ΓΔ: 891.84 1.54% Τζίρος: 23.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Γιατί η Apple αποτελεί το «χρυσό στοίχημα» του Γουόρεν Μπάφετ

Η επένδυση του διάσημου επενδυτή στον τεχνολογικό κολοσσό έχει ενισχύσει τα μεγέθη της Berkshire Hathaway κατά 40 δισ. δολάρια από την αρχή του χρόνου, καθώς η μετοχή της Apple έχει εκτοξευτεί σε ιστορικά υψηλά.

Πλούσιους καρπούς αποδίδει η επένδυση της Berkshire Hathaway του γνωστού επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ, στην Apple, καθώς η άνοδος του τεχνολογικού γίγαντα έχει εκτοξεύσει την κεφαλαιοποίηση της Berkshire στα 499 δισ. δολάρια. Εκτός από τις μετοχές της Apple, και η αυξημένη συγκέντρωση ρευστού που έχει πραγματοποιήσει η εταιρεία αντιπροσωπεύουν περίπου το 52% της κεφαλαιοποίησης της Berkshire με το ποσό να αγγίζει περίπου τα 260 δισ. δολάρια.

Η Berkshire κατέχει περίπου 245 εκατ. μετοχές της Apple που αντιπροσωπεύει σχεδόν το 5,7% των μετοχών του τεχνολογικού κολοσσού. Η μετοχή της Apple έχει εκτοξευτεί κατά 57% σε ιστορικά υψηλά φέτος, ενισχύοντας την θέση της Berkshire σχεδόν 40 δισ. δολάρια με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 113 δις. δολάρια.

Η εταιρεία του Μπάφετ είδε επίσης το ρευστό και τα ομόλογα που κατέχει να έχουν αυξηθεί στα επίπεδα ρεκόρ των 147 δισ. δολαρίων, σημειώνοντας άνοδο 19 δισ. δολαρίων από τον Δεκέμβριο του 2019. Ωστόσο, την ίδια στιγμή που ο S&P 500 και ο Nasdaq βρίσκονται πλέον σε νέα ιστορικά υψηλά, η μετοχή της Berkshire είναι περίπου 9% χαμηλότερα από την αρχή της χρονιάς. Πλέον, ρευστό και μετοχές της Apple να αποτελούν παραπάνω από το μισό της αξίας της εταιρείας του Γουόρεν Μπάφετ.

Ο γνωστός επενδυτής συνεχίζει και επεκτείνει τις δραστηριότητές του, παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί η πανδημία. Η Berkshire έχει συμφωνήσει να καταβάλει περί τα 4 δισ. δολάρια για την αγορά του δικτύου αγωγών φυσικού αερίου της Dominion Energy ενώ θα αποκτήσει και το δίκτυο αγωγών φυσικού αερίου της Dominion, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 7.700 μιλίων αγωγών αποθήκευσης και μεταφοράς φυσικού αερίου και αποθηκευτικούς χώρους για περίπου 900 δισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου. Η εταιρεία του Γουόρεν Μπάφετ επένδυσε επίσης από τον Ιούνιο, 2,1 δισ. δολάρια σε μετοχές της Bank of America μέσα σε τρεις εβδομάδες και έχει επαναγοράσει μετοχές της αξίας σχεδόν 2 δισ. δολαρίων.

Η χρηματιστηριακή αξία της Berkshire χωρίς τις μετοχές της Apple και τα μετρητά είναι μικρότερη από 240 δισ. δολαρια. Κάτι το οποίο φαίνεται αδιανόητο σύμφωνα με την ευρεία διασπορά των επιχειρήσεων που βρίσκεται η εταιρεία. Η εταιρεία του Γουόρεν Μπάφετ διατηρεί μερίδια συμμετοχών σε εταιρείες όπως: Geico, See's Candies, Dairy Queen, Duracell, Fruit of the Loom, NetJets, Precision Castparts, PacifiCorp, MidAmerican Energy, the BNSF Railway, και την Marmon.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Αναβαθμίζει στα 7,6 ευρώ την τιμή - στόχο για Entersoft η Eurobank Equities

Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως η Entersoft αποτελεί ελκυστική περίπτωση για να αποκτήσει κάποιος έκθεση στην ψηφιακή μετάβαση. Η εταιρεία προβλέπεται πως θα καταγράψει φέτος αύξηση 47%, και μέχρι το 2025 προβλέπεται πως θα έχει 20% μέση ετήσια άνοδο μεγεθών.
wall street, agores, market
ΑΓΟΡΕΣ

Στήριξη από την Apple στον S&P 500, πτώση σε ενέργεια και τράπεζες

Οι πληροφορίες για αύξηση της παραγωγής του iPhone ανέβασαν την Apple και επέτρεψαν να κλείσει με κέρδη ο S&P 500 παρά την πτώση ενεργειακών και τραπεζικών μετοχών. Καθησυχαστική κατάθεση Πάουελ στη Βουλή.