν την ανοδική ορμή τους και τους τίτλους της Πειραιώς και της Eurobank να ξεχωρίζουν. Έφτασαν στο 6,68 % τα εβδομαδιαία κέρδη.