ΔΕΗ: Υπεγράφη τιτλοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών 200 εκατ. ευρώ

Αφορά απαιτήσεις έως 60 ημέρες. Όπως έχει ήδη κάνει γνωστό η εταιρεία, το συνολικό ποσό των λογαριασμών που θα «δοθούν» φθάνει στα 1,7 δισ. ευρώ.

Υπογράφηκαν οι συμβάσεις της συναλλαγής τιτλοποίησης απαιτήσεων έως 60 ημέρες, ποσού μέχρι 200 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ, σε συνέχεια της από 23/7/2020 ανακοίνωσης

Διοργανωτής της συναλλαγής είναι η Finacity Corporation και επενδυτής η JP Morgan.

Όπως έχει ήδη κάνει γνωστό η εταιρεία, το συνολικό ποσό των λογαριασμών που θα «δοθούν» φθάνει στα 1,7 δισ. ευρώ, ενώ η οριστική «σύνθεση» των επενδυτών θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας.

Tο δεύτερο πακέτο τιτλοποίησης ληξιπρόθεσμων οφειλών, από το οποίο θα αντληθεί ποσό 300-350 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο στο 6,8%, απέκτησε η Pimco. 

Σημειώνεται ότι με τις συναλλαγές τιτλοποίησης (για οφειλές με καθυστέρηση 60 και 90 ημερών) η ΔΕΗ είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που δεν πουλάει ληξιπρόθεσμες οφειλές, αλλά αντλεί ρευστότητα χωρίς εγγυήσεις και με τη διαχείριση των οφειλών να παραμένει στην ίδια την Επιχείρηση. Παράλληλα, είναι η πρώτη φορά που μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι (JP Morgan, Pimco, Deutsche Bank) και όχι distressed funds προσέρχονται και επενδύουν σε ελληνικό project διαχείρισης οφειλών, που μπορεί να αποτελέσει μοντέλο και για άλλες περιπτώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ