ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ελληνικό Χρηματιστήριο

Ο «Ηρακλής» δίνει ώθηση στον Γενικό Δείκτη

Η έγκριση από την Κομισιόν του «σχεδίου Ηρακλής» δημιουργεί ισχυρές ανοδικές τάσεις στο ξεκίνημα της συνεδρίασης με τις τραπεζικές μετοχές να ενισχύουν τον Γενικό Δείκτη.

Έντονες ανοδικές τάσεις επικρατούν στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης του χρηματιστηρίου, με την έγκριση από την Κομισιόν του «σχεδίου Ηρακλής» να δημιουργεί θετικό κλίμα.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:53, διαμορφώνεται στις 837,18 μονάδες σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,66%, με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 5,61 εκατ. ευρώ.

Ο τραπεζικός δείκτης μετά το «πράσινο φως» της Κομισιόν για το σχέδιο των κόκκινων δανείων, ενισχύεται κατά 2,48% ενώ ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,56%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,36%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Alpha bank(+3,05%), της ΔΕΗ (+1,51%), της Lamda Development(+1,90%) και της Εθνικής (+2,69%). 

Ανοδικά κινούνται 53 μετοχές, 28 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.Οι συναλλαγές φτάνουν τα 10,4 εκατ. ευρώ. 

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα πραγματοποιείται το 2ο ATHEX Small Cap Conference που διοργανώνει ο Όμιλος ΕΧΑΕ με τη συμμετοχή 15 εταιρειών της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης του Χρηματιστηρίου.

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Δυναμική άνοδος στο Χρηματιστήριο με προσδοκίες για τον τουρισμό

Με αυξημένη αξία συναλλαγών και διάχυση της ανόδου στην πλειονότητα των τίτλων υψηλής κεφαλαιοποίησης, ο Γενικός Δείκτης πλησίασε τις 790 μονάδες στον απόηχο των πληροφοριών για επανεκκίνηση του τουρισμού τον Μάιο.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Οι τράπεζες ωθούν ψηλότερα τον Γενικό Δείκτη στις 785 μονάδες

Εν μέσω θετικού κλίματος στις διεθνείς αγορές και τις μετοχές Πειραιώς, Fourlis και ΔΕΗ να υπεραποδίδουν, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει ήπιες ανοδικές τάσεις στην προσπάθεια να σταθεροποιηθεί στις 795 μονάδες.