ΓΔ: 2346.72 1.38% Τζίρος: 453.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:32

ΔΕΗ: Υπεγράφη τιτλοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών 200 εκατ. ευρώ

Αφορά απαιτήσεις έως 60 ημέρες. Όπως έχει ήδη κάνει γνωστό η εταιρεία, το συνολικό ποσό των λογαριασμών που θα «δοθούν» φθάνει στα 1,7 δισ. ευρώ.

Υπογράφηκαν οι συμβάσεις της συναλλαγής τιτλοποίησης απαιτήσεων έως 60 ημέρες, ποσού μέχρι 200 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ, σε συνέχεια της από 23/7/2020 ανακοίνωσης

Διοργανωτής της συναλλαγής είναι η Finacity Corporation και επενδυτής η JP Morgan.

Όπως έχει ήδη κάνει γνωστό η εταιρεία, το συνολικό ποσό των λογαριασμών που θα «δοθούν» φθάνει στα 1,7 δισ. ευρώ, ενώ η οριστική «σύνθεση» των επενδυτών θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας.

Tο δεύτερο πακέτο τιτλοποίησης ληξιπρόθεσμων οφειλών, από το οποίο θα αντληθεί ποσό 300-350 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο στο 6,8%, απέκτησε η Pimco. 

Σημειώνεται ότι με τις συναλλαγές τιτλοποίησης (για οφειλές με καθυστέρηση 60 και 90 ημερών) η ΔΕΗ είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που δεν πουλάει ληξιπρόθεσμες οφειλές, αλλά αντλεί ρευστότητα χωρίς εγγυήσεις και με τη διαχείριση των οφειλών να παραμένει στην ίδια την Επιχείρηση. Παράλληλα, είναι η πρώτη φορά που μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι (JP Morgan, Pimco, Deutsche Bank) και όχι distressed funds προσέρχονται και επενδύουν σε ελληνικό project διαχείρισης οφειλών, που μπορεί να αποτελέσει μοντέλο και για άλλες περιπτώσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΔΕΗ κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αμετάβλητα τα σταθερά τιμολόγια ΔΕΗ, μείωση στα κυμαινόμενα τον Φεβρουάριο

Αμετάβλητα παραμένουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ για τον Φεβρουάριο, διατηρώντας την τιμή στο 0,13928 €/kWh, χαμηλότερα κατά 10% από πέρυσι και προσφέροντας όφελος στους καταναλωτές με σταθερές τιμές και σε ζώνες χαμηλής χρέωσης.
Άνδρας με κοστούμι
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Κίτρινη κάρτα σε Κυρανάκη, το κράτος πολεμά το κράτος και το χαρτί της ΔΕΗ

Γιατί η Κυβέρνηση απέρριψε το σχέδιο Κυρανάκη για το κυκλοφοριακό, εύσημα από S&P στο σχέδιο Στάσση για τη ΔΕΗ, τι φέρνει στις αποσκευές της η Γαλλίδα υπουργός Αμυνας, επεκτείνονται οι δουλειές της Interweave και γιατί ξεχωρίζει η Eurobank.