Χρηματιστήριο Αθηνών

Διατηρείται η ήπια άνοδος στο Χρηματιστήριο, ξεχωρίζουν οι τράπεζες

Οι τραπεζικές μετοχές και η ΔΕΗ συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των επενδυτών, με τον τζίρο να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Διατηρείται η ήπια άνοδος στο Χρηματιστήριο, εν μέσω χαμηλού τζίρου, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρώνεται στις τραπεζικές μετοχές.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 626,41 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,09%, ενώ έφτασε έως και τις 630,76 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 8,55 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,27%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης 0,81%.

Οι τραπεζικές μετοχές ξεχωρίζουν, με τον δείκτη να ενισχύεται άνω του 2% και την Εθνική στο +2,9%, την Πειραιώς στο +2,7%, την Alpha Bank στο +1,8% και τη Eurobank στο +0,97%. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχωρίζει επίσης η ΔΕΗ (+2,13%), καθώς υπέγραψε σήμερα τις συμβάσεις της συναλλαγής τιτλοποίησης απαιτήσεων έως 60 ημέρες, ποσού μέχρι 200 εκατ. ευρώ, με διοργανωτή της συναλλαγής τη Finacity Corporation και επενδυτή τη JP Morgan.

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή (2,74%), της Coca Cola HBC (1,59%) και της Σαράντης (1,15%) .

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει ο δείκτης της Ακίνητης Περιουσίας (1,27%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τροφίμων (1,56%) και των Προσωπικών Προϊόντων (1,15%).

Ανοδικά κινούνται 52 μετοχές, 22 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Περιορίζεται η ανοδική αντίδραση στο ΧΑ, εν μέσω ευρωπαϊκών πιέσεων

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η προσοχή παραμένει στραμμένη στις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού και τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 οδηγείται προς τη χειρότερη εβδομάδα από τον Ιούνιο.